چ 12 اردیبهشت 1403 ساعت 18:43

انتقاد ماموستا قادری از منابع طبیعی و جهاد کشاورزی پاوه

انتقاد ماموستا قادری از منابع طبیعی و جهاد کشاورزی پاوه

امام جمعه پاوه در بخشی از خطبه های نماز جمعه این هفته با انتقاد از عملکرد اداره منابع طبیعی و جهادکشاورزی پاوه گفت :بنده ۲۹ سال است در دادگاه با ادارۀ منابع طبیعی درگیر هستم، می‌گویم: آقای منابع طبیعی؛ تو در پشت میز ریاست نشسته‌ای، مردم به منابع طبیعی تجاوز می‌کنند و بعد از چندین سال تازه متوجه می‌شوی و از او شکایت می‌کنی! آقای جهاد کشاورزی، در خانقاه یا نسمه یا پاوه شخصی ۱۰ سال پیش خانه باغی ساخته است الآن بعد از ۱۰ سال می‌گویید: باید این خانه باغ تخریب شود.

به گزارش سلام پاوه: امام جمعه پاوه در بخشی از خطبه های نماز جمعه این هفته با انتقاد از عملکرد اداره منابع طبیعی و جهادکشاورزی پاوه گفت :بنده ۲۹ سال است در دادگاه با ادارۀ منابع طبیعی درگیر هستم، می‌گویم: آقای منابع طبیعی؛ تو در پشت میز ریاست نشسته‌ای، مردم به منابع طبیعی تجاوز می‌کنند و بعد از چندین سال تازه متوجه می‌شوی و از او شکایت می‌کنی! آقای جهاد کشاورزی، در خانقاه یا نسمه یا پاوه شخصی ۱۰ سال پیش خانه باغی ساخته است الآن بعد از ۱۰ سال می‌گویید: باید این خانه باغ تخریب شود.

 

 

به گزارش خبرنگار سلام پاوه : حاج ماموستا ملاقادر قادری خطیب جمعه پاوه در بخشی از خطبه های نماز جمعه این هفته گفت :امروز تصمیم گرفته‌ام به یک موضوع اجتماعی که بسیاری از ما گرفتار آن هستیم، اشاره کنم. چون به خاطر این موضع ما در دادگاه و دوستان نیروی انتظامی و ادارات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و شما مردم هم همگی گرفتاریم. بنده در این خصوص توضیحی عرض می‌کنم.

 

 

 

وی افزود: مردم ما بدون رعایت مقررات و قانون در اراضی‌ای که انفال و منابع طبیعی است و دولت به نام خود آن را ثبت کرده، خانه می‌سازند و باغ درست می‌کنند و جاده می‌کشند.جمعی هم در باغ خود که جزو اراضی کشاورزی است اقدام به ساخت خانه باغ و ویلا می‌کنند. ظاهر امر اگر از آنان بپرسید چرا این کار را کرده‌اند، می‌گویند: زمین و باغ متعلق به خودمان بوده و اجداد ما اینجا کار کشاورزی کرده‌اند و عقلاً و عرفاً و سنداً ما بر آن مسلط هستیم.

 

 

 

امام جمعه پاوه گفت : وقتی کسی اقدام به ساخت خانه و یا احداث باغ مو و غیره در منابع طبیعی می‌نماید، ادارۀ منابع طبیعی علیه آن شخص اعلام شکایت می‌کند و اگر در اراضی کشاورزی باغی کسی اقدام به ساخت‌وساز نماید ادارۀ جهاد کشاورزی به اتهام تغییر کاربری از این شخص شکایت می‌کنند و به استناد قانون درخواست قلع‌وقمع بنای موردنظر را می‌کند.

 

 

 

حاج ماموستا قادری با بیان این نکته‌ به مردم گفت : شما در شهر زندگی می‌کنید و قانوناً مالک زمینی هستید که آن را خریده‌اید، اما بدون مجوز شهرداری نمی‌توانید در آن زمین که مالک آن هستید، اقدام به ساخت‌وساز نمایید و اگر شما صاحب یک خانۀ دوطبقه هستید و می‌خواهید طبقۀ سوم خانۀ خود را بسازید، حتماً باید از شهرداری مجوز ساخت دریافت کنید و گرنه جریمه خواهید شد.

 

 

 

 

وی افزود :ادارات منابع طبیعی و جهاد کشاورزی هم قانون خاص خود را دارند و طبق قانون اقدام به شکایت می‌نمایند؛ اما بعضی‌اوقات با مردم عاقلانه برخورد نمی‌کنند و مشکل درست می‌شود. وقتی از ادارۀ منابع طبیعی سؤال می‌شود که چرا مردم را اذیت می‌کنید؛ می‌گویند قانون است و از ما کاری برنمی‌آید.

