پ 09 فروردین 1403 ساعت 15:11

بامصرف قارچ کوهی (دشتی) سلامتی خود را به خطر نیاندازیم

بامصرف قارچ کوهی (دشتی) سلامتی خود را به خطر نیاندازیم

به گزارش سلام پاوه : مدیر بیمارستان قدس پاوه به شهروندان در مورد مصرف قارچ کوهی (دشتی) هشدار داد. به گزارش خبرنگار سلام پاوه: متاسفانه درچند روز گذشته عده ای از همشهریانمان بر اثرمصرف قارچ دچار مسمومیت شدید شده وبعضا به دلیل شدت مسمومیت به بیمارستان امام خمینی(ره) کرمانشاه اعزام شده اند و چند روزی […]

به گزارش سلام پاوه : مدیر بیمارستان قدس پاوه به شهروندان در مورد مصرف قارچ کوهی (دشتی) هشدار داد.

به گزارش خبرنگار سلام پاوه: متاسفانه درچند روز گذشته عده ای از همشهریانمان بر اثرمصرف قارچ دچار مسمومیت شدید شده وبعضا به دلیل شدت مسمومیت اسماعیل عزیزیبه بیمارستان امام خمینی(ره) کرمانشاه اعزام شده اند و چند روزی را بستری بوده اند. بنا به گفته متخصص داخلی بیمارستان قدس پاوه، این قضیه میتواند به دنبال بحران انفلوانزا در اواخر سال ۹۴ بحران جدید و به مراتب خطرناک تری باشد؛ چون مسمومیت باقارچ براحتی میتواند باعث مرگ ومیر شود.

طی گفتگویی که بااسماعیل عزیزی، مدیر بیمارستان قدس پاوه انجام شد، از تعداد بالای مراجعین مسموم شده با قارچ به این بیمارستان اطلاع داد و از همشهریان خواست از مصرف قارچ های کوهی(وحشی) به شدت پرهیز کنند.

وی با بیان اینکه ممکن است این بحران بسیار خطرناک و کشنده باشد خطاب به مردم منطقه گفت :”از همشهریان محترم تقاضامندیم از مصرف قارچ های وحشی و بدون تأییدیه وزارت بهداشت خودداری نموده وسلامت خود را به خطر نیندازند.”

سایت سلامت نیوز در مطلبی در مورد مصرف و انتخاب و پخت قارچ چنین نوشت :

توصیه هایی برای انتخاب و پخت قارچ :
در هنگام خرید قارچ دقت كنید كه بافت آن سفت و محكم، رنگ آن یكنواخت و بدون لكه و سطح كلاهك لیز و چسبناك نباشد. اگر تیغه های زیر كلاهك از یكدیگر فاصله داشته و باز باشد، نشانه كهنگی قارچ است.

توجه داشته باشید قارچ تركیبی یكپارچه است و اگر پایه آن كنده یا جدا شود زود خراب خواهد شد.

محققان می‌گویند قارچ، گیاهی منحصر به فرد است كه با هیچ یك از گیاهان دیگر قابل قیاس نیست و مشخصات مخصوص به خود را دارد. قارچ ریشه، برگ و گل ندارد.
قارچی را انتخاب كنید كه تیغه های زیر چتر آن نمایان نباشدقارچ

در ایران، قارچ سفید در مقایسه با دیگر قارچ ها در دسترس بوده و چند سال است كه فله ای و بسته بندی شده آن در بازار به فروش می رسد. طعم ملایم دارد و در اندازه كوچك به اندازه یك دكمه تا بسیار بزرگ یافت می شود.این قارچ هنگام رویش به انواع قارچ دكمه ای، قارچ با كلاهك بسته و قارچ با كلاهك باز تقسیم می شود. قارچ دكمه ای در مرحله اول رشد چیده می شود و بافتی محكم و اندازه ای كوچك دارد.

این قارچ اگر چیده نشود بعد از 24 ساعت دو برابر شده و تبدیل به قارچ با كلاهك بسته و در مرحله بعد كلاهك آن باز وشكاف ها و تیغه های زیر آن مشخص می شود. هر چه قارچ بزرگ تر و رسیده تر شود به همان میزان طعم و مزه آن بهتر می شود، اما به دلیل رسیدگی زیاد، ماندگاری كمتری داشته و مستعد فساد است و اگر بلافاصله مصرف نشود از ارزش تغذیه ای آن به مقدار زیادی كاسته می شود.

