ج 10 فروردین 1403 ساعت 13:03

کرمانشاه آخر دنیاست!

کرمانشاه آخر دنیاست!

به گزارش سلام پاوه : کرمانشاه آخر دنیاست؛ این مضمون توصیف استاندار کرمانشاه در باره وضعیت بیکاری و کسب و کار استان است؛ شرایط نامطلوبی که همه را برای بهبود آن به تکاپو انداخته است. آنچنان که اسدالله رازانی 6 اردیبهشت در جلسه شورای اشتغال استان گفت،‌ کرمانشاه در ١٨ سال گذشته ١٤ بار ‘بیشترین […]

به گزارش سلام پاوه : کرمانشاه آخر دنیاست؛ این مضمون توصیف استاندار کرمانشاه در باره وضعیت بیکاری و کسب و کار استان است؛ شرایط نامطلوبی که همه را برای بهبود آن به تکاپو انداخته است.

آنچنان که اسدالله رازانی 6 اردیبهشت در جلسه شورای اشتغال استان گفت،‌ کرمانشاه در ١٨ سال گذشته ١٤ بار ‘بیشترین آمار بیکاری کشور’ را به خود اختصاص داده است.کرمانشاه . بیکاری

به گفته او ‘بیش از ٥٢ درصد’ جمعیت کشور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند اما این آمار در کرمانشاه ‘٣٢ درصد’ است که نشان می دهد وضعیت بیکاری ‘بسیار حادتر’ از چیزی است که بیان می شود.

رازانی گفت: از نظر فضای کسب و کار، ایران در رتبه آخر جهان و کرمانشاه نیز در انتهای رتبه بندی کشور است.

استان کرمانشاه که در پاییز 94 همه استان ها را کنار زده و بر سکوی اول بیکاری کشور نشسته بود، در جمع بندی پایان سال، از نظر وضعیت اشتغال در جایگاه یکی مانده به آخر قرار گرفت؛ بالاتر از کهگیلویه و بویر احمد و پایین ‌تر از همه استان‌های دیگر.

براساس اعلام مرکز آمار ایران، آمار بیکاری استان کرمانشاه در سال گذشته 17.6 درصد بود که 6.6 درصد از میانگین کشوری بالاتر است.

طبق این گزارش،‌ سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان 29.2 درصد، سهم بخش صنعت، 22.4 درصد و سهم بخش خدمات 48.4 درصد بوده است.

مرکز آمار باز هم آماری از تعداد بیکاران استان منتشر نکرد تا برخی همچنان به رقم ’90 هزار بیکار’ که در سال های گذشته اعلام شده بود، استناد کنند.

* به ازای هر سه شاغل؛ یک بیکار

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کرمانشاه اما آمارهای جدیدی از وضعیت اشتغال و بیکاری استان اعلام کرده که متفاوت از گذشته است.
کیوان کاشفی 21 اردیبهشت امسال در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان گفت که از جمعیتی که در استان در سن کار قرار دارند، تنها 470 هزار نفر آن ها مشغول به کار هستند.
به گفته کاشفی،‌ از مجموع افرادی که در سن کار قرار دارند، 143 هزار نفر هم فاقد شغل و بیکار هستند و بقیه جمعیت را نیز دانشجویان و دانش آموزان، بانوان خانه دار و … تشکیل می دهند.
آنچنان که وی بیان کرد، از 470 هزار نفر شاغل استان، 86 درصد مرد و 14 درصد زن هستند که 53 درصد آنان در بخش خدمات، 33 درصد در بخش صنعت و 22 درصد در کشاورزی مشغول به کارند.
وی همچنین در خصوص رتبه استان در پایش محیط کسب و کار نیز گفت: در حالی که سال 91 رتبه 19 را در اختیار داشتیم، این رتبه در بهار 94 به 29 و در تابستان همین سال به 28 تنزل یافت.
طبق اعلام مدیرکل ثبت احوال استان کرمانشاه، جمعیت استان کمی بیش از 2 میلیون نفر است که یک میلیون و 482 هزار نفر آن جمعیت مولد (15 تا 64 ساله) هستند و کرمانشاه از این نظر رتبه ششم کشور را دارد.
علیرضا قبادی، با بیان اینکه براساس سرشماری سال 90 استان کرمانشاه هفتمین استان جوان کشور است، گفت: که جمعیت بین 15 تا 29 سال استان، 670 هزار و 180 نفر، معادل 33 درصد جمعیت است.

