ش 15 اردیبهشت 1403 ساعت 05:53

یادمان شهدای گمنام حلبچه در پاوه افتتاح شد. + عکس

یادمان شهدای گمنام حلبچه در پاوه افتتاح شد. + عکس

به گزارش سلام پاوه : ماموستا ملا قادر قادری در مراسم افتتاح یادمان شهدای گمنام حلبچه در پاوه گفت : مردم هه­ ورامان همواره غمخوار و همراه مردم شریف کردستان عراق بوده ­اند و در کنار این همه دلسوزی و غمخواری مردم هه ورامان برای مردم عراق، شایسته نبود قبر شهدای عزیز حلبچه که مهمان […]

به گزارش سلام پاوه : ماموستا ملا قادر قادری در مراسم افتتاح یادمان شهدای گمنام حلبچه در پاوه گفت : مردم هه­ ورامان همواره غمخوار و همراه مردم شریف کردستان عراق بوده ­اند و در کنار این همه دلسوزی و غمخواری مردم هه ورامان برای مردم عراق، شایسته نبود قبر شهدای عزیز حلبچه که مهمان ما بودند در شأن آنها نباشد، لذا این یادمان احداث و بعنوان هدیه تقدیم شهداء مظلوم حلبچه و مردم شریف آن دیار میگردد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر امام جمعه پاوه  روز چهارشنبه (16 مهر 93) با حضور ماموستا ملاقادر قادری امام جمعه پاوه، کاک محمد آقا مسئول کنسولگری اقلیم کردستان در کرمانشاه و جمعی از مسئولان و فرماندهان نظامی و انتظامی شهرستان پاوه، یادمان شهداء گمنام و مظلوم حلبچه در آرامگاه ملا مقصود پاوه افتتاح شد.

در این مراسم ماموستا ملا قادر قادری با اشاره به واقعه بمباران شیمیایی حلبچه گفت : روز جمعه 5 فروردین 67 قبل از نماز جمعه به ما اطلاع دادند اجساد جمعی از کودکان و نوجوانان حلبچه­یی که هویتشان مشخص نیست را به پاوه آورده ­اند و در حیات مدرسه شهداء در انتظار دفن هستند. نماز جمعه را با عجله تمام کردیم و توصیه شد کسی به منزل مراجعت نکند و همگی عازم قبرستان ملا مقصود شدیم، با دیدن جنازه ها خیلی ناراحت شدیم، نمازگزاران جمعه سریعاً 17 قبر را آماده و شهداء را که 15 نفر کودک و یک زن و یک مرد بودند را درحالیکه نه پدر و مادر و نه خواهر و برادر آنها حضور داشت، دفن و بعنوان یادگار شهداء حلبچه در کنار شهداء و اموات پاوه ماندگار شدند.

ماموستا قادری

وی افزود : 26 سال پس از آن حادثه و واقعه دردناک، امسال جمعی از خانواده های شهدای حلبچه به پاوه تشریف آوردند و بعد از حضور در نماز جمعه، درخواست کردند از مزار شهدای حلبچه در پاوه دیدن کنند، همراه این مهمانان بر مزار شهدای حلبچه در آرامگاه ملا مقصود حاضر شدیم و محل را در شأن شهداء حلبچه و مردم شریف شهرستان پاوه ندیدیم.

امام جمعه پاوه افزود: تصمیم گرفتیم یادمان را سرو سامان دهیم و یادمانی مناسب و در خور شأن این عزیزان احداث نمائیم و در این راستا یکی از خیرین پاوه ای بنام کاک جعفر بدری پیش قدم شد و با تقبل تمام هزینه ساخت این یادمان اقدام به انجام این کار مهم کرد. و محلی که الان می بینیم و به شکل مناسبی ساخته شده است حاصل زحمت این برادر محترم است.

ماموستا قادری سپس با اشاره رابطه برادری و محبت بین مردم هه­ ورامان و کردستان عراق، افزود: مردم هه­­ ورامان سالهای سال است که در خدمت مردم شریف کرد عراق بوده­اند و از سال 1350 و بعد از مسئله الجزایر و سپس سالهای 66 و 67 و بعد از مسئله کویت، جمع زیادی به دیار ما مهاجرت کردند و ما در خدمت آنها بودیم.

وی افزود : مردم هه ­ورامان همواره غمخوار و همراه مردم شریف کردستان عراق بوده­اند و امروز هم غمخوار و ناراحت مردم کرد سنجار و کوبانی هستیم.

امام جمعه پاوه افزود : در کنار این همه دلسوزی و غمخواری مردم هه ورامان برای مردم عراق، شایسته نبود قبر شهدای عزیز حلبچه که مهمان ما بودند در شأن آنها نباشد، لذا این یادمان احداث و بعنوان هدیه تقدیم شهداء مظلوم حلبچه و مردم شریف آن دیار میگردد.

ماموستا قادری

وی در پایان مجدداً ازطرف جمع حاضر از آقای جعفر بدری و آقایان عبدی و حسامی خدمتگزاران آرامگاه پاوه تشکر کرد.

سپس کاک محمدآقا حلبچه­ایی مسئول کنسولگری اقلیم در کرمانشاه در سخنانی ضمن تقدیر و تشکر از این اقدام شایسته و قابل تقدیر مردم شریف پاوه گفت : در روزهای بحران و دربه دری از میان 24 کشور عربی تنها جمهوری اسلامی ایران به مردم کردستان پناه داد و ما حتی یک نفر پناهنده در یک کشور عربی نداریم و این در حالی است که بسیاری از کردان عراقی هنوز در ایران مهمان جمهوری اسلامی هستند و این نکته را امتیاز مهمی برای اثبات برادری و محبت و دلسوزی جمهوری اسلامی ایران و بخصوص مردم هه ورامان می دانیم.

کاک محمدآقا حلبچه­ایی

وی ضمن ابلاغ پیام تشکر و تقدیر فرماندار محترم حلبچه، نقش و دلسوزی و همکاری همیشگی ماموستا ملا قادر قادری، چه در دوران پناهندگی مردم شریف کردستان و چه در سالهای پس از آن را ستود و افزود : ما بعنوان مردم حلبچه و خانواده شهدای حلبچه همواره خود را مدیون این شخصیت برجسته و مردم هه ورامان میدانیم.

سپس آقای محمد رشید امینی شاعر عزیز شهر پاوه نیز قطعه شعری قرائت کرد.

آنگاه آقای جعفر بدری، خیٌر پاوه ای که بانی انجام این عمل ارزنده بودند در سخنانی ضمن تقدیر از همه کسانیکه در ساخت این یادمان مشوق وی بوده ­اند گفت: اگر دلگرمی و تشویق جناب حاج ماموستا ملا قادر نبود قطعاً توان انجام این کار را نداشتم و اکنون نیز خوشحالم که با سربلندی این مهم را به سرانجام رساندم.

در پایان این مراسم با اهداء تابلویی به آقای بهرام ولدبیگی موءلف کتاب «خزان حلبچه» از خدمات و زحمات ایشان برای زنده نگه داشتن واقعه حلبچه تقدیر شد.

جعفر بدری

یادمان هلبجه

محمد رشید امینی

یادمان شهدا ی حلبچه

یادمان شهدای حلبچه

یادمان شهدای حلبچه