 

 

 

 

ماموستا قادری گفت : در شهرستان ما در روستاهایی که هدف گردشگری هستند، مانند نسمه و شمشیر و خانقاه و غیره هر کس در باغ خود ۵۰ تا ۶۰ متر خانه باغ می‌سازد و با خود می‌گوید: شاید این ثبت جهانی اورامانات باعث شود گردشگران از آن استفاده کنند و برای ما درآمدی داشته باشد، جهاد کشاورزی می‌گوید: الا و بالله باید تخریب شود.

 

 

 

 

وی ادامه داد و گفت : به مردم شریف پاوه و هرکسی صدای من را می‌شنود، عرض می‌کنم تجاوز به حریم منابع طبیعی و خانه‌سازی در باغ و زمین کشاورزی خلاف قانون است. هرچند ادارات محترم جهاد کشاورزی و منابع طبیعی قانونی کار می‌کنند، اما به نظر من آن‌ها هم اهمال می‌کنند و کما هوالحق به وظیفۀ خود عمل نمی‌کنند.

 

 

 

 

ماموستا قادری با انتقاد به عملکرد اداره منابع طبیعی و جهاد کشاورزی گفت : بنده ۲۹ سال است در دادگاه با ادارۀ منابع طبیعی درگیر هستم، می‌گویم: آقای منابع طبیعی؛ تو در پشت میز ریاست نشسته‌ای، مردم به منابع طبیعی تجاوز می‌کنند و بعد از چندین سال تازه متوجه می‌شوی و از او شکایت می‌کنی! آقای جهاد کشاورزی، در خانقاه یا نسمه یا پاوه شخصی ۱۰ سال پیش خانه باغی ساخته است الآن بعد از ۱۰ سال می‌گویید: باید این خانه باغ تخریب شود. شما حقوق می‌گیرید اگر راست می‌گویید؛ بروید و به کسانی که بدون مجوز اقدام به ساخت خانه باغ می‌کنند، اول تذکر و هشدار بدهید که از این کار دست بکشند.

 

 

 

وی گفت : واقعیت این است ساخت خانه باغ نیاز به مجوز ادارۀ جهاد کشاورزی و تصرف و کار در مرتع نیاز به اجازۀ ادارۀ منابع طبیعی دارد اما شما مرتکب تخلف می‌شوید و سپس از این‌ و آن خواهش می‌کنید و به وکیل پول می‌دهید تا خانه باغ شما را تخریب نکنند.

 

 

 

 

امام جمعه پاوه  افزود : هفتۀ گذشته با رئیس ادارۀ جهاد کشاورزی تماس گرفتم و گفتم: شما اهل نودشه هستید و می‌دانید مردم نودشه در باغ خود خانه باغ کوچکی برای استراحت و بیل و کلنگ خود ساخته‌اند. شما گزارش کرده‌اید یک شخص اهل روستای شمشیر ۱۶ متر خانه ساخته است و باید تخریب شود. گفتم: در ۱۶متر بز هم زندگی نمی‌کند اگر آن را تخریب کنید بدون شک غیر از دشنام برای دادگاه و نیروی انتظامی و جمهوری اسلامی نتیجه‌ای ندارد.

 

 

 

حاج ماموستا قادری گفت : شخصی ۱۰ سال است دارد ثمر باغ انگور خود را برداشت می‌کند و بعد از ۱۰ سال تازه شما علیه وی اقامۀ دعوی می‌کنید که باید این باغ انگور تخریب شود. پس شما در طول این ۱۰ سال کجا بوده‌اید؟

 

 

 

وی ادامه داد و گفت : روزی رئیس‌کل وقت دادگستری کرمانشاه جناب آقای عدالتخواه به منزل ما آمد و از ایشان خواستم باهم به روستای هجیج برویم و قبول کردند. در درۀ نجار توقف کردیم و از ایشان خواستم پیاده شود.خانه باغی را به او نشان دادم و گفتم: آن خانه باغ دو قسمت است؛ در قسمتی از آن صاحب باغ و همسرش زندگی می‌کنند و در قسمت دیگر گاو و گوسالۀ خود را نگهداری می‌کنند. ادارۀ جهاد کشاورزی تقاضای تخریب آن را نموده است. اگر من این کار را انجام دهم هم باغ و هم گاو و گوساله‌اش از بین می‌روند و در قبال این تخریب و ویرانی دادگاه و نیروی انتظامی و جمهوری اسلامی چه چیزی به او می‌دهند؟ درحالی‌که الآن باغ اناری دارد و از باغ خود نگهداری می‌کند و دزد ثمرش را نمی‌برد و حیوانات به باغش خسارت نمی‌زنند و گاو او هم برای بچه‌هایش شیر می‌دهد.گفت: اگر شما مفتی هستید، فتوا بدهید. گفتم: من نه مفتی و نه مجتهد هستم.