* مهارت، درمان درد بیکاری

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه فرهنگ کسب و کار در استان نیاز به بازنگری جدی دارد، از وجود 36 واحد دانشگاهی دولتی، آزاد و پیام نور در استان خبر داد و گفت: با وجود بیش از هزار آموزشگاه فنی و حرفه ای می توان نیروهای کاری خوبی تربیت کرد.
اشاره کاشفی به کمبود نیروی ماهر و آموزش دیده در استان است که اجازه پایین کشیدن آمار بیکاری را نمی دهد.
به گفته محسن دارابی، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه ‘٧٨ درصد جمعیت بیکاران استان مهارت لازم را برای اشتغال ندارند.’
دغدغه اصلی مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه هم همین است؛ او معتقد است که فرهنگ مهارت آموزی در جامعه نهادینه نشده و راهکار ایجاد شغل برای جمعیت بزرگ بیکاران تقویت فرهنگ مهارت آموزی به ویژه برای دانش آموختگان است.
داود ناصری امید به ایرنا می گوید که تنها راه مهار بیکاری افسارگسیخته، شناسایی مهارت های مورد نیاز استان و آموزش آنان براساس نیاز هر منطقه جغرافیایی است که این کار باید همزمان با ترغیب جوانان به مهارت آموزی صورت گیرد.
به گفته او، ’90 درصد’ کارآموزان جویای شغل استان پس از گذراندن دوره های آموزشی فنی و حرفه ای جذب بازار کار می شوند.

* فعال کردن صنایع و حمایت از تولید داخلی

یکی دیگر از راهکارهای کنترل و کاهش آمار بیکاران کرمانشاهی، ‌جذب سرمایه گذاری، حمایت از تولید و صنعت استان است؛ موضوعی که معاون اول رییس‌ جمهوری هم در سفر فروردین ماه خود به استان کرمانشاه بر آن تاکید کرد.
اسحاق جهانگیری 30 فروردین در پایان سفرش در نشستی خبری با بیان اینکه ما باید در برنامه ششم توسعه، سالانه بیش از یک میلیون شغل ایجاد کنیم، اظهار کرد: لازمه حل معضل بیکاری طرح‌های ضربتی زودبازده نیست بلکه بیکاری با افزایش تولید داخلی و رشد سرمایه‌ گذاری حل می‌شود و ما باید شرایطی فراهم کنیم که بخش خصوصی در همه حوزه‌ها سرمایه‌ گذاری کند.
به گفته وی، کرمانشاه از نظر کشاورزی شرایط خوبی دارد و باید صنایع مرتبط با کشاورزی و نفت در این استان ایجاد شود و تجارت و بازرگانی هم رونق بگیرد؛ همچنین باید از نظام بانکی استفاده کنیم.
معاون اول رییس‌ جمهوری افزود: بازار سرمایه هم باید در تأمین مالی طرح‌های مهم نقش داشته باشد و ما باید برای حل مشکلات کرمانشاه از همین شیوه‌ها استفاده کنیم.
رضا رحیمی، معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه هم معتقد است که ‘هر شغل صنعتی سه شغل خدماتی را به همراه می آورد و سرمایه گذاری در حوزه صنعت استان می‌تواند تا حد زیادی به رفع مشکلات بیکاری استان کمک کند.’
در همین زمینه، نامزد منتخب کرمانشاه در انتخابات مجلس دهم نیز بیکاری را اصلی ترین دغدغه مردم و جوانان استان می داند و راهکار آن را ‘فعال کردن کارخانه ها و صنایع تعطیل و راکد’ توصیف می کند.
احمد صفری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار می کند: ایجاد مشوق‌های سرمایه گذاری، فراهم کردن شرایط لازم برای حضور سرمایه گذاران، حمایت از تولیدات داخلی و اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی علاوه بر کاهش قابل ملاحظه نرخ بیکاری، رونق اقتصادی را نیز به دنبال خواهد داشت.

