ج 14 اردیبهشت 1403 ساعت 13:25

آیا نظام مدیریتی اورامانات نیاز به تغییر دارد؟منتفعان اصلی تغییرات چه کسانی هستند؟/ فرزاد سلیمی

آیا نظام مدیریتی اورامانات نیاز به تغییر دارد؟منتفعان اصلی تغییرات چه کسانی هستند؟/ فرزاد سلیمی

پایگاه خبری تحلیلی سلام پاوه : بی شک تغییر مدیر هر اداره و سازمانی اگر در جهت بهره گیری عمومی و خدمت به جامعه اتفاق بیفتد کاری بسیار نیک و همه پسند خواهد بود. تغییر درست یعنی ایجاد رونق و موفقیت ،تحول و ایجاد انگیزه در میان کارکنان ،مراجعان و عامه مردم .   اما […]

پایگاه خبری تحلیلی سلام پاوه : بی شک تغییر مدیر هر اداره و سازمانی اگر در جهت بهره گیری عمومی و خدمت به جامعه اتفاق بیفتد کاری بسیار نیک و همه پسند خواهد بود. تغییر درست یعنی ایجاد رونق و موفقیت ،تحول و ایجاد انگیزه در میان کارکنان ،مراجعان و عامه مردم .

 فرزاد سلیمی
اما تغییرات خود نیاز به مدیریتی قوی دارد و فرد یا سازمان تغییر دهنده باید خود به خوبی با مدیریت تغییر آگاه باشد و این تغییر مدیریت را در سه زاویه مورد واکاوی قرار دهد :

۱٫مدیریت تغییر فردی : که فقط هدف تغییر مهره اصلی است .
۲٫ مدیریت تغییر با نگاهی درون سازمانی :که آیا مجموعه ی مورد نظر مستعد تغییر است یا خیر .
۳٫مدیریت تغییر با نگاهی برون سازمانی: که آیا عامه مردم با این تغییر موافقند یا خیر .

با این مقدمه کوتاه میخواهم به مطالبی اشاره نمایم که در چند روز اخیر بحث داغ محافل عمومی و فضای مجازی اورامانات و بالاخص شهرستان پاوه شده است که آیا نظام مدیریتی در اورامانات تغییر میکند ؟با آغاز بکار هر دوره ای از مجلس شورای اسلامی افرادی در این منطقه به ارائه راهکار و تعیین خط مشی هایی برای نماینده مبادرت می نمایند که گروهی از آنان اهدافی مشخص و گروهی دیگر اهدافی عمومی را دنبال می نمایند.

اما سوال اینجاست : چرا در این دوره مجلس شورای اسلامی حجم مطالب و راهکارها به مراتب از دوران قبلی بیشتر است و چرا افرادی خاص به دنبال تغییرات مدیریتی در حوزه اورامانات و بالاخص پاوه هستند ؟

با نگاهی گذرا به فضای مجازی چند روز اخیر در پاوه شاهد ارائه مطالبی با عناوین مختلف در سایت ها و کانالهای تلگرامی هستیم که در جهتی خاص و برای رسیدن به اهدافی مشخص فعالیت می نمایند که شاید در دید خود دلسوزان منطقه و بانیان تغییر در منطقه باشند .

در گام نخست به نقش نظارتی مجلس اشاره میکنند و میخواهند با مانور بر این اصل که وظیفه مجلس تصویب قوانین و نظارت بر عملکرد دولت است نماینده را به تعبیر خودشان از صرف نمودن وقت خود جهت تغییرات مدیریتی بر حذر دارند و بدون نقش نماینده به اهداف خود برسند .

حال این سوال پیش می آید : آیا تغییرات بدون نظر نماینده مردم در مجلس اقدامی درست و شدنی است ؟

همه ما به اصل تفکیک قوا و احترام و التزام به قانون مکلف هستیم اما به یقین تعیین تیم مدیریتی در هر شهرستان بدون نظر نماینده امری محال و نشدنی است. حال چرا گروهی بر این موضوع اصرار می نمایند که نماینده را در عزل و نصب ها دور نگه دارند و گاها اعلام میکنند : نماینده ای که مدیران را عزل و نصب مینماید در واقع خود را برای مابقی دوره مسئولیت خود خلع سلاح مینماید . و جالب است که این اقدام نماینده را برگ برنده ای برای مدیران استانی و کشوری میدانند تا بعنوان اهرمی برای ماندنشان در کرسی خود و ضعف احتمالی مدیران منصوبی در شهرستان استفاده نمایند و برای فشار بر نماینده مردم در جهت پیشبرد اهدافشان نماینده را به خدمت گیرند .

در مواردی دیگر خواستار عزل مسئولان سفارشی میشوند . براستی چه کسی سفارش کننده مسئولان فعلی است که اینگونه خواستار عزلشان هستند؟

در مباحثی دیگر میخواهند بر احساسات مردم فائق آیند و طرح بومی و غیر بومی بودن مسئولان و نگاه های امنیتی را مطرح میکنند مگر اجرای قانون تابع بومی و غیر بومی بودن مسئولین است ؟مگر نه اینکه همواره بیان میکنیم که تمام ایران سرای من است .

مگر همین افراد نبودند که روزی خواستار انتصاب مدیران استانی و حتی کشوری در میان نیروهای کورد و اهل سنت شدند. و همواره تاکید میکردند که دولت های اصلاحات و تدبیر و امیددرمناطق کورد نشین اکثریت آرا را به دست آورده اند و جای یک وزیر کورد یا اهل سنت در کابینه خالی است . چرا آن موقع فرا منطقه ای فکر میکردند و اکنون قضیه بومی و غیر بومی را مطرح میکنند .