 

 

 

ماموستا قادری افزود : این‌ خانه باغ‌ها مشمول مرور زمان هستند و ۲۰ سال پیش ساخته شده‌اند. الآن ادارۀ جهاد کشاورزی چگونه ادعا می‌کند که تغییر کاربری است و باید تخریب شود؟ اینجا گیلان و مازندران نیست که اگر ۱۰۰ متر را تخریب کنند، با کاشت برنج هزینۀ یک سال خانواده تأمین شود و غیر از دشنام چیزی برای ما نمی‌ماند.

 

 

 

وی گفت : نتیجه این است که کار ما و کار ادارات مرتبط که زحمت می‌کشند، هر دو خلاف است؛ این ادارات روز اول باید به مردم تذکر ‌دهند تا مردم هزینه‌های میلیونی و میلیاردی نکنند نه اینکه در آخر و وقتی‌که کار ساخت به اتمام رسید، مجوز تخریب بنا را صادر کنند!؟ پس چرا وقتی‌که روز اول کار را شروع کرده به او تذکر ندادید؟ وقتی‌که شما آن خانه باغ را تخریب می‌کنید، از ابتدا تا انتها و از نوسود تا تهران دشنام است و این درد ماست.

 

 

 

حاج ماموستا قادری با اشاره به مشکلات پیش روی این پروسه گفت : بنده در دادگاه گرفتارم، با قاضی محترم تجدیدنظر در کرمانشاه تماس گرفته‌ام و گفته‌ام چرا حکم ما را رد می کنید؟ گفت: ما هم گرفتاریم قانون به ما می‌گوید تخریب کنید و می‌دانیم مردم هم گرفتارند. گفتم شما فرهنگ مردم پاوه را نمی‌دانید. پاوه جای یک مَن گندم زمین کشاورزی ندارد و مردم باغ دارند و باغ‌ها هم ثمر آن‌چنانی ندارند ولی خانه باغ کوچکی ساخته‌اند تا احتمالاً در سه ماه تابستان همراه خانواده در آن استراحت کنند. چرا باید محل استراحت آن‌ها را تخریب کنیم؟ و اگر این کار را کردیم چه خدمتی به آنان ارائه می‌دهیم؟ گفت: راست است اما چکار کنیم؛ قانون است.حقیقتاً همه میدانیم قانون است، ولی بدون تردید اگر قانون را مردان دانا اجرا کنند، مشکلی نخواهد بود.

 

 

 

وی افزود : بنده به این خاطر این درد را بیان کردم شما مردم محترم ما را کمک کنید و اگر خانه باغ می‌سازید حتماً از ادارۀ جهاد کشاورزی مجوز بگیرید یا استخری بسازید و بر روی آن خانه باغ بنا کنید و اگر قصد دارید در اراضی منابع طبیعی ساخت‌وساز کنید، مجوز بگیرید.

 

 

 

وی در پایان گفت : لذا از شما مردم محترم شهرستان خواهش می‌کنم اگر می‌خواهید در باغ خود خانه بسازید حتماً مجوز بگیرید و اگر می‌خواهید در اراضی منابع طبیعی ساخت‌وساز نمایید، اجازه بگیرید و از مسئولان هم تقاضا می‌کنم مقداری منطقه و سیاست و اوضاع را در نظر بگیرند و کاری نکنند فردا جوابی نداشته باشند و کاری نکنند مخالفت و جبهه‌گیری در منطقه درست شود.

یک پاسخ برای “انتقاد ماموستا قادری از منابع طبیعی و جهاد کشاورزی پاوه

  • دیدبان در تاریخ دی 30, 1402 گفت:

    اظهار نظرهای غیر تخصصی و تصمیمات غیر کارشناسی در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی واقع خطرناک بوده و تبعات زیان باری را به دنبال خواهد داشت. مثلا ویلا سازی در بیدمیری که جز حریم کیفی سراب هولی است باعث ورود انواع آلودگی از جمله آلودگی شیمیایی شامل فلزات سنگین ، نیترات و … به آب این چشمه ارزشمند خواهد شد و سلامت همه شهروندان را به مخاطره خواهد انداخت.