ج 07 اردیبهشت 1403 ساعت 09:25

مصاحبه با فاروق خسروی روشندل موفق در باینگان

مصاحبه با فاروق خسروی روشندل موفق در باینگان

پایگاه خبری تحلیلی سلام پاوه :  معلولیت محدودیت نیست جمله ای کلیشه ایست که معمولا برای امید دادن به افراد معلول و کم اندام به صورت روتین به کار می رود. اماهستند افراد معلولی که تمامی خط قرمزهارا رد کرده و هیچ محدودیتی نمی توان برای آن ها قائل شد. موذن و مکبر نماز جمعه […]

پایگاه خبری تحلیلی سلام پاوه :  معلولیت محدودیت نیست جمله ای کلیشه ایست که معمولا برای امید دادن به افراد معلول و کم اندام به صورت روتین به کار می رود. اماهستند افراد معلولی که تمامی خط قرمزهارا رد کرده و هیچ محدودیتی نمی توان برای آن ها قائل شد.

موذن و مکبر نماز جمعه باینگان فاروق خسروی جوان روشندلی است که خودش می گوید خیلی رویا پرداز نیست در عمل همه ی محدودیت هارا درو کرده و هیچ خط قرمزی در راه پیشرفت و فاروق خسرویشاد زیستن جلودار او نیست می گوید هدفش در زندگی تلاش برای از بین بردن دیدگاه ترحم در آحاد جامعه نسبت به معلولان است.

لطفا خودتان را مختصرا معرفی کنید

من فاروق خسروی هستم فرزند محمد کریم متولد 1361 در باینگان با مدرک تحصیلی دیپلم انسانی.

دلیل نابینایی شما مادرزادی است؟

تقریبا در واقع از حدود 6ماهگی به دلیل بیماری سرخچه و نبود آگاهی های لازم در آن موقع و فرهنگ وقت حاکم که منجر به نابینایی من گردید.

با توجه به بی سوادی والدینتان و وضع جسمانی شما چگونه به کسب علم پرداختید؟

آن زمان شهر باینگان درگیر دفاع مقدس بود لذا مرا به سختی به دکتر بردند پزشک مربوطه گفته بود چشم وی قابل ترمیم است به شرط عمل در سن 18 سالگی اما متاسفانه باز هم به دلیل نبود آگاهی من همان موقع تحت عملی بی نتیجه قرار گرفتم.(می گوید سرنوشت و تقدیر و لبخد می زند) پس از مدتی اخوی بزرگتر بنده مرا پیش دکتری به اسم دکتر خدادوست در شیراز بردند که ایشان ضمن اعلام نابینایی کامل بنده به من انگیزه داد که به مدرسه ی ویژه نابینایان در اصفهان بروم و من به مدت 5 سال دوران ابتدایی را در دبستان ابابصیر این شهر گذراندم و پس از آن یرای ادامه تحصیل در دوره های راهنمایی و دبیرستان راهی کلانشهرتهران و مدرسه ی خاص نابینایان شهید محبی شدم وتا پایان دوران تحصیلم همانجا ماندم.

چگونه گرایش به سمت هنر پیدا کردید؟

فاروق خسرویدر دوران مدرسه عضو گروه سرود و تواشیح آن بودم و کاملا مبتدیانه پا در این عرصه نهادم اما جرقه ی اصلی سال 76 بود که آهنگ فولکولر ( شوچرای دیواخان ) را به نوازندگی یکی از دوستانم به نام محمد رضا لکلا اجرا کردم و شدشدا مورد استقبال قرار گرفت و انگیزه ای شد برای ادامه کار .

و سپس …

سال 81 اولین لوح فشرده را به همراه دو تن دیگر از دوستان معلول در قالب گروه کازیوه( یعنی روشنایی اول صبح) به گروه هدف مخاطب ارائه دادیم که متاسفانه به دلیل عدم حمایت مالی نبود تبلیغات و مشکلات صداگذاری به بازار عرضه نشد. سپس در قالب همین گروه و با تعداد اعضای بیشتراولین کنسرت من به مدت 10 شب و البته برای عموم اجرا شد. سال 84 اولین جشنواره فرهنگی هنری نابینایان کشور به میزبانی انجمن نابینایان بانه برگزار شد که من هم عضو هیئت اجرایی و معرف آهنگ های اصیل کردی برای بازدیدکنندگان غیر کرد بود که در همین جشنواره هم چندین و چند بار اجراهای من مورد تحسین حضار قرار گرفت در همین سال دو بار در دانشگاه های تهران و علامه طباطبائی کنسرت برگزار کردیم. اولین کنسرت من در سطح منطقه در معیت گروه کازیوه و به نوازندگی مهدی فردیان آذر ماه سال 86 و به مناسبت روز جهانی معلولین و به همت سازمان بهزیستی باینگان در سالن ورزشی تقوا ی این شهر برگزار شد.سال 91 نیز علاوه بر شرکت در مسابقات سراسری نابینایان در بانه به عنوان عضو هیئت اجرایی ، شرکت کننده ی بخش مسابقه ی آوازهای محلی هم بودم که به مقام نخست دست یافتم.

