ش 15 اردیبهشت 1403 ساعت 21:29

چشمه بل روستاي هجيج در حال نابودي

چشمه  بل روستاي هجيج در حال نابودي

به گزارش سلام پاوه : ويژگي هاي آب چشمه بل نشان دهنده دبي 3 تا 5 متر مکعب در ثانيه است به عبارتي حجم آب اين چشمه مي تواند در سال حدود 150ميليون مترمکعب باشد به گزارش سلام پاوه و به نقل ازخبرنگار هزار ماسوله  :آبشار بل در روستاي هجيج و در مرز استان کردستان […]

به گزارش سلام پاوه : ويژگي هاي آب چشمه بل نشان دهنده دبي 3 تا 5 متر مکعب در ثانيه است به عبارتي حجم آب اين چشمه مي تواند در سال حدود 150ميليون مترمکعب باشد

به گزارش سلام پاوه و به نقل ازخبرنگار هزار ماسوله  :آبشار بل در روستاي هجيج و در مرز استان کردستان و کرمانشاه قرار گرفته است. در كنار اين روستا در جادهاي كه به چشمه آب بلزيارتگاه هجيج منتهي مي شود، آبشاري زيبا وجود دارد كه داراي آبي عالي براي شرب است. اطلاعات فني درباره ويژگي هاي آب چشمه بل نشان دهنده دبي 3 تا 5 متر مکعب در ثانيه است به عبارتي حجم آب اين چشمه مي تواند در سال حدود 150ميليون مترمکعب باشد كه با اين توصيف از نظرکمي چند برابر نياز آب شهرکرمانشاه و يا سنندج را تامين ميکند.

از نظر کيفيت آب هاي قابل شرب نيز آب اين چشمه در بهترين طبقه بندي يعني عالي قرار مي گيرد. همه اين ويژگيهاي مثبت موجب مي شود که استفاده از اين آب به منظور آب معدني و يا آب شرب شهرهاي کرمانشاه يا سنندج با کمترين هزينه هاي تصفيه همراه بوده و بتواند يکي از نيازهاي اساسي شرب در منطقه و در صورت استفاده به صورت آب معدني حتي کشور را تامين کند.
از ديگر ويژگي هاي ارزشمند اين چشمه جذابيت گردشگري آن است. آب اين چشمه با فشار زياد از شكاف كوهي بيرون مي ريزد و عظمت و شكوه طبيعت را نشان مي دهد . چشمه بل به احتمال زياد پر آب ترين چشمه منطقه اورامان است ، به طوري كه چشم انداز خروج آن از دل كوه چشم هر بيننده اي را جذب زيبايي مسحوركننده آن مي كند. بر اين اساس آب پس از جوشش از دو دريچه كه يكي از آنها در حدود دو متر قطر دارد و دريچه ديگر كمي از دريچه اولي كوچك تر است ، به سمت رودخانه سيروان هدايت مي شود.
با اين وجود نكته تاسف بار آنجاست كه با ساخت سد داريان كه هم اكنون در حد پروژه اي در حال احداث است اين چشمه در زير بيش از 100 متر ارتفاع آب درياچه غرق شده وهمه فوايد اقتصادي، محيطزيستي و گردشگري خود را براي ابد از دست مي دهد.
در کشور کم آبي مثل ايران که بايد قدر آب هاي شرب با کيفيت را دانست و از آنها استفاده كرد، به هيچ وجه عاقلانه نيست که اين چشمه را که مثل رودخانه اي از دل کوه مي جوشد نابودكرده و در زير ميلياردها آب درياچه سد غرق كنيم.

چشمه بل

در دهه هاي اخير كم نبوده اند پروژههايي كه اگر چه زمان و هزينه قابل توجهي صرف آن ها شده بود ولي به علل فني، تصحيح و يا حتي متوقف شده اند. نمونه آن را در ساخت تونل هاي دسترسي و ورودي طرح انتقال آب رودخانه دزبه قم رود يا تغيير کانال انحراف به تونل انتقال آب رودخانه منج درطرح سدكارون 4 و يا كاهش ارتفاع سد اُستور ميانه با پرداخت خسارت به پيمانكار و يا انتقال آب به درياچه خالي مانده پشت سد شورک در خراسان شمالي و موارد ديگر مي توان مشاهده کرد.
بر اين اساس براي نجات چشمه بل، مسئولان و مجريان بايد فکري اساسي کرده و چه بسا با توانايي ساخت اين سد عظيم مي توانند آب چشمه بل را نيز به صورتي پمپاژ كنند تا بتوان بعد از به بهره برداري رسيدن سد داريان آب اين چشمه قابل استفاده باشد و اين چشمه را از نابودي نجات داد.
اين خسارت مسلماً با بهره برداري از آب اين چشمه و همين طور ساماندهي گردشگري در اين منطقه به سرعت جبران مي شود، ولي نابودي چشمه غير قابل جبران است.

4 پاسخ برای “چشمه بل روستاي هجيج در حال نابودي

  • ج جلیلی در تاریخ آبان 4, 1393 گفت:

    با سلام . دوستان عزیز رقوم ارتفاعی چشمه بل 824 از رقوم ارتفاعی روستای هجیج که حدود 800 است بالاتر است بنابراین زیبایی چشمه زیر آب نمی رود فقط صنایع بسته بندی آب معدنی پایین دست زیر آب می رود. که می توان اب چشمه را پمپاز کرد و در بالادست انرا بسته بندی نمود که صرفاً یک کار اقتصادی است. اگر دلسوز زیاد داریم می توان طبیعت زیبا و روستای تاریخی هجیج و دریاچه سد را با ایجاد امکانات رفاهی اقمتی به بهترین منطقه توریستی ایران تبدیل نمود تا منطقه توسعه پیدا کند و اقتصاد بهبود یابد. هزاران ساله که چشمه داریم و مردم فقیر منطقه هم داریم . آب چشمه بدون استفاده به سد دربندیخان عراق می ریزد و صرف ابیاری دشت خورمال و سلیمانیه و حلبچه می شود که استفاده و تبخیر می شود و مانع بروز ریزگرد هم نخواهد شد. خواهشاً فقط به بهانه محیط زیست اعتراض نکنید طبیعیه که منطقه بکر زیباتر از مناطق دستکاری شده است و لی بکر بودن را به بهای فقر چند هزار نفر بایستی حفظ کنیم. به جای نظر رد مطلق دنبال اختصاص درصدی از درآمدها برای حفاظت و جبران صدمات محیط زیست باشیم. لطفاً احساسی نظر ندهید.نظرات شبیه این است که برای شخصی که از گرسنگی در حال مرگ تدریجی است بگوییم که چربی نخور برای قلب مضر است.

  • دیدبان در تاریخ دی 25, 1392 گفت:

    انگار سال ها قبل همه ي ما مرده ايم . امورات تاكسيراني داخل شهر پاوه از نابودي اين عظمت بي بديل برايمان مهمتر است. خدا حافظ اي چشمه زيباي بل

  • ديدبان در تاریخ دی 14, 1392 گفت:

    از مديريت محترم سايت خواهشمند است كه اين خبر فعلا آرشيو نشود تا مردم متوجعه عمق فاجعه شوند. شايد چاره اي انديشيده شود. اين چشمه بسيار ارزشمندتر است آني است كه فكر مي كنيم .
    با درود فراوان

  • ديدبان در تاریخ دی 14, 1392 گفت:

    دوستان
    تبعات فاجعه آميز سد سيروان بسيار فراتر از نابودي اين چشمه زيبا و ارزشمند است. كه شايد مهمترين آنها كاهش ضريب برف منطقه ، از بين رفتن فرهنگ ديرينه حاشيه رودخانه و تغيير اقليم يكي از زيباترين مناطق چهار فصل جهان ( هورامان ) باشد. در قرن بحران آب ارزش اين چشمه بسيار فراتر از برقي است كه از اين نيروگاه تامين مي شود .بايد بدانيم كه بيشتر از 85 درصد برق كشورمان از نيروگاه هاي حرارتي تامين مي شود. با توجه به منابع گاز كلان در كشور اجراي اين سد توجيه زيادي ندارد. تنها مزيت نسبي اورامان در توريسم مي باشد . هنوز دير نيست مي توانيم با امضاي يك طومار و دعوت از خانم ابتكار ( رياست محترم سازمان محيط زيست ) قضيه را مطرح كنيم
    با تشكر