ی 09 اردیبهشت 1403 ساعت 13:33

از داروساز ستیزی شبکه بهداشت و درمان تا هجمه ها به داروخانه های پاوه

از داروساز ستیزی شبکه بهداشت و درمان تا هجمه ها به داروخانه های پاوه

به گزارش سلام پاوه : دکتر پیام یوسفی گفت: دست کم تقریبا هیچ رابطه مثبتی بین داڕوسازان و شبکه فعلی بهداشت و درمان پاوه وجود ندارد . اوایل شروع شیوع کرونا را هیچ وقت فراموش نمیکنم . هجمه های بسیاری به ناحق به داروخانه ها وارد شد . پنجم شهریور ماه زاد روز زکریای رازی […]

به گزارش سلام پاوه : دکتر پیام یوسفی گفت: دست کم تقریبا هیچ رابطه مثبتی بین داڕوسازان و شبکه فعلی بهداشت و درمان پاوه وجود ندارد . اوایل شروع شیوع کرونا را هیچ وقت فراموش نمیکنم . هجمه های بسیاری به ناحق به داروخانه ها وارد شد .

پنجم شهریور ماه زاد روز زکریای رازی و روز داروساز است . ضمن تبریک به جامعه داروسازان خصوصا پزشکان داروساز پاوه و ارزوی موفقیت برای ایشان ، فرصتی دست داد تا در روز داروساز گفتگویی با دکتر پیام یوسفی داروساز نام اشنای شهرمان داشته باشیم .دکتر پیام یوسفی

ضمن عرض سلام و خسته نباشید روز داروساز را به شما و سایر همکاران محترمتان تبریک عرض میکنیم .لطفا ضمن معرفی کامل خودتان ، مختصری هم درباره خودتان بفرمایید ؟

دکتر پیام یوسفی : من هم خدمت شما و همکاران پرتلاش و دغدغه مندتان عرض سلام و خسته نباشید دارم . بسیار خوشحالم که فرصتی دست داد تا در خدمت رسانه حرفه ای هزار ماسوله باشم .

پیام یوسفی هستم متولد ۱۳۵۹ پاوه و فارغ التحصیل دکتری داروسازی . سال ۱۳۷۸ در کنکور سراسری شرکت کردم و با رتبه ۸۱  در حالیکه شرایط پذیرش در تمام رشته های پزشکی را داشتم به دلخواه خود رشته داروسازی را انتخاب کردم و در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز پذیرفته شدم . سال ۱۳۸۴ از پایان نامه خود دفاع کردم و فارغ التحصیل شدم . در خرداد ۸۴ در شبکه بهداشت پاوه طرح الزام به خدمت خود را شروع کردم ان زمان جناب اقای دکتر مستوفی سرپرست شبکه بهداشت و درمان پاوه بودند و در سال ۸۵ هم در حالی که اواخر دوران طرح خود را سپری میکردم  داروخانه رازی پاوه را تاسیس کردم .

 

چرا رشته داروسازی را انتخاب کردید و اگر پزشک داروساز نمی شدید چه شغلی را انتخاب می کردید ؟

دکتر یوسفی : اجازه بدهید به سال ۷۸ برگردم . راستش رابخواهید ان زمان استدلال خاصی در انتخاب رشته خود نداشتم داروسازی را به معنای واقعی و با شناخت نسبی و تصوری که ان زمان داشتم دوست داشتم . از همان اوایل دوران دبیرستان همیشه میگفتم میخواهم داروسازی هسته ای بخوانم داروسازی هسته ای یکی از رشته های تخصصی داروسازی است شاید همین اصرار و اینکه شاید به نوعی میخواستم ثابت کنم روی حرفم مانده ام هم در انتخاب رشته ام بی تاثیر نبوده اند.نوجوانانه در انتخاب رشته خود مصمم بودم و هیچ مشاوره و درخواست دیگری را نمی پذیرفتم . در پاسخ به سوال تان یقینا اگر داروساز نمیشدم خارج از رشته های پزشکی هم انتخاب نمیکردم راستش را بخواهید گاها هم خودم به این موضوع فکر میکنم . انتخاب رشته من کاملا فردی و بر اساس تصورات دوران نوجوانی بود شاید اگر شناخت و علم امروز را به نسبت خودم ، جامعه و سایر مشاغل پزشکی داشتم رشته پزشکی را به جای داڕوسازی انتخاب میکردم و در حد توان ادامه تحصیل می دادم . چراکه گاها فکر میکنم که شاید روحیات ذاتی و کاری من بیشتر با شغل پزشکی سازگارتر باشد . در هرصورت با تمام دغدغه ها و حساسیت های ویژه ای که در این شغل و در داروخانه داریم من کاملا عاشق شغل خود هستم و خدای بزرگ را شاکرم که خدمتگزاری به مردم را در این راه نصیب من کرده است.