چندین بار گفتید (بانه) چرا بانه؟

به دلیل وجود دوستان دوران دبیرستان در آنجا که اتفاقا اکثرا هنرمند هستند. و نیز احساس وجود خلاء که با همکاری این عزیزان پر میشد.

چگونه ازدواج کردید؟

مثل همه ی مردم رفتیم خواستگاری و اواخر سال 85 هم رسما ازدواج نموده و هم اکنون صاحب دو فرزند به نام های سارینا6 ساله و سامان 3 ساله هستم.

اوقات فراغتتان را چگونه می گذرانید؟

کار با کامپیوتر ورود به دنیای مجازی مرور خبرگزاری ها و اخبار داغ روز انجام کار هنری و مطالعه کتاب و روزنامه.

چگونه کتاب و روزنامه را مطالعه می کنید؟

همانگونه که عام مردم از یکسری حروف و رسم الخط برای مطالعه و کتابت استفاده می کنند. خط ماهم بریل نام دارد که اختراع لویی بریل فرانسوی به صورت برجسته و شامل 6 نقطه است که به کمک حس لامسه و خط بریل با دنیای بیرون ارتباط برقرار می کنیم و می توانیم هر متنی را بخوانیم.

مطالب مورد نیازتان را کجا و چگونه بریل می کنید؟

در خانه و توسط دستگاهی به نام ماشین پرکینز که همسرم متن را قرائت کرده و من هم نوشته را بریل می کنم.

به کار هنریتان باز می گردیم از سال 91 به بعد چه کار کردید؟

در سال 92 که قرار بود مسجد جامع باینگان پس از بازسازی به همت مردم شهر شیخ منطقه حاج خلیفه علی حیدری و دلسوزی تمامی عالمان و روحانیون منطقه افتتاح شود. من نوعی خلاء در برگزاری مراسم افتتاحیه میدیده و می خواستم به هر نحو ممکن در اجرای این مراسم نقش و ظیفه ی خودم را ایفا کنم. لذا با همکاری جوانان خوش ذوق هم شهری آقایان مجیب و طالب حیدری،ابراهیم ابراهیمی و آروین ندیمی و عقبه ی من و همه ی این دوستان در زمینه ی هنری اقدام به تاسیس گروه هنری عرفان باینگان نمودیم.و از آنجا روال کار هنری من به سمت مدیحه سرایی و مولودی خوانی تغییر کرده و هم اکنون نیز در همین قالب مشغول انجام به وظیفه هستم.

هم اینک در این خصوص چه فعالیتی دارید؟

هم چنان با کمک دوستان در گروه عرفان مشغول فعالیت بوده و نیز بنده موذن و مکبر اذان های جمعه و جماعت مسجد جامع باینگان هستم.

با توجه به خاص بودن شرایط جسمی شما چه انتظاری از جامعه دارید؟

با توجه به بالارفتن سطح سواد و آگاهی جامعه انتظارم آن است که معلولان را بیشتر درک کرده و دیدگاهشان (علی الخصوص دید ترحم ) را نسبت به آنان تغییر دهند.

هدفتان از انجام کار هنری چیست؟

هدفم دگرگونی در نگرش مردم نسبت به معلولان است که موفقیتی نسبی در این راه داشته و همواره برای به سرانجام رساندن هدفم دست از تلاش برنداشته و مشکلات را با جان و دل می خرم تا ماموریتم را تمام کنم .

با توجه به مشکلات اقتصادی و شرایط موجود چرخ زندگیتان به خوبی می چرخد؟

من خیلی عادت به گله و شکایت ندارم می توانم بگویم مددجو و تحت الحمایه سازمان بهزیستی هستم فقط همین دیگر قضاوت با مردم است.

علاقه ی اصلی تان در زندگی چیست؟

اول عشق به همسر و فرزندانم و سپس عشق ورزیدن به زندگی. هر صبح که از خواب بیدار می شوم به زندگی سلام کرده و بهترین ها را برای خود و اطرافیانم آرزو می کنم.

شما و گروه عرفان سبک جدیدی از تواشیح و مولودی خوانی را ارائه می دهید که بسیار مورد استقبال نسل جوان است رمزاین کارتان چیست؟

ما موظفیم به سلیقه ی جوانان با حفظ قالب و چار چوب اصلی تواشیح احترام بگذاریم زیرا این قشر آسیب پذیرترین گروه جامعه بوده و سوق دادن حتی یک جوان به سمت مسجد با هیچ چیز قابل مقایسه نیست.

فاروق خسروی

آیا به همه ی آرزوهای تان در زندگی دست یافته اید؟

تقریبا ؛ من تشکیل خانواده داده ام کاملا از لحاظ رو حی و جسمی سالم بوده و می توانم گلیم خودم را از آب بیرون بکشم.

آرزوی دست نیافتنی هم دارید؟

انسان تکامل نیافته است پس همیشه بهترین ها را برای خود و اطرافیانش می خواهد اما من بیشتر واقع بینم و راضیم به رضای خدا.

از مسئولان چه انتظاری دارید؟

ضمن تغییر دیدگاه ترحم نسبت به معلولان به دلیل شرایط سخت جسمی به عنوان ارباب رجوع کارشان را در سریعترین زمان ممکن انجام دهند.