* نرخ بیکاری کاهش می یابد

البته آنچنان که مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه می گوید، طرح های بزرگی برای اشتغالزایی استان در دست اجراست.
داود یاوری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه می کند که ‘با رویکردی که دولت تدبیر و امید در پیش گرفته و آمدن استاندار جدید با شعار تحول، امیدواریم همکاری و هم افزایی همه دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی نرخ بیکاری کاهش پیدا کند.’
پیگیری 15 ابر پروژه توسط سپاه پاسداران مهمترین اقدامی است که به گفته یاوری برای پایین کشیدن آمار بیکاران استان در حال انجام است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه اضافه می کند: استانداری کرمانشاه و قرارگاه خاتم الانبیا (ص) سپاه پاسداران، از سال 94 طی تفاهم نامه ای، اجرای 15 طرح بزرگ را آغاز کرده اند که بی شک تحقق آنها در وضعیت بیکاری استان اثر مثبتی خواهد گذاشت.
احداث نیروگاه سیکل ترکیبی برق، ساخت یک پالایشگاه جدید در کنار پالایشگاه آناهیتا، احداث بیمارستان 540 تختخوابی کرمانشاه، احداث شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی و تکمیل سامانه گرمسیری استان از جمله همکاری های استانداری و قرارگاه خاتم است که هم اکنون در حال اجراست.

عبدالله الماسی خبرنگار ایرنا مرکز کرمانشاه

منبع ایرنا

7 پاسخ برای “کرمانشاه آخر دنیاست!

  • دلسوز در تاریخ خرداد 1, 1395 گفت:

    پاوه کوپنش سوخت

  • ناشناس در تاریخ خرداد 1, 1395 گفت:

    دیگه باید برای کرمانشاه آمار شاغلین رو اعلام کنن چون نصف بیشتر مردم بیکارن

  • پیمان در تاریخ اردیبهشت 31, 1395 گفت:

    اگر به آمار ساختگی دولت که مدتهاست برای سرپوش گذاشتن به نقیصه ها مد شده کاری نداشته باشیم و نیز ملاک های مضحک وزارت کار که در آن به کسی شاغل گفته میشود که هفتگی به مدت 1 ساعت در یک جای معین مشغول بکار باشد را نیز نادیده بگیریم و برای یکبار هم که شده واقعیت جامعه را بپذیریم در خواهیم یافت که جامعه در آستانه بحران و انفجار است و به جرات میتوان گفت که حداقل در اورامانات و بخصوص در میان قشر تحصیلکرده آمار بیکاری قطع به یقین بالای 50 در صد خواهد بود .کافیست به خانواده هایی اتکا کنیم که اینک اکثرا بیش از 2 جوان تحصیلکرده بیکار در میان خود دارند .
    اینکه دلایل بیکاری چه چیزی بوده و چرا در طی دوران بعد از انقلاب روز به روز خطه شهید پرور و مرز دار اورامانات رو به فراموشی و محرومیت بیشتر رفته را کاری ندارم .اما تا دولت مردان و حاکمان ما درد بیکاری را قبول نکرده و نپذیرند و آنرا به دلایل واهی سیاسی و امنیتی انکار کنند قطعا هیچ گاه درمانی برای آن نیز نمیتوانند تجویز کنند .چون آنان هیچ گاه درد بیکاری را ندیده اند و برای درد ندیده درمانی وجود ندارد .

  • نا امید در تاریخ اردیبهشت 31, 1395 گفت:

    باز هم افسوس

  • همسایه در تاریخ اردیبهشت 31, 1395 گفت:

    من دیگه چیزی نمیگم!!!!!
    آفرین به شجاعت آقای استاندار بالاخره یه مسول تراز اول واقعیت رو گفت حداقل حرف دل مارو زد یکم سبک شدیم

  • پاوه در تاریخ اردیبهشت 31, 1395 گفت:

    پاوه آخر دنیا نیست بلکه قیامته تمام شده رفت…..

  • همشهری در تاریخ اردیبهشت 30, 1395 گفت:

    تعبیر زیباییه ولی پاوه خیلی آخر دنیا ست دیگه