به نظر شما مهمترین ویژگی پزشکان داروساز چیست ؟

دکتر یوسفی : دوران دانشجویی با دانشجویان رشته پزشکی و دندانپزشکی در یک خوابگاه بودیم گاها با دوستان دور هم جمع میشدیم در اوج رفاقت و از سر صمیمیت جمله ای بود که فکر کنم هنوز هم در بین دانشجویان این رشته ها رواج دارد میگفتیم  ”درسش را ما میخوانیم ژستش را پزشکان میگیرند و پولش را  دندانپزشکان می برند ” . حقیقتا دروس دانشگاهئ داروسازی بسیار پیچیده ، سنگین  و در عین حال دلچسب اند . البته خارج از مزاح در رشته پزشکی هم همین شرایط و گاها به مراتب سنگین تر هم حکمفرماست . شاید باورش برای خود من هم کمی سخت باشد اما با اینکه ۱۵ سال است که فارغ التحصیل شده ام هنوز هم هر از چند گاهی خواب شبهای امتحان را می بینم .واقعیتش را بخواهید هم در دوران دانشجویی و هم پس از ان ، نوع خاصی از استرس کاری بخش جدا نشدنی زندگی کاری یک داروساز است .داروسازان در همه جای دنیا جایگاه بسیار ارزشمندی در حلقه دارویی و درمانی سیستم بهداشتی درمانی دارند .داروسازان به واسطه علم دارویی و درمان شناسی خود ،  در دسترس بودن و ارتباط جمعی بسیاری که با بیماران دارند در حلقه دارویی و درمانی میتوانند نقش ویژه ای داشته باشند . پس از فارغ التحصیلی عمدتا سه مسیر اصلی  پیش روی داروسازان است یا ادامه تحصیل دهند و متخصص یا فوق تخصص یکی از رشته های دانشگاهی داروسازی شوند دوم جذب صنعت و کارخانجات داروسازی شوندو یا با تاسیس داروخانه ادامه خدمت دهند . در سالهای اخیر به دلیل سیاست های خاص وزارت بهداشت ، اکثر داروسازان وارد مسیر داروخانه می شوند  .پس از این انتخاب در کنار ایفای نقش علمی و حرفه ای ،  حس خاص نوع دوستی ،ارتباط حسنه با بیماران و مراجعین ، ارتباطات اجتماعی گسترده و پاسخگویی شبانه روزی به درخواست ها و سوالات حضوری و غیر حضوری مراجعین جز لاینفک ویژگیهای خاص کاری هر داروسازی می شود .

آیا رفع تحریمها تاثیر خاصی روی صنعت داروسازی کشورمان دارد ؟

دکتر یوسفی : اگر چه  ادعا می شود که بخش پزشکی و دارویی و کالاهای بشر دوستانه مورد تحریم قرار نگرفته است اما در اصل  بیماران ، صنعت دارویی و پزشکی کشورمان از اسیب تحریمها در امان نبوده اند و در واقع  در سالهای اخیر صنعت داڕویی کشور دقیقا تحت تحریم است . هر چند که با تلاش شبانه روزی داڕوسازان و جامعه خدوم پزشکی  اسیب این تحریمها به حداقل رسیده است اما بیماران ما علی االخصوص بیماران خاص از گزند تحریمها در امان نبوده اند و یقینا رفع تحریم ها بر صنعت داڕوسازی و اڕتباط بهتر مالی و صنعتی با شرکتهای داڕویی و تجهیزاتی معتبر دنیا تاثیر مثبت خواهد داشت .

رابطه داروسازان با وزیر بهداشت چگونه است ؟ برخی از همکاران شما معتقدند که جایگاه داروسازان در حلقه درمان خصوصا در طرح تحول سلامت نادیده گرفته شد.

دکتر یوسفی : وزیر بهداشت فعلی اقای دکتر نمکی خودشان داروساز هستند و فارغ التحصیل دکتری داڕوسازی هستند .

فکر میکنم بیشتر از هر زمانی وزارت بهداشت به صنعت داڕویی کشور شاید به واسطه شناخت بیشتر وزیر اهمیت میدهد . اما واقعیت انست که اهمیت و جایگاهی که در کشورهای پیشرفته جهان برای داڕوسازان و خصوصا داروسازان بیمارستانی قائلند ان جایگاه در سیستم درمانی کشور ما مشاهده نمی شود . در کشورهای پیشرفته جهان داروسازان بیمارستانی ارتباط بسیار تنگاتنگی با متخصصان و پزشکان در درمان بیماران دارند . در صنعت دارویی جهان هم که داروسازان حرف اول و اخر را میزنند . همین حالا هم چشم  جهان به داروسازان و متخصصان داروسازی دوخته شده تا بلکه با ساخت واکسن کرونا جهان از شر آن رهایی یابد  .اگرچه به نظر می رسد که رابطه داروسازان با وزیر بهداشت فعلی در بهترین سطح به نسبت تمام سالهای قبل است اما هنوز هم سیستم درمانی کشور نتوانسته یا نخواسته  است ان جایگاه خاص داروساز را همچون سیستم های پیشرفته درمانی دنیا  تعریف و معین کند و همین امر نیز اسباب نارضایتی داروسازان را همواره در تمام دوره ها فراهم کرده است.

