ج 10 فروردین 1403 ساعت 01:31

کاهش 50 درصدی تولید در باغات انار پاوه

کاهش 50 درصدی تولید در باغات انار پاوه

به گزارش سلام پاوه؛ معاون فنی جهاد کشاورزی شهرستان پاوه با اشاره به افت 50 درصدی تولید در باغات انار این شهرستان، پیش بینی کرد: امسال 1500 تن انار در باغات شهرستان پاوه برداشت شود. به گزارش سلام پاوه؛ عادل قادری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، سطح باغات انار در […]

3613786_380به گزارش سلام پاوه؛ معاون فنی جهاد کشاورزی شهرستان پاوه با اشاره به افت 50 درصدی تولید در باغات انار این شهرستان، پیش بینی کرد: امسال 1500 تن انار در باغات شهرستان پاوه برداشت شود.

به گزارش سلام پاوه؛ عادل قادری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، سطح باغات انار در شهرستان پاوه را 603 هکتار دانست و گفت: 503 هکتار از باغات انار این شهرستان بارور هستند.

قادری متوسط عملکرد باغات انار شهرستان در شرایط نرمال را 6.5 تن در هکتار دانست و گفت: در شرایط نرمال پیش بینی می شد بیش از سه هزار تن انار از باغات این شهرستان برداشت شود.

معاون فنی جهاد کشاورزی شهرستان پاوه با اشاره به افت 50 درصدی تولید باغات انار این شهرستان در سال جاری به دلیل بروز خشکسالی و بحران آب و تنش های دمایی حادث شده، گفت: بر اساس برآورد  انجام شده پیش بینی می شود امسال حدود 1500 تن انار از باغات این شهرستان برداشت شود.

قادری سپس ارقام انار شهرستان پاوه را شامل ارقام بومی، ملس، ترش، شیرین، کارالی و… دانست.

وی گفت: بخشی از انار تولیدی در شهرستان پاوه بصورت تازه خوری در شهرستانهای استان مصرف می شود و بخشی از آن نیز به رب انار تبدیل شده و به دیگر استانهای کشور ارسال می شود.

به گفته قادری برداشت انار در باغات شهرستان پاوه از اواسط مهر ماه آغاز و تا اواخر آبان ماه ادامه می‌یابد.

3 پاسخ برای “کاهش 50 درصدی تولید در باغات انار پاوه

  • AMIN در تاریخ مهر 8, 1394 گفت:

    حدود ده سال وجب به وجب باغات منطقه را بازدید کرده ام .
    از بطن مردم برخواسته ام و در میان انان زیسته ام .دارای تحصیلات زراعت و باغبانی و گیاهپزشکی و IPM (مبارزی بیولوژیک بر علیه آفات و بیماریها و چندین سال تسهیلگر و مدرس پروژه های سازمان ملل متحد فائو و اکنون نیز رشته علوم دام می خوانم.
    در ضمن حدود ده سال سابقه کار مرتبط داشته و دارم .
    اکنون به صراحت بگویم :
    آب تنها علت کمی عملکرد محصول نیست .
    چون اکثر باغات در کنار چشمه سارها ی دائمی و رودخانه ها قرار گرفته اند .
    فرض کنیم که این کمی عملکرد برای باغات دور از اب صدق کند .
    ایا می توان گفت که درختان کنار رودخانه هم که ریشه هایشان در آب غوطه ور است و سیراب هستند بدین علت (کمبود اب و خشکسالی ) دچار کمبود عملکرد هستند ؟!!!
    پاسخ منفی است چون :

    آگاهی مردم و علی الخصوص اکثریت انارکاران شهرستان از نحوه صحیح باغداری بسیار ناراحت کننده است .
    بیشتر آنان هنوز نمی دانند و یا نمی خواهند بدانند که :
    اصول صحیح کشت ( در نواحی و اضلاع شمالی و غربی و شرقی و جنوبی )چگونه است ؟!!!!!
    اصول صحیح فاصله کشت چقدر است ؟!!!!!
    اصول صحیح تعداد نهال کشت شده در مساحت معین (که بعضاٌ سه و چهار و حتی پنجقلم را با هم کشت می کنند تا چه اندازه باید باشد ؟!!!!!
    اصول صحیح آبیاری و زمان مناسب آبیاری و احداث تشتک های اصولی و صحیح به چه طریقی است ؟!!!!!
    اصول صحیح مبارزه با افات و بخصوص کرم گلوگاه انار که بیش از 50% محصول را از بین می برد .را نمی خواهند بپذیرند و برای مقابله با ان همکاری لازم را نمی کنند !!!!!!!
    اصول صحیح زمان برداشت را نمی دانند ؟!!!!!
    اصول صحیح و فواید هرس را ( اعم از هرس زمستانه یا هرس سیاه و هرس سبز در بهار و تابستان و حذف نرک و پاجوش های نامفید و تاثیر انها در کاهش عملکرد محصول نهائی را …) نمی دانند !!!!

    همگان بدانند که کمبود آب را با مدیریت صحیح تنش می توان سازماندهی و مقابله کرد ( البته با تخصیص بودجه دلسوزانه و کافی ) .

    مشکل کشاورزان ما زیرساختی و بنیادی است .

    باید سالهای سال برنامه ریزی کوتاه و بلند مدت انجام داد تا این وضعیت تغییر یابد .

    نیروهای متخصص و کارآزموده و دلسوز را به کار گماشت .

    این کار هم در وضعیت کنونی هرگز میسر نیست و سرانجام نمی پذیرد .

    چون …

    • غزلي در تاریخ خرداد 11, 1395 گفت:

      جناب اقاي امين
      باسلام و خخسته نباشيد مي خواستم ببينم مي تونم شاره تماس شمارا داشته باشم؟
      شماره تماس اينجانب 09123619359 غزلي

  • محمد در تاریخ مهر 6, 1394 گفت:

    برپایی جشنواره انار یا مراسماتی از این دست، نقش بسزایی در تبلیغات این محصول استراتژیک در سطح منطقه و حتی در سطح ملی دارد.
    امید است مسولین با برپایی چنین مراسم بزرگی و پوشش خبری آن و انعکاس در سایت های محلی و غیر محلی و صدا وسیما و … ، ضمن معرفی این محصول به تمامی هم میهنان، پاوه را نیز به هموطنان معرفی نمایند که خود سبب جذب توریست بیشتر خواهد گردید.

پاسخ دادن به غزلي لغو پاسخ