اگر بتوانید برای خود دوستانتان کار خاصی بکنید آن کار چیست؟

من دوست دارم سازمانی تحت عنوان کم اندامان تشکیل دهم که به جامعه بفهمانیم معلولیت محدودیت نیست.

کلام آخر..

زندگی من مدیون عده ای از افراد دور و برم است که جا دارد از خدای بزرگ همیشه صحت و سلامتی را برای آنان در خواست نمایم.یادمان باشد زندگی هیچ گاه تعطیل نیست و همیشه در جریان است پس ما آدم ها باید همیشه هوشیار باشیم که سمت و سوق زدگی خود را چگونه رقم میزنیم؟.

 منبع  : آوای باینگان

لازم به ذکر است پایگاه خبری تحلیلی سلام پاوه مصاحبه ای با آقای خسروی انجام داده بود که بخاطر همخوانی با مصاحبه منتشر وی در سایت آوای باینگان بر ان شدیم که از مصاحبه منتشر شده در ان سایت استفاده نمائیم

4 پاسخ برای “مصاحبه با فاروق خسروی روشندل موفق در باینگان

  • مجیب حیدری در تاریخ شهریور 5, 1393 گفت:

    با سلام خدمت دوستان
    امیدوارم کسانی که همیشه دغدغه ی جوانان را داشته اند بتوانند زمینه ی خدمت خود را فراهم کنند .
    از زاویه ی دید گروه عرفان که به کار موسیقی میپردازد .آواز وسیله ایست برای رسانیدن آوای قدسیه عرفان ب گوشه هرآنکه و هر آنچه …. که در کار خود همیشه مخاطبان دگر اندیش را مورد توجه قرار داده است.
    که عرفان ویا همان جنبه ی معنوی انسان برای مسلک ومذهب خاصی نیست و دریایی است که هر قطره را با خود دریا کند.
    کسانی همانند کاک فاروق هستند که سوز سینه ی شان بیدار میکند هر آن دل را که مرده است.
    اما همیشه مشکلات مالی سد راه این عزیزان بوده است که امیدوارم با همت خود و انگیزه از طرف مخاطبان بتوانند ازین ورطه به ساحل امن معنویت وامنیت دست یابند .
    خدمت گذار بچه های عرفانی
    م ج

  • از اعضای گروه عرفان در تاریخ شهریور 3, 1393 گفت:

    از گروه عزفان نام بردید. باید به اطلاع برسانم که متاسفانه مدتی است هنرمند روشندل کاک فاروق به دلایل نامعلوم به صورت یکطرفه با گروه عرفان قطع همکاری نموده واین گروه بدون حضور ایشان به فعالیت خود ادامه میدهد.

  • فاروق خسروی در تاریخ مرداد 29, 1393 گفت:

    خدمت بیننده گان عزیز سایت سلام پاوه عرض ادب و احترام داشته همچنین بینهایت سپاس گزارم از مدیر محترم سایت سلام پاوه که این بستر را برایه من فراهم نموده که من بتوانم با عزیزان بیشتر در ارتباط بوده و همچنین تإسیس و سالگرد سلام پاوه را خدمت مردم عزیز علل خصوص جامعه مجازی و مردم پاوه تبریک عرض مینمایم در ضمن جا دارد همینجا از کاک مصلح قادری و خانه واده ایشان تشکر ویژه داشتهو امید وارم در جایه گاهی باشم که ایشان نسبت به من فرمودند همچنین امید وارم که لیاقت همنشینی و دوستی با شما را داشته باشم و جا دارد همینجا همانطور که کاک مصلح فرمودند کاک صباح و کاک هادی زامیاد برایه تعیه یه فیلمی از بنده که خود کاک مصلح هم بود زحمت فراوانی را متحمل شدند که من از همه عزیزان تشکر کرده و دست تک تکشان را بوسیده و از خدا وند منان خواستار بهترینها برایه ایشان میباشم

  • مصلح قادری در تاریخ مرداد 27, 1393 گفت:

    با سلام و عرض خسته نباشید وتشکر بخاطر این مصاحبه ؛
    دور از انصاف می بینم با خواندن این مصاحبه در باره کاک فاروق چیزی ننویسم. واقعیت اینست شناخت از فاروق خسروی در قالب تنها یک مصاحبه نمی گنجد.
    سالهاست کاک فاروق را می شناسم و بواسطه برادر ارجمندم کاک صباح ولدبیگی و به همراهی کاک هادی زامیاد توفیق تهیه گزارشی از زندگی ایشان را داشتم و بعد از آن گزارش در مناسبات و مراسمات مختلف خدمت ایشان بودیم . واقعیت اینست که میتوان به معنای واقعی کلمه عنوان «موفق» را برای ایشان بکار برد.
    کسی که «معلولیت محدودیت نیست» را به خوبی ترجمه و تعریف کرده است.
    کاک فاروق، فردی دوست داشتنی است که برترین خصلتش «عزت نفس» اوست که از خداوند منان خواستارم همیشه با عزت وسربلندی زندگی کند.