ج 07 اردیبهشت 1403 ساعت 04:28

آقای منوچهری؛ محیط زیست نه حیاط خلوت کسی است و نه میدان سیاست…

آقای منوچهری؛ محیط زیست نه حیاط خلوت کسی است و نه میدان سیاست…

پایگاه خبری تحلیلی سلام پاوه : زخمهای عمیق محیط زیست اورامانات به مانند بسیاری از مناطق دیگر کشورمان بیش از حد تصور است؛ زخمهایی که حاصل نا آگاهی و منفعت طلبی برخی مسئولین و بی تفاوتی غیر قابل قبول یکایک ما بوده است.  براستی که نمی دانیم بر کدامین زخممان مرهم بگذاریم و از چه […]

پایگاه خبری تحلیلی سلام پاوه : زخمهای عمیق محیط زیست اورامانات به مانند بسیاری از مناطق دیگر کشورمان بیش از حد تصور است؛ زخمهایی که حاصل نا آگاهی و منفعت طلبی برخی مسئولین و بی تفاوتی غیر قابل قبول یکایک ما بوده است.  براستی که نمی دانیم بر کدامین زخممان مرهم بگذاریم و از چه بنالیم… احداث سد سید عبید فخرالدینیسیروان و عواقب غیر قابل جبران آن، اوضاع نگران کننده دفع انواع پسماندها در طبیعت، شکار بی رویه حیوانات، برداشت فاجعه بار گیاهان کوهی، ، آتش سوزی مداوم مراتع و جنگلهای منطقه، چرای بی رویه دام، دفع فاضلابها، ایجاد انواع آلودگی های محیطی و اکنون موضوع جاده سازی بر بلندای کوه شاهو…اینها و ده ها مورد دیگر در سایه ی فقر اقتصادی، علمی و فرهنگی ما، در حال لطمه زدن به یکی از غنی ترین زیستگاههای گیاهی و جانوری زاگرس است. طی سالیان گذشته تنوع بالای گیاهی و جانوری منطقه در معرض شدیدترین آسیبهای انسانی بوده و بدون شک گونه های متعددی در معرض انقراض قرار گرفته اند. مایه تاسف است وقتی که بر وجود این مشکلات آگاهیم و می بینیم که هر روز عمق فجایع بیشتر می شود، اما نسبت به آن واکنشی نشان نمی دهیم و در برابر عوامل بوجود آورنده مشکلات  سکوت پیشه می کنیم.

و اما موضوع مورد بحث

موضوعی که هفته هاست صدای بسیاری از دوستداران محیط زیست کشور را در آورده (البته نه در اورامانات!)، صدور مجوز سقز گیری با تلاشهای شبانه روزی آقای نعمت اله منوچهری است. مجوزی که نماینده اورامانات سه هفته پیش در همایش یاران محیط زیست در شهر روانسر به آن اشاره نمود وصدور این مجوز را سند خدمت و افتخار خود  و نتیجه تلاش و فشار مستمر بر مسئولین تلقی نمود. صدور این مجوز باعث شد حجم اعتراضات و انتقادات دوستداران محیط زیست و حتی مسئولین سازمان حفاظت محیط زیست بر اقدام آقای منوچهری بیشتر و این موضوع به شکل جدی در رسانه ها پیگیری شود…

با نگاهی به برخی از خبرگزاری ها می توان نتیجه اقدامات آقای منوچهری و سازمان جنگلها و مراتع کشور را در رابطه با صدور مجوز سقزگیری مورد بررسی و نقد قرار داد؛

–       خبرگزاری میراث فرهنگی :

مجوز سقز گیری در سه استان صادر شد

در حالی که جنگل های زاگرس در شکننده ترین وضعیت خود قرار دارند، سازمان جنگل ها باز هم مصلحت های اجتماعی و سیاسی را به مصالح محیط زیستی ترجیح داده و مجوز استحصال سقز از بنه زارهای زاگرس در سه استان را صادر کرده است.…

–         خبرگزاری همشهری آنلاین:

سقزگیری، رویشگاه‌های زاگرسی را تهدید می‌کند

…هنوز ۲ هفته از بازدید رئیس‌جمهور و دستور او مبنی بر پیگیری پدیده خشکیدگی جنگل‌های زاگرسی نگذشته که خبر می‌رسد بنا به دستوری قرار است برای بهره‌‌برداری از سقز در رویشگاه‌های زاگرسی استان‌های کرمانشاه، ایلام وکردستان مجوز صادر شود؛ مجوزی که بنابه اعلام کارشناسان به خشکیدگی دامن می‌زند…

صدور مجوز مرگ جنگل‌های زاگرسی در ۳ استان

یک هفته از هشدار کارشناسان و صاحب‌نظران منابع طبیعی درباره صدور مجوز برای سقزگیری در جنگل‌های شکننده و بیمار زاگرسی نگذشته است که سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور در اقدامی تامل‌برانگیز برای سقزگیری در ۳ استان ایلام، کرمانشاه و کردستان مجوز صادر کرد.

