پ 09 فروردین 1403 ساعت 12:05

مصاحبه اختصاصي سايت سلام پاوه با مدير آموزش و پرورش پاوه

مصاحبه اختصاصي سايت سلام پاوه با مدير آموزش و پرورش پاوه

به گزارش سلام پاوه : پایگاه خبری تحلیلی سلام پاوه چندی پیش در راستای مسائل فرهنگی واموزشی شهر پاوه و وضعیت فرهنگیان خدوم شهرستان گفتگویی را با آقای سعدی فتاحی مدیر آموزش و پرورش شهرستان پاوه داشته است متن گفتگو به شرح ذیل است : 1- مهمترين برنامه هاي اجرايي آموزش و پرورش در سال […]

به گزارش سلام پاوه : پایگاه خبری تحلیلی سلام پاوه چندی پیش در راستای مسائل فرهنگی واموزشی شهر پاوه و وضعیت فرهنگیان خدوم شهرستان گفتگویی را با آقای سعدی فتاحی مدیر آموزش و پرورش شهرستان پاوه داشته است متن گفتگو به شرح ذیل است :

1- مهمترين برنامه هاي اجرايي آموزش و پرورش در سال تحصيلي چه بوده است و آيا به اهداف و برنامه‌هاي مورد نظر دست پيدا كرده ايد؟

با درود به ارواح طيبه‌ي شهدا و امام شهدا و آرزوي طول عمر براي رهبر فرزانه‌ي انقلاب و توفيق براي كليه‌خدمتگزاران به نظام مقدس جمهوري اسلامي سعدی فتاحیايران..

تقدير و تشكر از كليه مسئولين و شوراي اداري شهرستان : بويژه امام جمعه محترم فرماندار تلاشگر – نماينده محبوب شهردار اسبق و سرپرست فعلي شهرداري و رياست  محترم شورا كه همكاريهاي آنها با آموزش و پرورش جهت ادامه فعاليت تأثير بسزايي داشته و همچنين رؤسا و مديران قبلي.

تقدير و تشكر از از همكاران عزيز ستادي- مديران محترم دبيران ارجمند و اولياء محترم دانش‌آموزاني كه با همكاري و همراهي خود باعث شدند تا تنگناها را با موفقيت طي نمائيم.

مهمترين برنامه‌هاي آموزش و پرورش در سطح وزارت و ادارات اجراي سند تحول بنيادين است كه توسط مقام معظم رهبري رياست محترم جمهوري و وزارت متبوع در حال اجرا مي‌باشد. كه اينجانب به منظور شفافيت و اطلاع‌رساني به مهمترين مؤلفه‌هاي آن جهت اطلاع همشهريان فرهنگ دوست و فرهنگيان عزيز اشاره خواهم نمود:

1- تغييرات اساسي متناسب با ويژگيهاي قومي- مذهبي جغرافيايي مناطق مختلف در كتب درسي- فضاهاي آموزش و پرورش

2- هوشمندسازي مدارس و استفاده از نرم افزارهاي درسي در مدارس

3- تبديل نيروهاي قراردادي شركتي به پيماني و رسمي

4- ايجاد رشته هاي ورزشي در ابتدايي (شنا،طناب‌زني،دوميداني..)

5- تبديل دفتر داران به معاونين اجرايي ايجاد پست معاونت فناوري

6- ايجاد مدارس قرآني استخدام مربيان قرآني براي اين مدارس

7- اجراي طرح 6-3-3 و نيز 3-3-3-3

8- اجراي تايم ثابت صبح در مدارس

9- ايجاد پايه ششم ابتدايي با دروس تفكر و پژوهش كار و فناوري

10- بيمه طلايي فرهنگيان

  2– وضعيت تحصيلي و آموزشي شهرستان را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟

آموزش و پرورش شهرستان پاوه هميشه به عنوان يك قطب موفق در استان كرمانشاه درخشيده است. از سالهاي دور تاكنون اين شهرستان از لحاظ تحصيلي و آموزشي زبانزد بوده است در سالهاي اخير اين موفقيت نمود واضحي داشته است گواه اين امر موفقيت روزافزون دانش‌آموزان در آزمونهاي علمي و خصوصاً توفيق در ورود به دانشگاههاي برتر و برخوردار كشور بوده است. متأسفانه در حال حاضر وجود يك سري عوامل بازدارنده در امر تحصيل باعث شده است تا ديگر آن شور و شوق هميشگي در ميان دانش‌آموزان ما ديده نشود كه از جمله‌ي اين عوامل مي‌توان به سردرگمي فارغ التحصيلان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي اشاره كرد. از طرفي جذابيت‌ها و سرگرمي‌هاي گسترده‌اي كه اين روزها در سطح جامعه ديده مي‌شوند وقت و انرژي بسياري از دانش‌آموزان را گرفته است. با وجود همه‌ي اين عوامل اميدوارانه به رشد دوباره‌ي شهرستان در پيشرفت بيشتر دانش‌آموزان هستيم. در حال حاضر بيش از 7000دانش‌آموز در سطح شهر پاوه به تحصيل اشتغال دارند كه همه از لحاظ سخت‌افزاري و هم از لحاظ نرم‌افزاري امكانات مطلوبي در اختيار دارند در سالهاي اخير خانواده‌ها نيز همكاري گسترده‌اي با آموزش و پرورش داشته‌اند و اين امر باعث رُشد وضعيت تحصيلي دانش‌آموزان مي‌گردد. ارزيابي ما اين است كه دوباره سير صعودي موفقيت دانش‌آموزان ما شروع شود چرا كه از تمام لحاظ بستر پيشرفت فراهم است.

3- وضعيت خانه كنكور پاوه كه در زمان مديريت جنابعالي تأسيس شد را چگونه مي‌بينيد؟ و آيا اين طرح بازدهي مناسي داشته است؟

خانه كنكور مردمي در سال تحصيلي 92-91 به همت جمعي از فرهنگيان شهر پاوه بنيان‌گذاري شد.

هدف اين خانه كمك به دانش‌آموزان مستعد ، شناسايي مشكلات پيش‌ روي آنان و تسهيل فرايند آماده‌سازي آنها براي حضور در كنكور 92 بود.

بحمدالله در سال گذشته شاهد برگزاري چندين ازمون معتبر از سري آزمونهاي سازمان سنجش براي دانش‌آموزان مستعد بوديم. در همان سال در محل مدرسه راهنمايي حضرت فاروق اعظم و حضرت خديجه براي دانش‌آموزان مستعد دختر و پسر كلاس‌هاي تقويتي برگزار گرديد.

البته اين توضيح لازم است كه مردم فهيم شهر پاوه بدانند كه اعضاي اصلي ستاد مردمي هيچگاه حتي يك ريال بابت زحمات و مسئوليت خود در قبال فعاليتهاي خود دريافت ننموده و مصرانه و فعالانه پي تحقق اهداف ستاد بوده‌اند.

خروجي سال 92 به نسبت سنوات گذشته بسيار بهتر بود البته دانش‌آموزان ساعي و خانواده‌هاي آگاه آنان هم الحق و الانصاف چيزي كم نگذاشتند.

در سال جاري نيز فعاليت‌هاي ستاد ادامه دارد كه در13 ديماه از طريق ستاد براي شناسايي دانش‌آموزان مستعد آزمون‌هاي مرحله‌اي سازمان سنجش براي تمامي دانش‌آموزان پيش‌دانشگاهي در نظر گرفته شده‌ است. اميد داريم كه اين آزمون بتواند هم از لحاظ انگيزشي و هم از لحاظ شناسايي دانش‌آموزان مستعد و مثمر ثمر واقع شود. چيزي كه در اين ميان حائز اهميت است اين است كه والدين مانند سال گذشته در اين امر مشاركت ندارند و اين امر سبب شده است كه نگراني جدي در خصوص ادامه كار خانه كنكور پيش بيايد.

همين آزمون بالغ بر دو ميليون و پانصد هزار تومان توسط خيرين همياري شده است كه بسي مايه‌ي مباهات است. در خصوص خانه مردمي كنكور والدين را به همكاري و مساعدت فرا مي‌خوانيم و يادآور مي‌شويم كه زحمات چندين ساله فرزندان عزيز آنها در اين سال رقم مي‌خورد. ” كمك به خانه كنكور لزوماً يعني كمك به آينده فرزندان اين مرز وبوم”

4- مهمترين مشكلات و كمبودهاي امروز آموزش و پرورش را براي ما بيان كنيد؟

معمولاً دو گروه مشكلات در آموزش و پرورش ديده مي‌شود كه به تبع ما هم از اين مشكلات برخورداريم ولي به حمد الله با همراهي وهمكاري نيروهاي سخت كوش توانسته‌ايم بر آنها فايق آييم.

