د 10 اردیبهشت 1403 ساعت 23:31

اجلاسیه نماز با موضوع معنویت در خانواده برگزار شد/ گزارش تصویری

اجلاسیه نماز با موضوع معنویت در خانواده برگزار شد/ گزارش تصویری

به گزارش سلام پاوه : شامگاه چهارشنبه ۶ آذرماه ۹۸ حاج ماموستا ملاقادر قادری امام جمعه پاوه در اجلاسیه نماز با موضوع معنویت در خانواده، ضمن تقدیر از حضور گرم والدین دانش آموزان و بانیان جلسه با اشاره به اینکه پیام دین فقط نمازخواندن نیست، خاطرنشان کرد: نباید برای جوانان دین را تنها در نمازخواندن […]

به گزارش سلام پاوه : شامگاه چهارشنبه ۶ آذرماه ۹۸ حاج ماموستا ملاقادر قادری امام جمعه پاوه در اجلاسیه نماز با موضوع معنویت در خانواده، ضمن تقدیر از حضور گرم والدین دانش آموزان و بانیان جلسه با اشاره به اینکه پیام دین فقط نمازخواندن نیست، خاطرنشان کرد: نباید برای جوانان دین را تنها در نمازخواندن منحصر کنیم؛ بلکه باید آنان را از هزاران گرگی که شبانه‌روز برایشان کمین کرده‌اند آگاه کرده و حفظ و حراست نماییم.

به گزارش خبرنگار سلام پاوه : ماموستا قادری در نشست نماز با موضوع معنویت در خانواده به  آیۀ ۶ سورۀ مبارکۀ تحریم «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ نَارًا» اشاره کرد و گفت: توصیۀ خداوند متعال در این آیه به همه ما این است که خود و خانواده خود را از آتش دوزخ نجات دهیم و آن‌ها را از تاریکی و ظلمت به‌سوی نور و روشنایی هدایت نماییم.

وی افزود: این‌که فرزندانمان را با هزینه‌های زیاد به کلاس زبان‌های خارجی می‌فرستیم کاری خوب و مبارک است اما در کنار آن نیز باید دین و آداب زندگی کردن را نیز به آنان یاد داده و به آن‌ها بیاموزیم که در کجای دنیا قرار دارند و باید چگونه زندگی کنند.

ماموستا قادری با حدیثی از پیامبر اسلام (ص) سخنان خود را ادامه داد و گفت: پیامبر عزیز ما می‌فرمایند: فرزندانتان را خوب تربیت کنید و سعی کنید ادب آن‌ها احسن و پسند باشد.«أَدِّبوا أَوْلادَکمْ وَ أحْسِنُوا أدَبَهُمْ»

امام جمعه پاوه در بخش دیگری از سخنان خود به ۱۲ مورد گلایه و درد دل دانش آموزان و خواستۀ آن‌ها که به‌صورت مخفیانه و در جواب سؤالاتی که در اختیار مدیریت آموزش‌ و پرورش پاوه و مدیران قرار داده‌اند اشاره و به تشرح آنها پرداخت.

این ۱۲ پیام و خواسته به شرح ذیل است؛

۱-والدین ما بیشتر فیلم‌های خارجی نگاه می‌کنند.
۲-والدین ما بیشتر به کلاس‌های زبان خارجۀ ما اهمیت می‌دهند و در مورد رفتن به مسجد و سمت دین با ما صحبت نمی‌کنند.
۳-والدین ما تا ساعت ۴ صبح نمی‌خوابند و فیلم‌های مختلف نگاه می‌کنند.
۴-والدین ما حوصلۀ صحبت کردن با ما را ندارند.
۵-پدرمان به همراه خود ما را به مسجد نمی‌برد.
۶-والدین ما همیشه با گوشی سرگرم‌اند و کمتر با ما صحبت می‌کنند.
۷-والدین ما تلگرام را بیشتر از ما دوست دارند.
۸-پدر ما تا ساعت ۱۱ و ۱۲ شب به خانه بازنمی‌گردد.
۹-ما می‌خواهیم والدین فرزندان خود را دوست داشته و به آن‌ها ابراز محبت کنند.
۱۰-ما می‌خواهیم والدینمان برای ما الگوی خوبی باشند.
۱۱-والدین به فرزندان خود کمک کنند تا مسائل و موضوعات مختلف را بیاموزند.
۱۲ والدین به مسئولیت‌های خود در قبال کودکشان آگاه باشند.

ماموستا قادری در ادامه ضمن تحلیل مناسب و توجه والدین محترم به ۱۲ بند مورداشاره، گفت: عصر حاضر با گذشته بسیار متفاوت‌ است در قدیم بعضی قضایا و برنامه ازجمله فضای مجازی وجود نداشت و فرزندان ما کمتر دچار انحراف و اشتباه می‌شدند اما با ورود ماهواره و فضاهای مجازی می‌طلبد به فکر فرزندانمان باشیم و دست آن‌ها را بگیریم تا خدای‌ناکرده منحرف نشوند.

