ج 10 فروردین 1403 ساعت 01:15

لزوم نظارت دقیق نهادهای مسئول در رستوران ها و سفره خانه های سنتی

لزوم نظارت دقیق نهادهای مسئول در رستوران ها و سفره خانه های سنتی

به گزارش سلام پاوه:سفره خانه سنتی اصولا باید دور از مراکز تولید سر و صدا و تاسیساتی نظیر مراکز آموزش نظامی،بیمارستانها،تعمیرگاههای بزرگ،مدارس و پمپ بنزین باشد.در صورت موافقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری وجود فضاهای ضروری لازم با حفظ امانتداری و رعایت اصول نگهداری طبق نظر سازمان ذیربط میتوان از ساختمانهای تاریخی کاروانسراها،قلعه و کاخها […]

به گزارش سلام پاوه:سفره خانه سنتی اصولا باید دور از مراکز تولید سر و صدا و تاسیساتی نظیر مراکز آموزش نظامی،بیمارستانها،تعمیرگاههای بزرگ،مدارس و پمپ بنزین باشد.در صورت موافقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری وجود فضاهای ضروری لازم با حفظ امانتداری و رعایت اصول نگهداری طبق نظر سازمان ذیربط میتوان از ساختمانهای تاریخی کاروانسراها،قلعه و کاخها با مشخصات و متراژ و تاسیسات خاص خود به عنوان سفره خانه استفاده نمود.

به گزارش خبرنگار سلام پاوه:سفره خانه های سنتی علاوه بر اینکه یکی از جاذبه های گردشگری در هر شهری محسوب می شود،می توانند در زمینه اشتغالزایی نیز نقش بسزایی ایفا کنند،موضوعی که بارها توسط مسئولین و صاحب نظران و کارشناسان مسائل اقتصادی بدان پرداخته شده است اما سوال اینجاست که آیا زیر ساخت های لازم و اصولی برای چنین فضایی در شهر ما وجود دارند؟و آیا افرادی که به دنبال چنین فضایی هستند با شناخت علمی و اصولی بدان می پردازند یا اینکه صرفا به ایجاد محلی تفریحی و درآمدزا می پردازند و پس از مدتی تبدیل به قلیان سرا و عرضه فروش قلیان و خارج از چهارچوب سفره خانه سنتی می شود. اصولا آیا نهاد و دستگاه متولی و نظارتی آنها وجود دارد؟و آیا برخوردی قانونی با متخلفین این صنف می شود یا خیر؟

بر اساس اصلاحیه جدید آئین نامه ایجاد،اصلاح،تکمیل،درجه بندی و نرخ گذاری تأسیسات گردشگری و نظارت بر آنها مصوب هیأت دولت،تمامی سفره خانه های سنتی،واحدهای پذیرایی مستقر در پایانه های مسافربری بین شهری و پایانه های مرزی،واحدهای پذیرایی مستقر در گمرک ها،فرودگاه ها،واحدهای اقامتی و پذیرایی مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی و مراکز پذیرایی منفرد بین راهی،مجوز خود را از اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان خود دریافت خواهند کرد.

بنا به اظهار گله مندی بسیاری از شهروندان و گردشگران پاوه از قیمت های نجومی برخی باغ رستوران ها،اماکن تفریحی و سفره خانه های به اصطلاح سنتی شهرستان پاوه با وجود کیفیت پایین خدمات.از حق نشستن چند ده هزار تومانی بر روی سطح سیمانی تا کیفیت پایین غذاها و گرانفروشی!!که تداوم وضعیت حاضر علاوه بر رو گردانی شهروندان ساکن از حضور در این مکان ها،تبلیغات منفی گردشگران را هم در پی خواهد داشت.همچنین یادآوری این نکته خالی از لطف نیست که بداخلاقی و عدم مهمان نوازی و برخورد مناسب برخی از صاحبان سفره خانه سنتی در طول سالیان گذشته و اکنون با گردشگران،عملا کارکرد یکی از نقاط مهم گردشگری پاوه را تضعیف کرده است.

 

رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری پاوه در این خصوص به خبرنگار سلام پاوه گفت:سفره خانه سنتی تعریفی دارد که به آن دسته از واحدهای پذیرائی اطلاق میشود که بنای ساختمان آن الگـو گرفته از معماری اصیل ایرانی اسلامی بوده و نسبت به ارائه خدمات و سـرو اغذیـه و اشـربه سـنتی ایرانی مبادرت مینمایند.

 

هادی شریفی افزود:طبق این تعریف و ضوابط خاص سفره خانه سنتی که تابع درجه بندی مشخص است در شهرستان پاوه تا به امروز هیچ نوع سفره خانه سنتی که مجوز از اداره میراث فرهنگی و گردشگری داشته باشد نداریم و در مناطق و جاهایی که برخی افراد اسم قهوه خانه سنتی استفده میکنند خلاف و طبق قانون پیگرد قانونی دارد.

 

وی در ادامه افزود:افرادی که متقاضی راه اندازی و احداث سفره خانه سنتی هستند می توانند با مراجعه به اداره میراث فرهنگی و گردشگری پاوه از تسهیلات مربوطه طبق تیپ بندی سفره خانه اقدام لازم را بکنند.

 

حال با این توضیحات و طبق گفته های رئیس میراث فرهنگی و گردشگری روشن و مبرهن است که در شهرستان پاوه هیچ نوع سفره خانه سنتی وجود ندارد چرا که باید تابع یکسری قواعد و آیتم های مشخص باشد،نظارت و پیگیری این واحدها صنفی در حیطه اداره صنعت،معدن و تجارت،اتاق اصناف و بهداشت محیط می باشد.

