ج 14 اردیبهشت 1403 ساعت 00:58

ماموستا قادری: تکریم علماء، پاسداشت خدمات آنان به جامعه است

ماموستا قادری: تکریم علماء، پاسداشت خدمات آنان به جامعه است

به گزارش سلام پاوه : حاج ماموستا ملا قادر قادری در مراسم فاتحه خوانی مرحوم ماموستا ملا عبدالخالق بیابانی (دزآوری) گفت: احترام و تکریم علماء، نوعی پاسداشت خدمات و زحمات آنان برای جامعه و یک وظیفه است.   به گزارش خبرنگار سلام پاوه :حاج ماموستا ملا قادر قادری  روز سه شنبه ۰۵ شهریور ۹۸ در مجلس […]

به گزارش سلام پاوه : حاج ماموستا ملا قادر قادری در مراسم فاتحه خوانی مرحوم ماموستا ملا عبدالخالق بیابانی (دزآوری) گفت: احترام و تکریم علماء، نوعی پاسداشت خدمات و زحمات آنان برای جامعه و یک وظیفه است.

 

به گزارش خبرنگار سلام پاوه :حاج ماموستا ملا قادر قادری  روز سه شنبه ۰۵ شهریور ۹۸ در مجلس ختم مرحوم ماموستا ملا عبدالخالق الله بیابانی (دزآوری) در مریوان شرکت کرد.

 

ماموستا قادری در این مراسم حول سه محور “۱- آیه ۳۳ سوره فصلت ۲-چرا علماء برای فوت هم صنفانشان بیشتر مایه می گذارند ۳- بنده و ماموستا عبدالخالق ” سخنانی ایراد کرد.

 

وی در ابتدای سخنان خود ضمن عرض تسلیت به خانواده، بستگان و دوستان مرحوم ماموستا عبدالخالق بیابانی، به آیه ۳۳ سوره فصلت اشاره کرد که در آن خداوند متعال میفرماید: وَمَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِّمَّن دَعَا إِلَى اللَّهِ وَعَمِلَ صَالِحًا وَقَالَ إِنَّنِی مِنَ الْمُسْلِمِینَ و گفت:پروردگار در این آیه، جایگاه داعیان دین را بیان و به کسانی که در دعوت خود با هدف و ایمان دعوت می­کنند و در بیان مسیر و برنامه دینی خود اعلام موضع می کنند، بعنوان افراد جوانمرد، خداشناس و داعی خیر نام برده است.

 

امام جمعه پاوه ماموستا عبدالخالق و بسیاری دیگر از علمای دین را مصداق این آیه دانست و افزود: اگر تعداد خطبه ها، بحثها، دعوت ها و تدریس های ماموستا عبدالخالق را گردآوری نماییم شاید صدها کتاب شوند و این جهد و تلاش و ۵۰ سال دعوت سندهای محکمی هستند برای اینکه امثال ماموستا مصداق واقعی این تعریف پروردگار در آیه ۳۳ مورد بحث ما هستند.

 

ماموستا قادری در ادامه به حدیثی از پیامبر اسلام (ص) اشاره کرد که میفرماید “ لَمَوْتُ قَبِیلَهٍ أَیْسَرُ مِنْ مَوْتِ عَالِمٍ ”  و ضمن بیان دلائل و مثالهایی در جهت اثبات این ادعا و کلام رسول خدا ، تصریح کردند: به فرموده رسول خاتم (ص) فوت یک عالم دینی سخت تر و دشوارتر از فوت یک قبیله است.

 

وی در بخش دوم سخنان خویش علت احترام به علماء را توسط علماء یک امر طبیعی دانست و گفت: این که عده ای نقد می کنند که چرا ماموستایان برای فوت هم صنفانشان بیشتر از دیگران مایه میگذارند، پاسخ این است که ما بهتر از هر شخص دیگری هم صنفان خویش را می­شناسیم و بهتر میدانیم فوت و درگذشت علماء چه ثلمه­ای است.

 

وی افزود: از طرف دیگر این یک اصل ثابت شده است هر صنفی در تعزیه و فوت هم صنف خود بیشتر غصه می­خورد و ناراحت می­شود، بالاتر از این از امام فخر رازی، در تفسیر سوره الکوثر در آیه إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ میفرماید یکی از مصداق الکوثر، علماء امت رسول الله هستند که وجود آنها برای امت خیر کثیر است.

 

امام جمعه پاوه تصریح کرد: احترام و تکریم علماء، نوعی پاسداشت خدمات و زحمات آنان برای جامعه و یک وظیفه است.

 

ماموستا قادری در بخش سوم سخنانشان به ارتباط و شناخت خویش از ماموستا ملا عبدالخالق اشاره کرد و ضمن بیان خاطراتی از دوران طلبگیشان گفت: در حد شناختی که من در ۵۱ سال آشنایی با ماموستا داشتم، ایشان عالمی بدون حاشیه، اهل اعتدال، محب علماء و عرفا، دلسوز دین و مدرسی شایسته بود.

 

وی ضمن اظهار ناراحتی از فوت مرحوم ماموستا ملا عبدالخالق بیابانی (دزآوری) گفت: فوت این عالم بزگوار ثلمه­ای جبران ناپذیر برای مریوان و هورامان بود و قطعاً به این آسانی کسی مثل ایشان در میان ما ظاهر نخواهد شد.

 

حاج ماموستا قادری  در پایان با قرائت فاتحه، مجدداً درگذشت ماموستا را به همه حضار، خانواده مرحوم ماموستا، بستگان و دوستان ایشان تسلیت و از درگاه خداوند سبحان برای آن مرحوم رحمت و غفران و برای بازماندگان صبر و شکیبایی را خواستار شدند.