د 10 اردیبهشت 1403 ساعت 01:27

ماموستا قادری :زیبنده است فرماندار یک‌ بار به این محل بیاید و با آن خانواده‌ها اعلام همدردی کند!

ماموستا قادری :زیبنده است فرماندار یک‌ بار به این محل بیاید و با آن خانواده‌ها اعلام همدردی کند!

به گزارش سلام پاوه : خطبه‌های نماز جمعه پاوه به امامت حاج ماموستا ملا قادر قادری و حضور باشکوه مسلمانان در مسجد جامع شهر پاوه، برگزار شد. در نماز جمعه این هفته خطیب جمعه پاوه خطبه‌ها را به موضوعات «۱-میانه‌روی و اعتدال ۲-اممع نباشیم ۳-چند یادآوری روز» اختصاص دادند.   به گزارش سلام پاوه و به نقل از پایگاه […]

به گزارش سلام پاوه : خطبه‌های نماز جمعه پاوه به امامت حاج ماموستا ملا قادر قادری و حضور باشکوه مسلمانان در مسجد جامع شهر پاوه، برگزار شد. در نماز جمعه این هفته خطیب جمعه پاوه خطبه‌ها را به موضوعات «۱-میانه‌روی و اعتدال ۲-اممع نباشیم ۳-چند یادآوری روز» اختصاص دادند.

 

به گزارش سلام پاوه و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه پاوه؛ حاج ماموستا ملا قادر قادری در خطبه‌های نماز جمعه این هفته (۳ آبان ۹۸) که در مسجد جامع پاوه اقامه شد، در ابتدای سخنان خود به تعریف واژۀ اعتدال پرداخت و گفت: اعتدال به معنای میانه‌روی در کار و صحبت و خوردن و آشامیدن است؛ در یک جمله، اسلام، آیین اعتدال، رسول گرامی اسلام، رسول میانه‌روی و قرآن، کتاب اعتدال است و این کتاب آسمانی امت محمد (ص) را به اعتدال دعوت کرده و بزرگان ما هم در فرمایشات خود امت رسول‌الله (ص) را به میانه‌روی و استقامت در فکر دعوت کرده‌اند.ماموستا قادری

 

وی تصریح کرد: افراط در کلام، خوردن، خوابیدن، پوشیدن و حتی در عبادت موردپسند اسلام نیست و تفریط هم رد است.

 

خطیب جمعه پاوه با بیان اینکه از زمان پیدایش افراطی‌گری مذهبی، ما همواره از افراط سخن گفته‌ایم، خاطرنشان کرد: هرچند در طول تاریخ درباره افراط و تندروی هزاران بحث شده، اما متأسفانه در خصوص تفریط کمتر بحث شده است و همین امر موجب گردیده، بسیاری از امت رسول‌الله در کارها تفریط می‌کنند.

 

وی افزود: در شرح‌حال مردان مخلص دین و سلف صالح آمده که هم افراط و هم تفریط را رد کرده اند. از نظر آنان راه درست، راه اعتدال است.

 

امام‌جمعه پاوه ادامه داد: بزرگان ما می‌فرمایند: ما به‌عنوان امت رسول‌الله (ص) نه افراطی هستیم ونه تفریطی، بلکه امتی وسط و در روز قیامت بر سایر امت‌ها شاهد و جایگاه ما با دیگران متفاوت است؛ لذا باید طوری قدم برداریم که تندروها از ما درس گرفته و کسانی نیز که کوتاه آمده‌اند روزی فکر می‌کنند که کوتاه آمدنشان به صلاح نیست.

 

وی افزود: حضرت علی (رض) می‌فرماید: «علیکم بالنَّمطِ الأَوسط الذی یرجع الیه الغالی و یَلحق به التالی» توصیه می‌کنم در قول، عمل، خوردن، پوشیدن و معامله راه وسط را در پیش گیرید؛ راهی که تندروان بعد از پشیمان شدن به آن راه بر می گردند و اهل تفریط به آن ملحق می شوند.

 

حاج ماموستا قادری با بیان اینکه قرآن کریم ما را مورد ذم قرارداده اگر در خرج کردن و احسان و صدقه زیاده‌روی کنیم؛ ادامه داد: قرآن کریم می‌فرماید: برای فرزندان و خانۀ خود احسانتان نه کم و نه بی‌حساب‌وکتاب باشد.

 

خطیب جمعۀ پاوه با اشاره به اینکه امروزه پرخوری ضربۀ زیادی به جامعه وارد کرده است، خاطرنشان کرد: قرآن کریم به ما امر می فرماید درخوردن و آشامیدن اسراف نکنیم چراکه خداوند اهل اسراف و زیاده روی را دوست ندارد.