 

گفتنی است احداث و راه اندازی سفره خانه سنتی باید دارای شرایط ذیل باشد:زیر بنای سفره خانه/درجه سه:حداقل زیر بنای کلیه ی فضاهای فیزیکی سفره خانه(شامل سالن پذیرایی،آشپزخانه،فیلتر بین سالن و آشپزخانه،شربتخانه،انبار مواد مصرفی،سردخانهها،ظرفشویی،لاکر کارکنان،اتاقک البسه مهمانان،دفتر مدیر، سرویسهای بهداشتی عمومی، نمازخانه، موتورخانه و پارکینگ)برحسب درجه برابر است با۳۵۰ مترمربع در کلان شهرها با موافقت کمیسیون فنی تغییر مساحت سفره خانه های سنتی امکان پذیر می باشد.

 

درجه دو:حداقل زیر بنای کلیهی فضاهای فیزیکی سفرهخانه برحسب درجه برابر است با ۴۸۰ مترمربع//درجه یک:حداقل زیر بنای کلیهی فضاهای فیزیکی سفرهخانه برحسب درجه برابر است با ۵۵۰ مترمربع نمای ساختمان- سر درب ورودی- درب ورودی سفرهخانه یک – دو – درجه سه نمای ساختمان سفره خانه کاملاً از تزئینات معماری سنتی اصیل ایرانی و اسلامی و بر اساس سبک معماری آن دوره و ترجیحاً منطبق با اقلیم منطقه، طراحی و ساخته شود.

 

نمای معماری ساختمان سفره خانه و بخصوص سر درب ورودی آن باید با تزئینات معماری سنتی ایرانی (از قبیل آجرکاری،کاشیکاری،آینه کاری و گچبری) بوده و بر اساس سبک معماری،مطابق با اقلیم منطقه باشد.در طراحی سفرهخانه،پنجرهها باید بر اساس شرایط اقلیمی هر منطقه از جنس متناسب با معماری منطقه باشد.

تهیه گزارش:صهیب زربان

5 پاسخ برای “لزوم نظارت دقیق نهادهای مسئول در رستوران ها و سفره خانه های سنتی

  • میلاد در تاریخ مرداد 16, 1396 گفت:

    پس لطفا طبق قانون برخورد کنید هرچند قانون در پاوه فقط ۲۴ساعت برد دارد، نمونه ش دست فروشان فرمانداری که پیاده رو خیابان را ملک خودشان کردن حکم جناب دادستان در آنجا کم آورد

  • آرش خ در تاریخ مرداد 16, 1396 گفت:

    اکثر سفره خانه ها ورستورانها شبانه پاتاق دود قلیان شد نظارتی وجود ندارد وثانیا روز ها هم دوراز چشم در جای امن درباغات رستوران وسفرخانه بساط قلیان بزقراراست ونظارت توسط دستگاه مجوز دهنده همان گردشگری ضعیف است واز اداره اما کن انتظار نظارت ببشتر است چون در معذرت نیستند

  • شهروند در تاریخ مرداد 16, 1396 گفت:

    یکی از به اصطلاح این سفره خانه ها تفریحگاه سراب هانی کوان می باشد که تنها مکانی است که به شدت با کشیدن قلیان در آنجا مخالفت و جلوگیری می شود و تنها مکانی است که خانواده ها با امنیت کامل می توانند با آرامش استراحت کنند ولی متاسفانه جلوگیری از هر گونه خلاف برای فرد جلوگیری کننده هزینه دارد همانگونه که برخورد پلیس با راننده خلاف کار باعث پرخاشگری راننده و بعضا توهین به پلیس می شود همینطور هم برخورد مسئول محترم هانی کوان هم با قلیان کشان و یا کسانی که رعایت شئون را نمی کنند به بد اخلاقی تفسیر می شود این مکان تنها جایی است که علما ی دینی و مشایخ محترم هر سال به آنجا تشریف فرما می شوند امام جمعه محترم پاوه بارها در این مکان شرف حضور داشته اند خلاصه اغراق نیست اگر گفته شود تنها مکانی است که خانواده ها با آرامش کامل می توانند در آنجا حضور داشته باشند در ضمن هیچ انسانی بدون مشکل نیست و نمی توان گفت در کارش ایرادی نیست ولی کم لطفی است که بدون آشنایی کامل و یک طرفه کسی را محاکمه کردن شاید این مکان در ایران تنها جایی باشد که قلیان به طور کامل و به هر نحو ممنوع است ولی همین ممنوعیت و جلوگیری از این عامل بیماری باعث تبلیغات منفی شده است جناب آقای عبدی جنابعالی می توانید روز جمعه تشریف بیاور ید و در مکانی از میهمانآن این مکان نظر سنجی نماید و ببینید آیا شنیده ها مانند دیدنیها ست و آنچه را که برایتان تعریف کرده اند درست است .

  • بلوار در تاریخ مرداد 16, 1396 گفت:

    فلافلی وغذاخوری وساندویچ های ترمینال وبلوار پاوه افتضاح است.
    چرا بهداشت پاوه بررسی وپیگیری نمیکند؟!

  • دانشجوی گردشگری در تاریخ مرداد 16, 1396 گفت:

    سلام دستتون درد نکنه مطلب کاملا علمی ودر حیطه قانون نگاشته شده امیدوارم یه تمامی بخشهای جامعه همین گونه ریز بپرازید

پاسخ دادن به میلاد لغو پاسخ