پ 13 اردیبهشت 1403 ساعت 12:33

ماموستا قادری:بازگشایی مرز شوشمی،خواسته ۴۰ ساله مردم این دیار است/ استاندار حلبچه خطاب به ماموستا:آماده بازگشایی مرز شوشمی در عید قربان هستیم!+ عکس

ماموستا قادری:بازگشایی مرز شوشمی،خواسته ۴۰ ساله مردم این دیار است/ استاندار حلبچه خطاب به ماموستا:آماده بازگشایی مرز شوشمی در عید قربان هستیم!+ عکس

به گزارش سلام پاوه : حاج ماموستا قادری در نشست استانداران حلبچه و کرمانشاه با موضوع بازگشایی مرز شوشمی گفت : ۴۰ سال است ما مردم پاوه و اورامانات یک خواست مشروع داشته‌ایم و گفته‌ایم به‌جای آنکه از قصر و کلار و سنندج و مریوان و باشماق به حلبچه برویم، اجازه داشته باشیم از مرز […]

به گزارش سلام پاوه : حاج ماموستا قادری در نشست استانداران حلبچه و کرمانشاه با موضوع بازگشایی مرز شوشمی گفت : ۴۰ سال است ما مردم پاوه و اورامانات یک خواست مشروع داشته‌ایم و گفته‌ایم به‌جای آنکه از قصر و کلار و سنندج و مریوان و باشماق به حلبچه برویم، اجازه داشته باشیم از مرز شوشمی تردد کنیم و این خواسته را شرعی و حق مسلّم خود دانسته‌ایم.

به گزارش خبرنگار سلام پاوه : صبح امروز امروز نشست مشترک استانداران حلبچه و کرمانشاه برای بازگشایی مرز مسافری شوشمی در فرمانداری پاوه برگزار شد.

در این نشست که حاج ماموستا ملا قادر قادری امام جمعه پاوه نیز حضور داشت گفت:قبل از هر چیز خدمت مهمانان محترم جناب کاک آزاد توفیق استاندار محترم حلبچه و همراهان ایشان، برادر ارجمند جناب آقای دکتر صحرایی استاندار محترم کرمانشاه، آقای اسدی مسئول کنسولگری جمهوری اسلامی در سلیمانیه، آقای باقری مسئول قرارگاه رمضان در استان کرمانشاه، آقای احسانی و سایر دوستان و مرزبانان حلبچه و پاوه خوش‌آمد عرض می‌کنم و از فرماندار محترم پاوه به‌عنوان میزبان این نشست ممنونم.

وی ضمن از سردار مسگریان فرمانده قرارگاه رمضان نیز به صورت ویژه و همچنین کلیه بانیان جلسه تقدیر و تشکرد کرد.

امام جمعه پاوه در ادامه گفت:۴۰ سال قبل از انقلاب یعنی ۸۰ سال است مرز شوشمی برای صادرات و واردات کالا آزاد بوده است در سال ۱۳۴۳ بنده محصل بودم سیب لبنانی را از مسیر شوشمی به ایران وارد می‌کردند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم این مرز به‌صورت محدود برای مبادله کالا آزاد بوده است.

حاج ماموستا قادری افزود:۴۰ سال است ما مردم پاوه و اورامانات یک خواست مشروع داشته‌ایم و گفته‌ایم به‌جای آنکه از قصر و کلار و سنندج و مریوان و باشماق به حلبچه برویم، اجازه داشته باشیم از مرز شوشمی تردد کنیم و این خواسته را شرعی و حق مسلّم خود دانسته‌ایم.

وی ادامه داد و گفت:برای تحقق این امر در زمانی که دو نفر از رؤسای محترم ‌جمهور به پاوه تشریف آورده‌اند، بنده در خصوص بازگشایی مرز خواست مردم منطقه را به گوش آنان رسانده‌ام و چندین بار هم به خدمت آقای لاریجانی رئیس محترم وقت مجلس شورای اسلامی و همچنین رئیس محترم کمیسیون خارجی مجلس رفته‌ام. و البته استانداران محترم، فرمانداران شهرستان پاوه، نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی همگی زحمت کشیده‌اند.نهایت امر در زمان ریاست‌جمهوری کاک فؤاد معصوم به بغداد رفتم از طریق یکی از دوستان از آقای فؤاد معصوم و در زمان ریاست‌جمهوری کاک برهم صالح به‌وسیلۀ آقای لهونی که قرار بود با رئیس‌جمهور عراق ملاقاتی داشته باشد، خواهش کردیم کاری برای مرز انجام دهند.

امام جمعه پاوه افزود: اینک زمینۀ بازگشایی مرز شوشمی برای کاک آزاد توفیق استاندار محترم حلبچه و استاندار محترم کرمانشاه جناب آقای دکتر صحرایی و دولت جناب آقای دکتر رئیسی فراهم شده، امیدوارم به‌عنوان یادگار این عزیزان، موضوع به لطف خدا حل‌و فصل شود.