1-   مشكلات بيرون سازمان

در مشكلات بيرون سازماني : متكي بودن هزينه‌ها به دولت ، كمبود منابع مالي در جهت ساخت ، تجهيز و اداره مدارس ، پيچيدگي روشهاي جلب مشاركت مردم ، پايين بودن ميزان حقوق و مزايا و تسهيلات ، عدم امكان جذب افراد مستعد به سازمان و تشكيلات آموزش و پرورش.

2-   مشكلات درون سازماني

ناكارآمدي نظام انتخاب مديران و عدم پويايي در مديريت مدارس ، ناكارآمدي نظام كنترل ، نظارت و ارزشيابي عملي از برنامه‌ها و  طرحها ، اثربخش نبودن برنامه‌هاي درسي به علت عدم اتكا به نتايج تحقيقات ، عدم انگيزش و علاقه معلمان به تدريس فعال.

سعدی فتاحی 3

5- آموزش و پرورش پاوه چه اهداف و برنامه‌هايي براي اوقات فراغت دانش‌آموزان دارد؟

يكي از برنامه‌هاي مهم و مورد توجه آموزش و پرورش غني سازي اوقات فراغت دانش آموزان با برنامه‌هاي متنوع و جذاب است كه از اين طريق مي‌توان اهداف زير را دنبال دارد.

       زمينه سازي به منظور پرورش استعداد و خلاقيت‌هاي دانش‌آموزان

       تقويت برنامه‌هاي جمعي و گروهي

       ايجاد فضاي رقابت سازنده در ميان دانش آموزان و بروز خلاقيت و ايده‌هاي نو در خارج از فضا و وقت مدرسه

       برگزااري كلاسهاي آموزشي و تقويتي در كانونها در تمام مقاطع

روز دوشنبه دهم تیر ماه 92، در محل سالن ارشاد اسلامی و با حضور اينجانب ، مسئولین ادارات، مدیران و مربیان پایگاه های تابستانی و گروه کثیری از دانش آموزان مراسم افتتاح پایگاه های تابستانی برگزار گردید .

عمده فعالیتهای این پایگاه ها ایجاد فضای معنوی وعبادی بویژه شرکت در نمازها ی جمعه وجماعات وکلاسهای آموزش وحفظ قرآن ودر ادامه به نقش بهره گیری از اوقات فراغت برای توسعه توانمندیها و قابلیت های دانش آموزان اشاره کرد.

6- وضعيت آموزشگاههايي كه در سطح شهر مشغول فعاليت و خدمت‌رساني به دانش‌آموزان هستند را جنابعالي چطور ارزيابي مي‌كنيد؟

با پيگيري مستمر كارشناسي مشاركتها و مساعدت همكاران محترم در اداره كل متبوع ، به حول و قوه‌ الهي و همت عالي تعدادي از موسسين محترم با وجود داشتن مشكلات و مسائل و عدم استقبال مورد انتظار والدين از هزينه كردن براي مسائل فرهنگي خوشبختانه تعداد 9 آموزشگاه فعال در سطح شهرستان با مديريت عالي موسسين كه خوشبختانه از همكاران فرهنگي نيز مي‌باشند به نحو مطلوب مشغول به فعاليت و خدمات‌دهي به مراجعان و داوطلبان محترم مي‌باشند. ضمناً در بازديدهاي مستمر كه از آموزشگاههاي سطح شهر بعمل آمده تاكنون هيچ مورد غيرقانوني مشاهده نگرديده است.

