ی 13 خرداد 1403 ساعت 10:10

اصلاحیه گفتگوی خبرگزاری ایسنا با آقای وزیر مرادویسی دهیارروستای خانقاه

اصلاحیه گفتگوی خبرگزاری ایسنا با آقای وزیر مرادویسی دهیارروستای خانقاه

پایگاه خبری تحلیلی سلام پاوه : اشاره: هشتم مهر ماه سال جاری خبرگزاری ایسنا با آقای مرادویسی گفتگویی در مورد مسائل ومشکلات روستای خانقاه انجام داده است که به نظر ایشان برخی از مطالب مندرج دراین مصاحبه با واقعیت مغایرت داشته است وی اینگونه مطالب منتشر شده را اصلاح نمود: دهیار روستای هدف گردشگری خانقاه، […]

پایگاه خبری تحلیلی سلام پاوه : اشاره: هشتم مهر ماه سال جاری خبرگزاری ایسنا با آقای مرادویسی گفتگویی در مورد مسائل ومشکلات روستای خانقاه انجام داده است که به نظر ایشان برخی از مطالب مندرج دراین مصاحبه با مرادویسیواقعیت مغایرت داشته است وی اینگونه مطالب منتشر شده را اصلاح نمود:

دهیار روستای هدف گردشگری خانقاه، گفت: اهالی روستای خانقاه به دلیل مشکل دفع فاضلاب این روستا، درحال مهاجرت به حاشیه شهر پاوه اند.

وزیر مراد ویسی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، در این باره اظهار کرد: از مسئولین شرکت آب و فاضلاب روستایی استان و همچنین دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه عاجزانه درخواست داریم که به داد اهالی روستای هدف گردشگری خانقاه در شهر پاوه برسند.

وی افزود: در حال حاضر فاضلاب همه روستاهایی که در مسیر روستای هدف گردشگری شمشیر تا روستای هدف گردشگری خانقاه هستند (که شامل هفت روستا می شود) در رودخانه شمشیر ریخته و از مسیر این روستا می گذرد و با توجه به اینکه از نیمه تابستان و تا اواخر زمستان، این رودخانه کم آب است،به صورت تالابی از فاضلاب در داخل روستای خانقاه در می آید.

مرادویسی، اظهار کرد: در این فصول از سال شرایط روستای هدف گردشگری خانقاه بسیار نامطلوب می شود و بوی تعفن فاضلاب همه ی روستا را در برمی گیرد.

دهیار این روستای هدف گردشگری، خاطرنشان کرد: در این راستا به دلیل اینکه آب شرب روستا نیز در جوار این باتلاق فاضلابی می گذرد، شرایط بهداشتی بسیار نامطلوبی را برای اهالی روستا به وجود آورده است.

وی یادآور شد: آب شرب این روستا را به کارشناسان بهداشت نشان داده ایم و تاکید کرده اند که به هیچ عنوان از این آب استفاده نشود چرا که کاملا غیر بهداشتی است.

 (اصلاحیه:آب شرب این روستا در منبع اول از نظر کارشناسان غیر بهداشتی وغیرقابل شرب ودرمنبع دوم کلرزنی وبهداشتی وقابل شرب است ودرکل آب شرب روستا که توسط آب وفاضلاب کلرزنی می شود قابل شرب وبهداشتی می باشد)

مرادویسی، اظهار کرد: در حال حاضر آن دسته از اهالی روستا که وضعیت مالی بهتری دارند از آب معدنی برای شرب استفاده کرده و آنهایی هم که وسیله نقلیه دارند، به پاوه می روند و گالن هایی را پر از آب می کنند و برای مصرف روزانه به روستا می آورند، اما کسانی که وضعیت مالی مطلوب و وسیله نقلیه ای هم ندارند، ناچارند که از این آب غیر بهداشتی شرب کنند.

دهیار روستای هدف گردشگری خانقاه، گفت: برای نجات این روستای هدف گردشگری به 150 میلیون تومان اعتبار برای لوله گذاری عبور فاضلاب از بستر روخانه شمشیر نیازمندیم، اما به هر اداره و سازمانی که مراجعه می کنیم می گویند این موضوع بر عهده آنها نیست.

وی افزود: جمعیت این روستا تا سال گذشته 1500 نفر بود که در حال حاضر به 1000 نفر کاهش یافته است یعنی در مدت یکسال اخیر 500 نفر از اهالی روستا به دلیل همین مشکلات به حاشیه شهر پاوه مهاجرت کرده اند.

 (اصلاحیه:جمعیت این روستاتا 10 سال گذشته 2000 نفربوده است که درحال حاضر به 1500 نفر کاهش یافته است یعنی درمدت 10 سال اخیر 500 نفر از اهالی روستا به دلیل همین مشکلات به حاشیه شهر پاوه مهاجرت کرده اند.)

گفتنی است؛ روستای خانقاه در شهر پاوه یکی از 14 روستای هدف گردشگری استان کرمانشاه است که در 3 کیلومتري جنوب غربی شهر پاوه و 120 کیلومتري کرمانشاه قرار دارد. این روستا به وسیله ي کوه هاي دالانی و آتشگاه محصور شده و تاریخ پیدایش آن به دوره ي یزدگردسوم ساسانی بر می گردد.

روستاي خانقاه در یک ناحیه ي کوهستانی استقرار یافته که آب و هواي آن در بهار و تابستان ملایم و مطبوع و در زمستان ها سرد است. شرایط مساعد آب و هوا، خاك و اقلیم؛ باغداري در روستا را رونق داده و گردو، انگور، توت سفید و گلابی از محصولات آن است.

مراتع سرسبز و حاصلخیز روستا ضمن رونق دامداري به تولید انواع لبنیات مانند شیر، ماست، کره، پنیر و روغن حیوانی منجر شده است. تولید انواع گیوه، کلاش و قالی توسط بعضی از روستاییان نیز از محصولات صنایع دستی روستاي خانقاه است.

خانه هاي این روستا در شیبی ملایم و به شکل پلکانی ساخته شده اند، به طوري که بام یک خانه حیاط خانه ي دیگر است و اکثر خانه ها دو طبقه اند و روستاي خانقاه به دلیل برخورداري از آب و هواي معتدل، معماري پلکانی، خانه هاي سنتی، مناظر و چشم اندازهاي کم نظیر، پتانسیل هاي گردشگري قابل توجهی دارد، به همین دلیل در فصول بهار و تابستان گردشگران زیادي به این روستا سفر می کنند.

منبع : وبلاگ تاکانه

گفتگو از خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا