ش 15 اردیبهشت 1403 ساعت 03:08

طنین روح‌بخش نوای دف‌نوازان در باینگان پیام‌آور اتحاد و امنیت+فیلم و عکس

طنین روح‌بخش نوای دف‌نوازان در باینگان پیام‌آور اتحاد و امنیت+فیلم و عکس

به گزارش سلام پاوه : شهر مرزی باینگان در ۱۳۵ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه روز پنجشنبه هفتم اردیبهشت میزبان سه رویداد فرهنگی از جمله دف‌نوازی به مناسبت عید سعید فطر بود و برگزاری این رویدادها با حضور شمار زیادی از گردشگران از این نقطه مرزی پیام امنیت، اتحاد و انسجام به دنیا مخابره کرد. به […]

به گزارش سلام پاوه : شهر مرزی باینگان در ۱۳۵ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه روز پنجشنبه هفتم اردیبهشت میزبان سه رویداد فرهنگی از جمله دف‌نوازی به مناسبت عید سعید فطر بود و برگزاری این رویدادها با حضور شمار زیادی از گردشگران از این نقطه مرزی پیام امنیت، اتحاد و انسجام به دنیا مخابره کرد.

به گزارش سلام پاوه و به نقل از ایرنا : باینگان شهر علم و عرفان در هفتمین روز از اردیبهشت زیبا میزبان بزرگترین جشن رمضان بود و با همکاری شورای اسلامی، شهرداری، تعاونی نیک اندیشان و پایگاه منظر فرهنگی هورامان سه رویداد در یک روز برگزار شد و جمعیت زیادی برای حضور در این رویداد به باینگان آمده بودند.

باینگان از بخش های مرزی تابعه شهرستان پاوه استان کرمانشاه با ۱۰ هزار نفر جمعیت و از مناطق دیدنی با طبیعیت بکر و زیبا است که در سال های اخیر به یکی از مقاصد گردشگری غرب کشور تبدیل شده است اما در سه سال اخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا حضور گردشگران در این بخش کمتر شده بود و امسال با کمرنگ شدن کرونا، شاهد حضور گردشگران بسیاری از نقاط مختلف کشور در این منطقه هستیم.

روز پنجشنبه در سه رویداد مهم شامل برگزاری جشنواره غذاهای بومی محلی همراه با فروشگاه صنایع دستی و محصولات بومی منطقه، برگزاری نمایشگاه عکس هورامان و هنر نمایی بزرگ دف نوازان از جمله برنامه های جشن بزرگ رمضان در این دیار بود که با استقبال پرشور مردم و گردشگران روبرو شد.

آنگونه که «جلیل نویدی» شهردار باینگان به ایرنا گفت: بیش از سه هزار نفر در رویداد امروز شرکت کردند که چنین استقبال پرشوری در منطقه بی‌نظیر بوده است.

پوشش کُردی مردم منطقه و برخی از گردشگران از جمله زیبایی های چشم نواز رویداد امروز باینگان بود، زنان و مردان با پوشش کامل و در لباس های رنگارنگ، زیبایی خاصی به مراسم داده بودند.

صدای دف، دف نوازان، هماهنگ و همصدا از دیگر جلوه های زیبای مراسم بود که زنان و مردان با یک ریتم و آهنگ خاصی به دف می زدند و از این نقطه مرزی ایران اسلامی نوای اتحاد و همدلی سر دادند.

 

 

رویداد مهم دیگر امروز برپای غرفه هایی از محصولات بومی منطقه از جمله خوراکی و صنایع دستی بود که نظر گردشگران را به خود جلب کرده بود. زنان منطقه باینگان با هنر آشپزی و با خلاقیت بالا؛ بخشی از فرهنگ غذایی منطقه را در میان دیده‌گان گردشگران به منصه ظهور رساندند که با استقبال چشمگیر گردشگران روبرو شد.

غرفه های صنایع دستی و محصولات دامی و باغی نیز امروز مورد توجه گردشگران قرار گرفت و بسیاری از آنان اقدام به تهیه سوغاتی از غرفه های مستقر کردند.

همکاری و همیاری مردم باینگان در این رویداد نیز موضوع قابل توجهی بود؛ مردم این دیار از گذشته های دور به مردمانی اهل مشارکت و همیاری مشهورند و در برنامه امروز نیز این موضوع به وضوح به چشم میخورد بطوریکه همه برای برگزاری مراسمی بیادماندنی سنگ تمام گذاشتند و مشارکت بالایی داشتند.

اعضای شورای اسلامی و شهرداری باینگان و شرکت تعاونی نیک اندیشان و پایگاه منظر فرهنگی هورامان نیز نقش محوری در برگزاری این رویداد داشتند و خوشبختانه در سایه تامین امنیت پایدار از سوی نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی و حضور به موقع پلیس راهور، شاهد برگزاری مراسمی منظم و بدون هیچ گونه مشکلی بودیم که جای قدردانی از همه دست اندرکاران دارد.

رویداد دیگر امروز برپایی نمایشگاه عکس از زیبایی های منطقه هورامان بود که از سوی عکاسان خوش ذوق به تصویر کشیده بود و گردشگران بار دیگر زیبایی های منطقه را از دریچه دوربین عکاسان به نظاره نشستند.

برگزاری چنین رویدادهایی در معرفی هرچه بهتر و بیشتر فرهنگ مردم منطقه و همچنین معرفی جاذبه های گردشگری و زیبایی های طبیعت نقش بسیار موثری دارد و جا دارد مسوولان ذیربط نیز در این راستا حمایت های بیشتری داشته باشند.

یک پاسخ برای “طنین روح‌بخش نوای دف‌نوازان در باینگان پیام‌آور اتحاد و امنیت+فیلم و عکس

  • محمود رستمی تبار در تاریخ اردیبهشت 8, 1402 گفت:

    بنام خداوند
    دست اندرکاران و مجریان مراسم باشکوه آیین دف نوازی و جشنواره غذاهای سنتی و صنایع دستی باینگان
    سلام علیکم
    حفظ لباس، آیین ، زبان و تولیدات محلی و صنایع دستی و غذاهای محلی وظیفه تک تک افراد هر جامعه است تا در سایه سار آن زندگی سالم و ایمنی فراهم گردد.
    آداب و رسوم بومی و محلی در هر نقطه جغرافیایی، بخشی از نقشه پر نقش و نگار و زیبای این سیاره آبی است تا زندگی همچنان بر مدار طبیعی و درست در جریان باشد.
    برگزاری باشکوه و بدون حاشیه های رایج مراسم هفتم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ را به همه شما عزیزان تبریک عرض نموده و امیدوارم همیشه و همچنان در معرفی و زنده نگهداشتن فرهنگ صحیح نیاکان و پوشش زیبا و محجب و عفیف منطقه موفق و موید باشید و بتوانید در جهت ترویج اقتصاد محلی بعنوان بخشی از اقتصاد مقاومتی جامعه ما کوشا و پرتلاش بمانید.
    و من الله التوفیق
    محمود رستمی تبار