7- وضعيت كانون بازنشستگان را چطور ارزيابي مي‌كنيد؟ و آيا اقدامي براي وضعيت بيمه طلايي فرهنگيان صورت گرفته است؟

بازنشستگان قشر پيشكسوت و داراي تجارب ارزنده هستند كه به تناسب موضوعات و در صورت نياز از نظرات و مشاوره‌هاي آنها بهره‌مند گرديده‌ايم. در خصوص موارد اداري مالي ، اينجانب و همكاران آماده هر نوع همكاري هستيم. در مورد ساختمان استقرار كانون بنده محل فعلي را مناسب و در خور شأن عزيزان نميدانم و پيشنهاد شده در دو محل  سالن امام(ره) ساختمان اداري با درب ورودي مستقل استقرار يابند. در مراسمات و مناسبتها حضور آنها را براي خود مايه فخر و مباهات دانسته و ميدانم و سرانجام همه شاغلين اگر خدا بخواهد و عمري باشد بازنشستگي با عزت است.

سعدی فتاحی و صهیب زربانو اما بيمه طلايي فرهنگيان :

مطابق بخشنامه‌هايي كه در بهمن‌ و اسفندماه 1391 صادر شده‌اند از همكاران محترم شاغل و فرهنگي و افراد تحت تكفلشان ثبت‌نام بعمل آمده و پس از جمع‌آوري و تصحيح فرمهاي ثبت‌نام از مدارس شروع به ثبت‌ اطلاعات همكاران در نرم‌افزار ارسالي شركت سهامي بيمه ايران كرده‌ايم. ثبت اطلاعات در سه قسمت حذف عضويت ، كاهش افراد تحت تكفل و افزايش افراد تحت تكفل صورت گرفته و پس از ثبت اطلاعات  و ارسال سي دي به شركت سهامي بيمه ايران در تاريخ 9/4/92 كارت‌هاي طلايي همكاران محترم فرهنگي و افراد تحت تكفلشان تحويل امور رفاهي گرديده و به تفكيك مقطع تحصيلي در بين همكاران تقسيم شده‌ا ند و موارد مغايرت با همكاري شركت سهامي بيمه رفع و تعداد 2352 كارت طلايي مطابق آمار شركت بيمه نزد همكاران فرهنگي مي‌باشد.

8- در مورد مسكن فرهنگيان ، آموزش و پرورش چه برنامه‌هايي را دنبال مي‌كند؟ و چه اقداماتي صورت گرفته است؟

تعاوني مسكن فرهنگيان پاوه در سال 1364 تأسيس گرديد از آن زمان تاكنون در 4 مرحله اقدام به واگذاري زمين به شرح زير نموده است:

مرحله‌اول : جاده نوسود به تعداد 12 نفر

مرحله دوم : جاده نوسود به تعداد 90 نفر

مرحله سوم : روستاي دوريسان به تعداد 193 نفر

مرحله چهارم : بلوار پشت كميته امداد به تعداد 66 نفر

جمــــــــــــــعاً :                             361 نفر

تعداد 250 نفر از اعضاء هيچگونه زمين يا امتيازي از تعاوني دريافت ننموده‌اند(با توجه به گران بودن قيمت زمين در پاوه) در شرايط مناسب و خواست همكاران با تشكيل مجمع و اطلاع‌رساني هيئت مديره در اين باره اقدام خواهد كرد.

تعدادي از همكاران (15 نفر) عضو واحدهاي مسكن مهر مي‌باشند.

تعاوني داراي سه حساب بانكي به شرح زير مي‌باشد:

1-   بانك توسعه : جهت واريز سرمايه اعضاء ثبت‌نامي

2-   بانك ملي : جهت سپرده سرمايه اعضاء

3-   بانك مسكن : تراكنش هاي مالي اعضاء مسكن مهر

جمع سرمايه اعضاء : -/000/000/170 ريال معادل هفده ميليون تومان

9- در مورد هوشمندسازي مدارس آموزش و پرورش چه اقداماتي انجام داده است؟

فرآيند هوشمدسازي در شهرستان پاوه از سال تحصيلي 90/89 آغاز شد. در آن سال با اعتبار استاني 7 كلاس درس مدرسه فرهنگيان ، حاج شياني و حضرت خديجه هوشمند شد.

در سال تحصيلي 91/90 بخشي از هزينه‌ هوشمندسازي مدرسه شهيد مطهري از سوي اداره كل متبوع تقبل شد و ساير هزينه‌هاي اين مدرسه از محل مشاركت‌هاي مردمي تأمين گرديد.