بر این اساس قارچ دكمه ای متوسط با كلاهك بسته؛ یعنی قارچی كه شكاف و تیغه های زیر آن قابل مشاهده نباشد، مطلوب ترین و با كیفیت ترین نوع قارچ سفید محسوب می شود. این قارچ پتاسیم زیادی دارد و ریتم طبیعی قلب را حفظ می كند و برای كاهش فشار خون نافع است.مس موجود در آن به گلبول سازی بدن كمك می كند و منبع عالی سلنیوم است و برای اسپرم سازی در مردان مفید بوده و خطر بروز سرطان سینه و پروستات را كاهش می دهد.
خطر سمی بودن قارچ های صحرایی را جدی بگیرید

این روزها اگر برای تفریح به مناطق جنگلی یا كوهستانی سفر كنید حتما افراد بومی را خواهید دید كه مشغول جمع آوری قارچ های صحرایی هستند.قارچ هایی كه درمقایسه با انواع صنعتی بافت گوشتی تر و مزه بهتری دارد و به دلیل آن كه در دامن طبیعت به دور از هرگونه مواد شیمیایی و كود رشد كرده و با آب باران پرورش می یابد خواص چشمگیرتری دارد، اما باید بدانید در میان این قارچ ها، انواع سمی آن به سختی قابل تشخیص بوده و افراد غیربومی قادر به شناسایی آن نیستند.

پس اگر به صحرا رفتید و وسوسه شدید تا مقداری قارچ بچینید حتما از افراد بومی منطقه كمك بگیرید و این را هم بدانید هیچ نوع تست علمی وجود ندارد كه به طور دقیق غیرسمی بودن قارچ را مشخص كند. شكل ظاهری، رنگ و طعم در سمی بودن قارچ ها تعیین كننده نیست و حتی برای قارچ شناسان كاركشته نیز امری دشوار است.خوب است بدانید قارچ های سمی اغلب در تنه درختان جنگلی و بیخ و انتهای گردو و زیتون یا در فضله گاو و نزدیك به لانه حیوانات سمی رشد می كنند.

این قارچ ها چهار تا 16 ساعت پس از مصرف با علایمی چون استفراغ، عطش، دل درد و سرگیجه فرد را مسموم كرده و هر چه نشانه های مسمومیت دیرتر بروز كند، خطر آسیب جدی به ارگان های حیاتی بدن همچون كلیه و كبد افزایش یافته و سرانجام به مرگ منتهی می شود؛ بنابراین در صورت مصرف قارچ مشكوك بلافاصله به مراكز درمانی مراجعه كنید. این را هم بدانید فرآیند پختن باعث خنثی شدن مواد سمی قارچ نمی شود.

قارچ لكه دار و بی پایه نخرید

در هنگام خرید قارچ دقت كنید كه بافت آن سفت و محكم، رنگ آن یكنواخت و بدون لكه و سطح كلاهك لیز و چسبناك نباشد. اگر تیغه های زیر كلاه
ك از یكدیگر فاصله داشته و باز باشد، نشانه كهنگی قارچ است.

قارچ ها را از بسته بندی خارج و روی آن را با یك حوله یا دستمال كاغذی بپوشانید و درون یخچال قرار دهید. توجه داشته باشید قارچ تركیبی یكپارچه است و اگر پایه آن كنده یا جدا شود زود خراب خواهد شد. در اثرخیس كردن قارچ هم، ویتامین های محلول در آب آن خارج و بی ارزش خواهد شد.

كبابی كردن، بهترین روش پخت

آب پز كردن باعث از بین رفتن ویتامین های گروه B وC قارچ می شود. پخت طولانی هم برتراكم و سفتی بافت قارچ می افزاید و سرخ كردن بیش از هفت دقیقه قارچ در روغن زیاد نیز آن را دیرهضم و پركالری می كند. كبابی كردن بهترین روش پخت قارچ است.

در هنگام كبابی كردن، قارچ را در مجاورت حرارت خیلی شدید قرار ندهید. قارچ را در فاصله ده سانتیمتری آتش نگه دارید و هر طرف را به مدت كوتاهی گرما دهید. شعله مستقیم گاز خانگی یا زغال باربیكیو می تواند محصول را سمی كرده و از ارزش تغذیه ای آن بكاهد.

9 پاسخ برای “بامصرف قارچ کوهی (دشتی) سلامتی خود را به خطر نیاندازیم

  • دوست در تاریخ خرداد 2, 1395 گفت:

    شما اگه خیلی مدیر هستین دو تا متخصص بیارین مردم رو کم اعزام کنین . به فکر خدمت باشین نه گول زدن مردم با این کارا .

  • پرستار در تاریخ خرداد 2, 1395 گفت:

    درجواب اگاه باید عرض کنم بنده دراورژانس شاهد مراجعه تعداد زیاد مسمومین باقارچ بوده ام وهشدار اقای عزیزی بخاطر حفظ سلامت همشهریان گرامی بوده وفکر کنم ربطی به مطالب گذشته نداشته باشه

  • ناشناس در تاریخ خرداد 2, 1395 گفت:

    شاری جان بلاخره قارچ کیلویی نود هزاره یا بیست هزار؟عجب اختلاف قیمتی داره اشنای شاری

  • یک شهروند در تاریخ خرداد 2, 1395 گفت:

    اقا یا خانم(یه همشهری)افرین بر شما واسه جوابی که به شاری دادین واقعا متین و مودبانه بود انشاالله بیشتر قدر همدیگه رو بدانیم با تشکر از اقای عزیزی

  • آگاه در تاریخ خرداد 2, 1395 گفت:

    با سلام تا دیروز که سایتهای محلی رو متهم می کردین به نشر اکاذیب و تهدیدشون می کردین می گفتین دروغ میگن حالا چی شده مطلب می فرستین براشون؟حالا چرا بهشون تهمت نمی زنین؟؟؟به قولی رو که نیست…از اعضای سلام پاوه تشکر می کنم.حقیقتا خیلی با ظرفیت هستین که مطالب این اقایون رو منتشر میکنین کسانی که فکر می کنن پیامبر هستند و عالم و ادم رو متهم می کنند به جای اینکه بیان ضعفهاشون رو قبول کنند.شما اگه دلسوز مردم بودین برا حفظ میزتون …….

  • شاری در تاریخ خرداد 2, 1395 گفت:

    کاکه قوربانی هه لچی عالیش په ی ئاماینی!هه رکه س گه ره کیشه نی بلو فلکه فرمانداری!!مفتوومرحه با کیلویو ویس هه زارتمه نی..تالانا!!!!به!!!!!

  • شاری در تاریخ خرداد 1, 1395 گفت:

    کاشکای بیاینی ئیمه وارداینیما!!!خوابرا وه شینی !!!بازاره نه داواوکیلویه 90هه زاری که را!واچی خراوی با؟؟خوابرامن وه رو گوشیم شل نیا!چه نی دلو مه ی نه وه ریشا؟؟ئیجا وه ش سوروشا که ریوه!!!!به!!!!!!!!!داخیم کاقوربانی فه له که نه ناردیباش؟؟؟

    • یه همشهری در تاریخ خرداد 1, 1395 گفت:

      شاری جان. فک کنم منظور جناب عزیزی به انتخاب نوع قارچ درست ! چه اشکال داره اگه شما هم قارچ شناس باشید و قارچ سمی و غیر سمی رو تشخیص درست بدید و البته مصرف کنید. خلاصه احتیاط شرط عقل و انشاءالله برای شما و خانواده محترم با مصرف این نوع قارچ های کوهی مشکلی پیش نیاد 🙂

  • دوست قدیمی در تاریخ خرداد 1, 1395 گفت:

    باتنشکراز اقای عزیزی مدیریت محترم بیمارستان مطلب بسیارمهمی را مطرح نمودند که مردم در این فصل دقت بیشتری داشته باشند.

پاسخ دادن به یک شهروند لغو پاسخ