وی به ذکر و دعای عبادالرحمن پرداخت و گفت: خداوند تبارک‌وتعالی در سورۀ فرقان به صفات عبادالرحمن اشاره کرده و می‌فرماید عبادالرحمن در دعاهای خود می‌گویند: خدایا به ما فرزندان و همسرانی عطا فرما که سبب روشنی چشم ما شوند و به ما و فرزندان و خانواده ما توفیقی عطا فرما ضمن اینکه دارای صلاحیت دینی داشته باشیم، مصلح و خادم دین هم باشیم.

ماموستا قادری زنان و دختران پاوه را زنان و دخترانی سالم توصیف کرد و گفت: زنان و دختران جامعۀ ما به حمدالله در بسیاری جهات سالم هستند و این جای شکر دارد اما تنها نقدی که برآنها وارد است موضوع پوشش آنهاست.

وی لباس کردی را بهترین نوع لباس برشمرد و گفت: زنان ما در نوع پوشش به‌جای پوشش کردی که به عقیدۀ بنده بهترین پوشش است روی به پوشش‌های غیرمتعارف دیگر آورده‌اند.

ماموستا قادری در پایان ضمن تشکر از مدیریت آموزش‌ و پرورش از تمامی دست‌ اندرکاران برنامه و حضور گرم والدین مجدداً تشکر کرد و گفت: از والدین خواهش می‌کنم با فرزندان خود آرام صحبت کنند و دست آن‌ها را بگیرند تا منحرف نشوند.

مختار برزگرفرد مدیر آموزش و پرورش شهرستان پاوه؛ با قدردانی از فعالیت های فرهنگی مستمر و حمایت ها و توجه ویژه حاج ماموستا قادری امام جمعه پاوه به امر تعلیم و تربیت، برگزاری کلاسهای درس اخلاق ایشان را نمونه ای بارز از این فعالیت ها عنوان کرد که در ارتقای فضای معنوی و کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه نقش بسزایی داشته است.

وی در ادامه؛ بحران ارتباط انسانی در دوره معاصر را، از معضلات مهم اجتماعی برشمرد که که در چهار حیطه ارتباط انسان با خدا، ارتباط با خود، ارتباط با دیگران و ارتباط با محیط قابل تأمل و بررسی است.

مختار برزگرفرد تصریح کرد؛ هرگاه معیار ارتباطات در جامعه بر اساس رضایت الهی باشد، ارتباط با خود، با دیگران و با محیط در مسیر صحیح قرار می گیرد.

مدیر آموزش و پرورش پاوه؛ برگزاری این نشست ها را در راستای آگاهی بخشی به خانواده ها و اصلاح روابط اعضای خانواده با هدف پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی دانش آموزان عنوان کرد، که در افزایش سطح یادگیری و سلامت جسمی و روانی دانش آموزان بسیار مؤثر است.

 

برزگرفرد؛ با ارائه گزارشی از فعالیت های فرهنگی و تربیتی آموزش و پرورش پاوه در سال تحصیلی گذشته، اظهار داشت؛ امشب و همزمان با برگزاری اجلاسیه نماز با موضوع معنویت در خانواده، چهارمین سال از برگزاری برنامه ابتکاری شب های تربیتی، آغاز به کار می کند که هر ساله با مشارکت بیش از سه هزار خانواده از اولیای دانش آموزان مدارس شهری و روستایی پاوه در این نشست های شبانه تربیتی، همراه بوده است.

در ادامه این نشست تربیتی؛ سعدی سپنجی کارشناس آموزش خانواده با اشاره به آمار منتشر شده از میزان و نوع آسیب های اجتماعی در کشور، وضعیت آسیب های اجتماعی در دیار پاوه را در کیفیتی عنوان کرد که با اهتمام علما، بزرگان و فرهنگیان می توان از رسیدن به مرز وضعیت بحرانی در این زمینه جلوگیری کرد و برگزاری این نشست ها را در راستای برانگیختن حساسیت جامعه و آگاهی بخشی به خانواده ها قابل تقدیر دانست و در ادامه به ارائه راهکارهای عملی برای خانواده ها در جهت پیشگیری و کاهش مشکلات رفتاری نوجوانان پرداخت.

گفتنی است؛ اجلاسیه نماز با عنوان معنویت در خانواده هم زمان با نخستین نشست شب های تربیتی در سال تحصیلی جدید، با حضور امام جمعه پاوه و مدیر، معاونان و کارشناسان آموزش و پرورش و استقبال اولیای دانش آموزان دبستان های شهید صدوقی و حجاب، در فضای معنوی مسجد قبای پاوه برگزار شد.