همکاری شبکه بهداشت و دڕمان پاوه با شما چگونه است ؟

دکتر یوسفی : شبکه بهداشت و درمان پاوه در سالهای دور و گذشته به نسبت داروسازان عملکرد و دیدگاه  متفاوت و بعضا هم  متضادی داشته است . این البته صرفا نظر شخصی من است و ممکن است سایر همکاران من دیدگاه متفاوتی داشته باشند . از سال ۸۵ که من در پاوه شروع به خدمت نموده ام تا به امروز هیچ زمانی  وضعیتی مشابه دو سال اخیر را ندیده ام . دست کم تقریبا هیچ رابطه مثبتی بین داڕوسازان و شبکه فعلی بهداشت و درمان پاوه وجود ندارد . اوایل شروع شیوع کرونا را هیچ وقت فراموش نمیکنم . هجمه های بسیاری به ناحق به داروخانه ها وارد شد . ماسک در برخی از مغازه ها و فروشگاهها بدون نظارت دانشگاه علوم پزشکی به قیمت های گاها عجیب و دلخواه فروخته میشد ولی داروخانه ها ماسکی برای عرضه نداشتند چون قیمت مصوب دولت برای هر عدد ماسک ساده ۳۶۵ تومان اعلام شده بود در حالیکه هیچ ماسک استانداردی در بازار با این قیمت یافت نمی شد داروخانه ها هم نمیتوانستند با قیمت هر چند عادلانه و گاها حتی بدون یک ریال سود هم اقدام به توزیع ماسک کنند چون در هر صورت حداقل قیمت هم حتی بدون دریافت هیچ سودی بسیار بیشتراز ۳۶۵ تومان بود . این وسط هم طبیعتا بسیاری فکر میکردنند داروخانه ها ماسک هایشان را احتکار کرده اند تا گرانتر بفروشند این در حالی بود که در همان دوران بسیاری از داروخانه ها اقدام به توزیع رایگان ماسک و لوازمی میکردنند که با قیمت چند برابری از بازار میخریدند . شبکه بهداشت پاوه با اطلاع کامل از این موضوع هیچگاه نتوانست در کنار حقیقت بایستد و اطلاع رسانی درستی به مردم و نهادهای  خارج از محدوده وزارت بهداشت بدهد  . این البته قسمت ناچیزی از نارضایتی من از شبکه بهداشت پاوه است .هیچ سالی در پاوه و البته در هیچ کجای ایران را سراغ ندارم که شبکه بهداشت یک شهر روز داروساز را به داروسازان ان شهر تبریک نگوید فکر میکنم اگر واژه  داروساز ستیزی  را در مورد سیاست شبکه فعلی بهداشت و درمان پاوه  بکار ببرم  بیراه نگفته ام . البته عرض کردم این صرفا نظر شخصی بنده و صرفا در مورد ارتباط داروسازان با شبکه بهداشت  است که ممکن است موافق یا مخالف دیدگاه سایر همکارانم باشد .برای تک تک کارکنان و همکاران عزیزم در شبکه بهداشت پاوه احترام بسیار خاصی قایلم و الزاما این سیاست فعلی نمیتواند محصول و مخلوق  تفکر و یا سیاست کاری اکثریت انان باشد و به شخصه فکر میکنم این اشتباه جبران ناپذیر و این نحوه تعامل با داروسازان و سعی در بیگانه کردن  انان با نیات نامعلوم و معلوم محصول و مخلوق دیدگاه شخص  سرپرست شبکه بهداشت پاوه و معدود مشاوران نام اشنای ایشان است . البته ما همواره سعی کرده ایم از هیچ کمک و خدمتی در راستای خدمت رسانی به مردم و حفظ تعامل و ارتباط حسنه باکلیت سیستم شبکه بهداشت و درمان پاوه دریغ نورزیم و این نحوه تعامل شبکه بهداشت با داروسازان در روند کاری ما و تعامل با مجموعه بهداشت و درمان پاوه هیچ تاثیری نداشته باشد .