–         هومان خاکپور در دیده بان طبیعت بختیاری:

بازهم خبر مجوز کاسه‌های سقز گیری لرزه بر اندام جنگل‌های زاگرس انداخت!

…حضور استادکاران مناطق کردنشین در میان جوامع محلی مناطق زاگرس مرکزی و انتشار این خبر که سازمان جنگل‌ها در سال جاری برای جنگل‌های زاگرس شمالی مانند کردستان و کرمانشاه و ایلام مجوز سقز گیری صادر کرده است، بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه منابع طبیعی و محیط‌زیست کشور را نگران و شگفت‌زده کرده است. تجربیات سال‌های گذشته بیان‌گر این حقیقت است که این ماجرای تلخ، تنها به همین استان‌های هدف محدود نشده و تقریباً تمامی رویشگاه‌های بنه در استان‌های زاگرسی در معرض خطر سقز گیری غیرقانونی و قاچاقی قرار خواهند گرفت…

–         وبلاگ محمد درویش از مدیران سازمان حفاظت محیط زیست:

هفته گذشته فرصتی دست داد تا در همایش پرشور دوستداران محیط زیست در روانسرکرمانشاه که به همت یاران سبز ژینگه برگزار شده بود، شرکت کنم. یکی از سخنرانان در آن همایش، آقای دکتر نعمت‌الله منوچهری، نماینده مردم اورامانات (پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی) بود که به حمایت آشکار از ملاحظات محیط زیستی پرداخت و حتی در فرودگاه کرمانشاه هم در یک گفتگوی کوتاه تأکید کرد که خود را سرباز محیط زیست می‌داند. با این وجود، خبر خوشی را که در آن همایش اعلام کرد، آزادسازی دوباره‌ی فرآیند ویرانگر سقزگیری از درختان بنه در زاگرس بود…

و در پایان خطاب به آقای منوچهری

محیط زیست  نه حیاط خلوت کسی است و نه میدان سیاست…

محیط زیست نه شعار می خواهد و نه تکیه بر چند آیه از قرآن کریم…

جناب آقای منوچهری ما انتظار داشتیم همانگونه که امام جمعه پاوه در همایش دوستداران محیط زیست در روانسر به درستی مشکلات و نیازهای محیط زیست منطقه را برشمردند و از بی توجهی روحانیون و مسئولین به مسائل و مشکلات محیط زیست انتقاد کردند شما هم حداقل جانب محیط زیست را می گرفتید  و در حد توان فرهنگ زیست محیطی را اشاعه می دادید  نه اینکه با بیان صدور مجوز سقز گیری لرزه بر اندام درختان بنه بیندازید  و دوستداران محیط زیست را از خود نا امید کنید…

حال می بایست سکوتمان را بشکینیم و اجازه ندهیم بیش از این محیط زیست در پس نگرشهای سیاسی و تبلیغاتی، فقر وناآگاهی و سکوت و بی تفاوتی  دچار لطمات غیر قابل جبرانی شود. ما صدایمان را بلند می کنیم و با صراحت تمام می گوییم که صدور مجوز سقز گیری اقدامی ضد محیط زیستی بوده و بر خلاف خواسته ی دوستدارن محیط زیست است…

سید عبید فخرالدینی 

20 خرداد1393

5 پاسخ برای “آقای منوچهری؛ محیط زیست نه حیاط خلوت کسی است و نه میدان سیاست…

  • سارا در تاریخ تیر 9, 1393 گفت:

    با سلام
    البته قبل از اینکه دلسوزانه به فکر جنگل و ابراز همدردی با آن باشیم باید بدونید که مردم ما از این بنه چه درآمدی پیدا می کنند ما که نه کارخانه داریم نه کشاورزی ونه هیچ چیزی که بتونه منبع درآمدی برای مردم باشه . میدونید همین سقز را اگر تا حدی فراوری می کردیم یا مستقیما به کشورهای خارجی صادر می کردیم به چندین برابر قیمت فعلی می تونستیم بفروشیم در عوض جنگل که یک منبع تجدید پذیر است رو با درختکاری هر ساله در مقیاس وسیع می تونیم جبران کنیم بیایید فرهنگ خودمان رو درست کنیم اونقدر از درخت ها شیره نگیریم که خشک بشن بیایید باغداری بنه رو توسعه بدیم ویا موقع آتشسوزی به موقع اقدام کنیم . درخت بنه یک درخت صنعتیه یه نعمتیه که میتونه بیشترین درآمد رو برای یه باغدارحتی بیشتر از درختان میوه داشته باشه و باید کشت بنه رو باتوجه به شرایط مساعد منطقه توسعه بدیم.درسته که آقای نماینده مجوز بهره برداری رو گرفتن ولی نگفتن که بهره برداری مفرط از درخت بشه، مردم باید به این درخت مقدس بها بدن واز خشکیدگی اونها جلوگیری کنند چون فردا بیشتر از امروز به این درختان محتاجند.

  • بازهم خبر مجوز كاسه‌هاي سقز گیری لرزه بر اندام جنگل‌های زاگرس ان در تاریخ خرداد 21, 1393 گفت:

    […] – پایگاه خبری، تحلیلی، فرهنگی و اجتماعی سلام پاوه: آقای منوچهری؛ محیط زیست نه حیاط خلوت کسی است و نه میدان س… […]

  • رستمی تبار در تاریخ خرداد 21, 1393 گفت:

    امیدوارم این بحث ها فقط محیط زیستی باشد. و نه سیاسی .
    محیط زیست اصلا محل آزمون و خطا نیست.
    در مدیریت بحران محیط زیست هیچ گونه اصل احتیاطی وجود ندارد.
    مشکل اصلی سمن ها یا بهتر بگویم NGO ها رنگ و بوی سیاسی گرفتن است و به همین دلیل موفق نیستند.
    واقعا درختان منطقه تحمل تیشه ندارند. چون کمبود بارش و ناموزون بودن بارش ها و گردو خاک های بیگانه رمقی برای آنان باقی نگذاشته است.

  • شجاع-م در تاریخ خرداد 21, 1393 گفت:

    حضور مهنس محمودی به رقابت انتخابات دور دهم مجلس را به همه طرفداران سایت “سلام پاوه”
    تبریک عرض می کنم. امیدوارم دست اندرکاران این رسانه در این زمینه گزارشی درخور شان عزیزان را مهیا نماید..

  • محمد عرفان صالحی در تاریخ خرداد 20, 1393 گفت:

    با سلام
    هر چند از سایت شما دلخورم ولی لازم میدانم چند سطر را جهت تنویر افکار شما و بازدیدکنندگان محترم یادآور شوم.
    در اینکه نه تنها نماینده بلکه اکثر مسوولان منطقه درخصوص محیط زیست کم سواد یا بی سواد هستند شکی نیست، و بازهم در اینکه مسایل زیست محیطی برای اکثر مسولان و مردم دغدغه محسوب نمی شود شکی نیست، اما لازم است یادآوری کنم قیاس نماینده که تا قبل از انتخابات در هیچ فعالیت اجتماعی در منطقه حضور نداشته با امام جمعه پاوه که قریب به نیم قرن است در حوزه اجتماعی و سیاسی این منطقه فعالیت می کند، در اساس اشتباه است، در ضمن برای نماینده، حضور دوباره در مجلس خیلی مهتر از نابودی جنگلهای زاگرس است. گرفتن مجوز سقزگیری خود گویای همه چیز است، تقریبا شش ماه یا کمی بیشتر است که موضوع محیط زیست بعد از مسئله هسته ای مهمترین بحث روز است، چرا نماینده ما در مجلس تاکنون هیچ واکنشی در این زمینه نداشته؟ چرا در راستای تشکیل سمن هایی در حوزه محیط زیست هیچ اقدامی نکرده؟ آیا نماینده از تشکیل یک انجمن محیط زیستی در پاوه مطلع است؟ نقش دفاتر نماینده در شهرستانهای حوزه انتخابیه اش بجز جابجایی مدیران (که خود حدیثی مفصل دارد) چه بوده؟ چرا جلسه پرسش و پاسخ برگزار نمی کند؟ چند درصد از شعارهایش تحقق یافته؟ ماحصل سه سال نمایندگی مجلس توسط ایشان برای شهرستان چه بوده؟ این حق موکلین است که گزارش عملکرد وکیلشان را بررسی کنند، چرا گزارش عملکرد ارائه نشده؟