در سال تحصيلي 91/90 تا به امروز تعداد 44 كلاس درس در 33 واحد آموزشي به امكانات هوشمندسازي مجهز شد. اين امكانات در حد نصب (ديتا پروجكشن ، كامپيوتر ، تابلوهاي اسمارت ، كيت‌هاي هوشمندسازي و شبكه‌هاي اينترنتي بوده است كه در بعضي از واحدها در حد امكان هزينه شده است. آنچه در اين خصوص حائز بيان است اين است كه والدين فهيم دانش‌آموزان شهرستان پاوه نقش بسيار مهمي در اداره و تجهيز مدارس داشته‌اند بي‌شك نقش انجمن‌هاي مدارس در اين خصوص مشهود است. هم‌اكنون نيز از طريق سايت همگام براي تعداد قابل توجهي از مدارس پرتال اينترنتي فراهم شده است. اميدواريم در درجه اول همكاران فرهنگي و در درجات بعدي دانش‌آموزان و والدين هم بتوانند از اين مزيت بهره بگيرند.

10- بحث در مورد فروشگاه فرهنگيان است و توضيحاتي راجع به آن..؟

در مورد تعاوني مصرف قانوناً زير نظر اداره تعاون است و امروزه بازار رقابتي مانع از ارائه كالاي  تعاوني است با اين حال انتظار اين است كه قيمت‌ها مناسب حال فرهنگيان باشد. اما انتخاب هيأت مديره توسط اعضا است ما هم ضمن تقدير از گردانندگان تعاوني كه سبب حفظ شأن فرهنگيان هستند. پيشنهاد مي‌دهيم كه كارنامه عملي اما شفاف جهت تنوير افكار فرهنگيان در همين رسانه اعلام گرددو انتظارات خود را نيز دوستانه طرح نمايند كه هيأت مديره و مدير عامل قطعاً جوابگو خواهند بود و شبه‌افكني مناسب نيست.

11- سخن پاياني شما ..

آموزش و پرورش متعلق به همه خانواده‌هاست بنده افتخار دارم تا با همكاران بسيار خوبم در اداره و مدارس خدمتگزار پاك و صادق و خوبي براي قريب به هفت هزار دانش‌آموز باشيم و پيوسته تربيت –  پاك دامني شرافت و تربيت ديني را سرلوحه كار خود قرار داده‌ام.

 پایگاه خبری تحلیلی سلام پاوه این مصاحبه را چند روز قبل از اینکه آقای سعدی فتاحی دچار کسالت شوند آماده کردند  و همانطور که باخبر شدیم ایشان مدتی است در بستر بیماری می باشند و در همین جا از خدواند متعال برای این عزیز شفای عاجل و سلامتی ار خواستاریم

 گفتگو از : فرهاد صالحی و صهیب زربان

3 پاسخ برای “مصاحبه اختصاصي سايت سلام پاوه با مدير آموزش و پرورش پاوه

  • فرهنگی در تاریخ دی 28, 1392 گفت:

    «در حال حاضر بیش از 1000 نفر دانش آموز در شهر پاوه در حال تحصیلند»!!!!!!!!!!
    لطفا اصلاح بفرمایید .تعداد دانش آموزان پاوه چیزی بیش از 7000 هزار نفر است یا شما اشتباه نوشتید یا اشتباه شنیدید.

  • ص.پ.ن در تاریخ دی 23, 1392 گفت:

    درودبرمدیرمحترم،مدیربی حاشیه،مدیرمتواضع،مدیردلسوز،مدیرصادق وپرتوان.ان شا الله هرچه زودتربستربیماری راترک نموده وبه میان فرهنگیان تلاشگربرگردید.حق یارت باشد

  • شهروند در تاریخ دی 23, 1392 گفت:

    سلام وعرض ادب.جناب فتاحی باوربفرماییدوجودمدیران نالایق وناکارآمد درمدارس ماباعث سردرگمی دانش آموزوبی انگیزگی معلمان است.رمز موفقیت یک مدرسه دردرجه اول انتخاب مدیرشایسته است ودردرجه دوم معاونین اجرایی.باوربفرماییدحتی دانش آموزدوره راهنمایی هم میفهمدکدام مدیرکاربلده چه برسدبه دانش آموزان دبیرستانی.لطفابرای سال تحصیلی جدید شایسته سالاری راحاکم کنید.موفق وپیروزباشید.