 

وی گفت: یکی از بزرگان در تعریف انسان می فرماید: «الانسان صنفان؛ صنفٌ یعیش لیاکل و صنفٌ یاکل لیعیش» انسان‌ها دو صنف‌اند گروهی دنیا را برای خوردن می‌خواهند و بعضی دیگر خوردن را برای زیستن می‌خواهند و می‌گویند به‌اندازه‌ای می‌خوریم که زنده بمانیم؛ اسلام بخش دوم را قبول دارد که می‌گویند می‌خوریم تا بتوانیم زندگی کنیم.

 

ماموستا قادری یکی از مشکلات جامعه امروزی را سخن گفتن بی قاعده و بدون حساب و کتاب عنوان کرد و گفت: رسول گرامی ما (ص) در این خصوص می‌فرمایند: «انَّ ابغضکم الیَّ و ابعدکم منی مجلساً یوم القیامه الثرثارون و المتشدقون» بدترین انسان در جامعه اسلامی و در میان امت من کسی است که بدون مطالعه، بی‌ربط و عجیب و غریب حرف بزند و احوال مردم را رعایت نکند.

 

وی به اهمیت اعتدال در اخلاق اشاره کرد و گفت: پیامبر عزیز ما می‌فرمایند: سه خصوصیت هستند که هر کس آن‌ها را داشته باشد، ۲۵ درصد از مقام نبوت را از آن خود کرده است که عبارت‌اند از: ۱-سیرت خوب داشته باشد ۲-طریق و نشست‌وبرخاست و معاملۀ او زیبا باشد. ۳-در سخن گفتن میانه‌رو و معتدل باشد. پس می‌بینیم که اعتدال در گفتار انسان را به نبوت و اخلاق پیامبر اسلام نزدیک می کند.

 

 ماموستا قادری گفت: جابر بن سموره یکی از اصحاب رسول‌الله (ص) می‌فرماید: پشت سر پیامبر خدا (ص) نماز می‌خواندم. این بزرگوار هم نماز و هم خطبه‌های جمعه را مختصر می‌خواندند و مردم را آزار نمی‌دادند. این درس است برای من و شما که راه اعتدال را حتی در عبادات در پیش بگیریم.

 

امام‌جمعۀ پاوه در بخش دیگری از خطبه‌ها به ذکر حدیثی از رسول گرامی اسلام (ص) پرداخت و گفت: پیامبر اسلام می‌فرمایند: مسلمانان سعی کنید «امّعه» نباشد؛ و شعارتان این نباشد که اگر مردم خوب بودند ما هم خوب خواهیم بود و اگر بد بودند ما هم بد خواهیم بود، چنین اخلاقی رد و مردود است.

 

وی افزود: براساس این تعریف پیامبر گرامی اسلام(ص) باید شعار ما این باشد که اگر مردم خوب بودند ما هم خوب عمل خواهیم کرد و اگر بد بودند ما با آنها نیستیم، چون پروندۀ ما با پروندۀ دیگران جداگانه بررسی می شود.

 

وی به تعریف واژۀ «امّعه» از زبان ابن کثیر پرداخت و گفت: ابن کثیر در تعریف «امّعه» می‌فرماید: «امّعه» یعنی اینکه در جامعه دارای رأی و موقف و موضع نباشید و رأی همه را قبول و هم به خوب لبیک بگویید هم به بد.

 

 ماموستا قادری در بخش دیگری از خطبه‌ها به فرارسیدن ماه ربیع‌الاول و ایام میلاد رسول گرامی اسلام اشاره کرد و گفت: در آستانۀ فرارسیدن ماه عزت و شرافت و کرامت و دین و اخلاق ماه ولادت پیامبر عظیم‌الشأن اسلام (ص) هستیم؛ پیامبری که زجر و زحمت فراوان کشید تا این دین را در شبه‌جزیرۀ عربستان پیاده و شاگردانی را نیز تربیت کرد تا دین را به من و شما رساند.

 

امام‌جمعۀ پاوه خاطرنشان کرد: در عصری هستیم ممالک اسلامی دچار جنگ و فتنه شده و می‌بینیم به دین، پیامبر و قرآن ما اهانت می‌شود، در چنین شرایطی ما بعنوان اهل ایمان؛ باید بدانیم که عزت، افتخار و سربلندیمان در کنار دین، قرآن و رسول‌الله (ص) است.

 

وی به برگزاری جشن میلاد در ایام ماه ربیع در پاوه اشاره کردند و گفتند: تاکنون دو جلسه در این خصوص داشته‌ایم و با توجه به اوضاع‌واحوال دنیا قصد داریم به یاری حق  امسال مراسمی باشکوهی که در شأن حضرت و آبرو برای شهر و عزت برای متدینین این دیار باشد، برگزار کنیم.

 

 ماموستا قادری اضافه کرد: بنده امکاناتی آن‌چنان در اختیار ندارم که بتوانم شخصاً این مراسم را برگزار کنم و باور ندارم در این موقعیت، دولت هم کمک ‌کند؛ بسیار خوشحال خواهم شد که خودتان به عشق رسول‌الله (ص) قدم بردارید تا مراسمی آبرومند و درخور شأن شهر و به نام خودتان برگزار کنیم.