ماموستا قادری با بیان اینکه ما مردم پاوه و اورامانات هم بر گردن جمهوری اسلامی و هم بر گردن دوستان عراقی بخصوص اهالی محترم حلبچه حق داریم گفت:حق ما برگردن جمهوری اسلامی خون شهیدانمان و حضور مردم است که شاهد بر این مدعاست این مردم نسبت به جمهوری اسلامی دریغ نکرده‌اند و حق ما بر ذمۀ دوستان عراق این است بنده در طول عمر خود ۵۰ سال است اطلاع دارم ایران و پاوه و اورامانات منزل دوم مردم شریف عراق بوده است؛ روزگاری مرحوم ماموستا عثمان عبدالعزیز به همراه ۱۰ هزار نفر از مردم حلبچه در اثر فشار صدام به ثلاث آمدند و دولت و ملت از آن‌ها استقبال کردند.

وی افزود:در قضیه شیمیایی حلبچه خانه و مسجد حتی قبرستان ما در اختیار آوارگان حلبچه بود و شهر ۲۰ هزارنفری پاوه از ۴۰ هزار نفر آوارۀ عراقی میزبانی کرد.

امام جمعه پاوه ادامه داد و گفت: بعد از قضیۀ حملۀ صدام به کویت، ۴۵۰ هزار نفر عراقی به مرز شوشمی آمدند و دولت وقت ما با آغوش گرم از آنان پذیرایی و مرز را برایشان باز کردیم و این آوارگان در پاوه و بسیاری از شهرهای ایران مستقر شدند. پس خانه ما خانۀ دوم مردم عراق و مردم حلبچه بوده است و ما هم انتظار داریم استاندار محترم کرمانشاه به‌عنوان نماینده دولت جمهوری اسلامی و کاک آزاد عزیز، به‌عنوان نماینده دولت عراق اجازه دهند مرز مسافری شوشمی آزاد شود و ان‌شاءالله برای مرز سازان و لشکرگاه به‌عنوان مرز تجاری دو شهرستان پاوه و جوانرود هم اقدام فرمایید و ما هم صد درصد پشتیبان شما هستیم که با این کار منطقه باینگان و پاوه و جوانرود آباد و از بن‌بست خارج خواهند شد و این اقدام قطعاً به نفع حلبچه و اورامانات است.

ماموستا قادری در بخش دیگری از سخنانش گفت: دوست دارم این کار به‌عنوان یادگاری دولت جناب آقای دکتر رئیسی و استاندار محترم حلبچه به نمایندگی از دولت عراق به یادگار بماند و ما هم در نماز جمعۀ این هفته برایتان دعای خیر می‌کنیم.

استاندار حلبچه نیز بعد از سخنان امام جمعه پاوه  ضمن تقدیر و تشکر از تلاش‌های حاج ماموستا قادری برای بازگشایی مرز مسافری شوشمی گفت: من دست حاج ماموستا را برای تلاش‌هایی که انجام داده‌اند،‌ می‌بوسم و ان‌شاءالله اگر روز جمعه حاج ماموستا ملا قادر قادری خبر بازگشایی مرز را اعلام کند ما نیز همان عصر جمعه حاضریم در یک نشست رسانه‌ای خبر باز شدن مرز شوشمی را روز عید قربان رسماً اعلام کنیم و برای مرز سازان هم عن‌قریب هیئتی را تشکیل خواهیم داد.

 دکتر آزاد توفیق رحیم در بخش دیگری از سخنانش گفت: مردم حلبچه با مردم این منطقه دارای یک تاریخ و فرهنگ مشترک هستند و خود را مدیون ایران، استان کرمانشاه و مردم این منطقه می‌دانند.

استاندار حلبچه گفت: استان کرمانشاه و شهر پاوه در دوران رژیم صدام حسین در چندین مقطع مردم حلبچه را در آغوش خود پناه دادند و این کار برای ما بسیار ارزشمند است.

وی با اشاره به قدمت ۸۰ ساله مرز شوشمی عنوان کرد: امیدواریم با تلاش های صورت گرفته شاهد توسعه بیشتر ارتباطات تجاری، فرهنگی و گردشگری میان این دو استان همسایه باشیم.

گفتنی است در این نشست دکتر صحرایی استاندار کرمانشاه به‌صورت رسمی و خوش‌بینانه بازگشایی مرز شوشمی را در آینده نزدیک اعلام کرد.

لازم به ذکر است استاندار کرمانشاه در این نشست مشترک از حاج ماموستا قادری با اهدای لوح و تابلو فرشی تجلیل کرد و ماموستا قادری نیز این هدیه را به استاندار حلبچه هدیه داد.