چالش های پیش روی داروسازان در پاوه چیست ؟

دکتر یوسفی : اکثریت قریب به اتفاق مردم ،  بیماران و مراجعین به داروسازان و داروخانه ها اعتماد کامل به شخص داروساز خود دارند .  در یکی دو سال اخیر کمبودهای دارویی و سراسری در کشور به علت تحریم ها انکار ناپذیرند . هر چند که هیچ دارویی هم نبوده که  برای مدت طولانی موجود نباشد در بسیاری از موارد کمبودها مقطعی و کوتاه مدت بوده است . در مورد تعداد کمی از داروها البته این کمبودها نمود بیشتری  داشته است . این یکی از چالش های داروسازان در سراسر کشور است .

بیمه های درمانی هم خصوصا در سال ۹۸ و برخی از انان تا همین امروز هم هفت الی هشت ماه از مطالبات داروخانه ها را پرداخت نکرده اند این در حالیست که ۷۰ درصد هزینه دارویی بیماران صاحب دفترچه را بیمه ها باید پرداخت کنند و طبق قانون بیمه ها موظفند حداکثر یک ماه پس از دریافت اسناد هزینه انها را به داروخانه ها پرداخت کنند و همین مساله در کنار کمبودهای دارویی ، نسخ الکترونیک و کندی اینترنت ، مالیات سر سام اور ، افزایش شدید هزینه ها و مشکلات مالی چالش اصلی  و سراسری داروسازان شاغل در داروخانه در کل کشور است که ما هم از ان مستثنی نیستیم .

در پاوه البته چالش های خاص  دیگری هم به واسطه نحوه  رفتار و تعامل و دیدگاه خاص برخی از مسئولین گاها متوجه داروسازان می شود که البته بسیاری از این چالش ها به دلیل عدم ارتباط بین مسئولین و داروسازان و عدم شناخت ان مسئولین از داروسازان و قوانین حاکم بر داروخانه هاست .

در پایان ضمن تشکر مجدد از شما و همکاران محترمتان در رسانه حرفه ای هزار ماسوله ، و تبریک مجدد روز داروساز به همه همکاران پرتلاش و عزیزم ، امیدوارم با تمام کاستی ها و نقص هایی که داریم و اشتباهات سهوی ای که انکار ناپذیرند  توانسته باشیم  رضایت هر چند حداقلی مردم و مراجعین و بیماران عزیز را به دست اوریم .

خوشحالم که این فرصت ارزشمند را در  اختیار من گذاشتید تا در روز داروساز در خدمت شما و مردم عزیز باشم .

گفتگو : هزار ماسوله ، یاور اسکات

6 پاسخ برای “از داروساز ستیزی شبکه بهداشت و درمان تا هجمه ها به داروخانه های پاوه

  • همکار در تاریخ شهریور 6, 1399 گفت:

    شبکه پاوه منتقد زیاد داره باید علت یابی بشه به نظر من بشینید و حرفاتونو رو در رو بزنید و مشکلات مابین رو حل کنید

  • شهروند در تاریخ شهریور 6, 1399 گفت:

    منم به عنوان یک شهروند روز داروساز رو به همه داروسازهای عزیز تبریک میگم علی الخصوص دکتر پیام یوسفی عزیز که بخاطر خدمت صادقانه ایی که در این شهر انجام میدن نهایت تشکر رو میکنم

  • پزشک در تاریخ شهریور 6, 1399 گفت:

    انتقاد و گله مندی شما را به جا و شایسته می دانم ضمن تبریک روز داروساز امیدوارم ریاست محترم شبکه بهداشت گلایه همکاران پزشکش را از زاویه درست ببیند و سعی در جبران نماید

  • بهمن کریمی در تاریخ شهریور 6, 1399 گفت:

    من اهل یکی از روستا های اطراف هستم چند ساله که با راهنمایی دکتر یوسفی و اوردن داروی پدرم از رفتن به تهران راحت شدیم و خیلی این کمک بزرگی به ما بود خدمتی که به ما کردند را فراموش نمیکنم و جا داره در روز داروساز باز هم ازایشان تشکر و قدردانی کنم

  • حقیقت گو در تاریخ شهریور 6, 1399 گفت:

    به همه داروسازهای پاوه این روز رو تبریک میگم واقعا ادم های خوب و سالمی هستن ولی متاسفانه فرمایش دکتر یوسفی درباره مدیر شبکه بهداشت درسته ولا شبکه بهداشت و درمان رو به………….. فقط در فکر ………….متاسفانه آقای فرماندار هم اصلا گوش نمیده دیدگاه مردم رو و ی مدیر چالاک و کارآمد تعیین نمیکنه جناب نماینده هم فعلا….با تشکر

  • ناشناس در تاریخ شهریور 6, 1399 گفت:

    دکتر ولدبیگی با هیچ کس حتی کارمنداش سر سازگاری نداره تا حالا مدیر …….. مثل ایشان تو پاوه ندیدم