 

امام‌جمعۀ پاوه در بخش چهارم سخنان خود به راه‌پیمایی اربعین اشاره کرد و گفت: ملت ایران شاید در بعضی باورها تفاوت داشته باشیم اما در کل یک ملت هستیم؛ چند میلیون ایرانی در ایام اربعین به عراق رفتند و به‌سلامت برگشتند؛ لذا لازم می دانم از مسئولین خدماتی، امنیتی، نظامی، انتظامی و همۀ کسانی که توانسته‌اند در استان کرمانشاه به این زائرین کمک کنند، تشکر ‌کنم.

 

وی سپس ضمن تبریک به مناسبت هفتۀ تربیت بدنی خاطرنشان کرد: ضمن تبریک این هفته به دوستانی که در ادارۀ ورزش و جوانان برای فرزندان ما زحمت می‌کشند، برای آنان درخواست عزت دارم و توصیه می کنم در مسئلۀ اخلاق، بیشتر بر روی جوانان ما کار و اخلاق در کنار ورزش فراموش نشود؛ بدون تردید یک مربی ورزش می‌تواند خیلی نقش مؤثری داشته باشد.

 

 ماموستا قادری در ادامه هفتۀ سلامت را هم تبریک گفت و خاطرنشان کرد: به دوستانی که در اداره بیمه سلامت دارند زحمت می‌کشند، خسته نباشید می گویم و عرض می‌کنم شما به مردم خدمت کنید ان شاء الله خداوند تبارک‌وتعالی هم به عمل شما آگاه و خبیر است.

 

خطیب ‌جمعۀ پاوه در بخش پایانی خطبه‌ها به مرگ یک جوان کولبر، اهل روستای شمشیر در اثر سقوط از کوه اشاره و ضمن اظهار ناراحتی عمیق از این حادثه گفت: دیشب درحالی‌ که کسی از شدت سرما نمی‌توانستند بیرون بیاید، این جوان به همراه عده‌ای دیگر برای تأمین معیشت، اجباراً در آن سرما به مرز رفته تا با کولبری درآمدی کسب کنند، به وی شلیک کرده‌ و او هم از ترس آنکه کوله‌اش به دست مأموران نیفتد، فرار و از کوه سقوط و فوت کرده و همسر و دو فرزندش را تنها گذاشته است.

 

وی با اشاره به تکرار چنین حوادثی در ماههای گذشته، خطاب به فرماندار پاوه گفت: زیبنده است آقای ایده پور فرماندار محترم که مسئول شورای تأمین شهرستان است، یک‌بار به این محل بیاید و با آن خانواده‌ها اعلام همدردی کند! ما به این مردم نیاز داریم و از آنان حضور می‌خواهیم. امسال چند جوان این شهر برای یک کوله کشته شده‌اند؟ آیا جمهوری اسلامی محتاج یک کوله است؟!

 

ماموستا قادری، دادستان پاوه را نیز مورد خطاب قرار داد و گفت: دادستان محترم پاوه که خود را مدعی‌العموم می‌داند و در جزئیات شهر دخالت می‌کند بیاید و برای مردم صحبت کند؛ که آیا این برخورد و کشتن این جوانان که به خاطر لقمه نانی این چنین حیات خود را از دست می دهند، قانونی است!؟؟

 

وی انتقاد و حتی فحاشی و بدگویی مردم را حق آنان دانست گفت: اگر مردم به ما فحش هم بدهند و غیبت هم بکنند حق دارند چون حقیقتاً عملکرد ما در راستای جذب مردم نیست.

 

امام جمعه پاوه در پایان این ضایعه را به خانواده محترم این جوان و همسرش که باید با زجر دو فرزند خردسالش را بزرگ کند و به عشیرۀ محترم شمشیر تسلیت گفتند.

2 پاسخ برای “ماموستا قادری :زیبنده است فرماندار یک‌ بار به این محل بیاید و با آن خانواده‌ها اعلام همدردی کند!

  • شهروند در تاریخ آبان 4, 1398 گفت:

    خدا خیرت بده ماموستای عزیز ، این رو بدونید همه مردم اورامانات پشت سر شما هستند. این آقای فرماندار چرا یکبار جواب گو نیست تو پاوه چکار کرده برای مردم

  • شهرونده در تاریخ آبان 4, 1398 گفت:

    سپاس خدا بر حاج ماموستا که انتقاد از فرماندارداشتن صبحت ا یشان خدا پسنده بود هست و جناب فرماندار .بازدیده ایشان شده فقط از برنامه های گردشگری و…. جناب فرماندار این خواست شهرونده است که از یک خانواده با شرف جهت نان حلال کشت شده دلجوی شود شاید تسکین ارامشی برای انها باشد مدیر سایت به خاطر احترام نظر حاج ماموستا لطفا سانسور نشود سپای