قطع به یقین وجود افرادی آگاه به منطقه خود در پست های مدیریتی منطقه آرزوی هر فرد دلسوزی است و وجود افراد شایسته بومی میتوانند به مراتب موفق تر عمل نمایند اگر گروهی بر طبل مخالفت با آنها نکوبند .

حال با ارائه این مطالب که در بیشتر آن در فضای مجازی پاوه به تفسیر مورد بحث قرار گرفته و اکثریت مردم به وضعیت موجود آگاهی کامل دارند آیا براستی نظام مدیریتی اورامانات نیازمند تغییرات سریع است یا خیر؟و اگر نیاز است منتفعان اصلی چه کسانی هستند؟

در مطلب قبلیم اشاره نموده بودم که لطفا انتظار معجزه از نماینده نداشته باشیم و بگذاریم مدتی هر چند اندک نماینده برنامه ها و اهداف از پیش تعیین شده را به گوش مسئولان برساند و هر کاری را در موقعیتی مناسب انجام دهند .

بیایید با این خواسته ها که گاها منطقی و گاها احساسی هستند مانع اهداف نماینده مردم نباشیم و ایشان را برای رسیدن به این اهداف به جاده های سنگلاخی راهنمایی نکنیم و برای رسیدن به اوراماناتی آباد و مترقی همگام هم باشیم .

6 پاسخ برای “آیا نظام مدیریتی اورامانات نیاز به تغییر دارد؟منتفعان اصلی تغییرات چه کسانی هستند؟/ فرزاد سلیمی

  • ا...ب در تاریخ تیر 1, 1399 گفت:

    آقای سلیمی درست میفرمایند

  • مریم در تاریخ خرداد 31, 1399 گفت:

    اقای سلیمی شما اشتباه فکر میکنید نماینده در اصل فقط خودش به کاخ ارزوهاش میرسدوچهار سال در مجلس فقط به نفع خود و خانوادهاش است هیچ نماینده ایی نمیتواند تمام خواسته های اطرافیانش را براورده کند تغییر و تحول مدیران هم به زمان تبلیغات ستاد نماینده است که برای او تبلیغات کردهاند

  • سه ردی در تاریخ خرداد 30, 1399 گفت:

    آقای سلیمی منتفعان اصلی عدم تغییر مدیران ضعیف فعلی چه کسانی خواهند بود ؟ همه چیز آنطور نیست که شما نوشتی هم محله ای عزیز

  • هومن آژند در تاریخ خرداد 30, 1399 گفت:

    بسیار عالی وقابل تأمل نوشته اید . یکی از مشکلات اساسی در رابطه با بومی وغیر بومی پیش می آید این است که زمانی خودمان کار به دست هستیم غیربومی انتخاب می‌کنیم وزمانی که منافعمان در جای دیگر باشد پیشنهاد بومی بودن را میدهیم و این تناقض آشکار فقط به‌خاطر منافع مان است .

  • قلاخوان در تاریخ خرداد 30, 1399 گفت:

    بسیار پر واضح است که وقتی تیمی مشخص و معلوم الحال مال و حال و توان خود را در جهت حمایت از یک کاندید برای رسیدن به بهارستان وقف می کنند متقابلا انتظار کسب منافع از فرد مورد حمایت دارند. تا زمانی که منطقه ما تحت سیطره این بده بستان و این تفکر منسوخ، غیر انسانی و غیر اخلاقی باشد و چنین افکار فاسد و ناسالمی با بوق و کرنا و گاها با تخریب و تحقیر دنبال چنین تغییراتی باشند وضعیت همینی هست که هست!
    از قدیم گفتن دروغگو کم حافظه ست
    آدمی که عدم صداقت و منفعت طلبی و عدم تقدم حق جمع بر فرد را در شخصیتش پرورش داده باشد به سادگی حقایق را کتمان و گاها باطل جلوه میدهد!!
    واقعا منادیان بومی گزینی و اتکال به نیروهای بومی آن زمان که خود بخاطر منافع و بخاطر زد و بندها و گیر بودن حیثیت شان، مرام و شرف و عقیده خود را در حمایت از غیر بومیان نالایق که عامه و خواص شهر از دست ناکارامدی شان به ستوه آمده بود کجا بودند؟!!! آیا وقت آن نرسیده دست از تحریف واقعیت کشیده و با وجدانی بیدار نسبت به تاریخ زشتی که در اذهان مردم به ثبت رسانده اند گام در جبران مافات قرار دهند؟؟ بنده در همان دوران که آقایان با فرافکنی و توسل به هر اهرمی در پی توجیه اقدامات ناصحیح خود در حمایت از پاره یی افراد غیر بومی نالایق بودند و آنرا ناشی از تفکر بی تعصب، علم گرا و شورایی خویش می دانستندبارها و بارها در نظرات خویش به نقد حرکت شان پرداختم که هرچند گوش شنوایی نبود ولی در عجبم از حرکت نقض، بی خردانه و البته فراموش کارانه ی عده یی که امروز دقیقا علیه ادعاها و اقدامات سابق خویش ایستاده اند!! خطاب به امثال این حزب بادها باید گفت قسم حضرت ابوالفضل تان را باور کنیم یا دم خروس تان؟!

  • احمد زاده در تاریخ خرداد 30, 1399 گفت:

    جناب سلیمی عالی و بسیار خوب نوشتید آفرین بر شما