پ 06 اردیبهشت 1403 ساعت 09:48

‘شمشیر’ زیبا!

‘شمشیر’ زیبا!

به گزارش سلام پاوه و به نقل از ایرنا – ‘شمشیر’ روستایی با ساختار پله کانی در پنج کیلومتری شهر پاوه، روستایی دیدنی با مردمانی خونگرم، سخت کوش و پرتلاش است که جاذبه های دیدنی فراوانی برای گردشگران دارد. به گزارش خبرنگار ایرنا، درخت های گردو، جاذبه های طبیعی و فضایی سرسبز در کنار چشمه […]

به گزارش سلام پاوه و به نقل از ایرنا – ‘شمشیر’ روستایی با ساختار پله کانی در پنج کیلومتری شهر پاوه، روستایی دیدنی با مردمانی خونگرم، سخت کوش و پرتلاش است که جاذبه های دیدنی فراوانی برای گردشگران دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، درخت های گردو، جاذبه های طبیعی و فضایی سرسبز در کنار چشمه ای که از دامنه های شاهو از این روستا می گذرد، تفرجگاهی بس زیبا روستای شمشیربرای گردشگران خلق کرده است.

تفرجگاه ‘مرین’ که در سه کیلومتری روستا قرار دارد همراه با باغ ‘غلام ویس’ از تفرجگاه های اصلی در این روستا هستند که بهشتی کوچک را در این روستا به تصویر کشیده اند.

وجود رودخانه ‘گلال’ و نیز خانه های پلکانی شمشیر که پشت بام آن یکی، حیاط دیگریست، تصویری رویایی را به نقش کشیده و جایگاهی امن را برای گردشگران داخلی و خارجی به وجود آورده است.

شمشیر از جمله روستاهای هدف گردشگری استان کرمانشاه است که دیدن آن، شما را به نوعی به یاد ماسوله در استان گیلان می اندازد و رفتن به آنجا دست کم برای یک بار هم که شده را به گردشگران توصیه می کنیم.

این روستای خوش آب مشکلاتی دارد و دهیارش هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، خواستار توجه مسوولان به این مشکلات شده است.

‘جمال بهرام زاده’ ابتدا در خصوص وجه تسمیه این روستا گفت: شمشیر در لغت نامه دهخدا به معنای روستایی خوش آب و هواست و در گذشته به نام ‘شش میر’ به معنای شش آقا نامگذاری شده بود.

** راه، مدرسه و پوشش تلفن همراه نامناسب

این روستا به دلیل اینکه درست بر سر مسیر ارتباطی روانسر – پاوه قرار دارد، به طور طبیعی دارای جاده ارتباطی مناسبی نیست زیرا تنها راه دسترسی آنان به شهرهای اطراف همین مسیر اصلی است که از وسط روستا می گذرد و بسیار کم عرض و حادثه خیز است که بهرام زاده بر لزوم توجه جدی مسوولان راه و شهرسازی در این خصوص تاکید می کند.

دهیار روستای شمشیر همچنین به تخریب یک باب مدرسه این روستا در سه سال پیش اشاره کرد و گفت: قرار بود این مدرسه از سوی آموزش و پرورش و اداره بازسازی و نوسازی مدارس بازسازی شود اما تاکنون در این خصوص خبری نشده است.

وی همچنین با اشاره به پوشش مناسب شبکه های تلویزیونی سیمای جمهوری اسلامی در این روستا، از عدم دسترسی به پوشش شبکه تلفن همراه ایرانسل و نیز سرعت پایین اینترنت در روستا بعنوان بخشی دیگر از مشکلات اصلی اهالی روستا یاد کرد و از شرکت مخابرات استان خواست تا برای رفع این مشکل اقدام کند.

** آب آشامیدنی ناسالم در خانه های مردم روستا

بهرام زاده با اظهار گلایه نسبت به آنچه نامناسب بودن آب آشامیدنی از نظر بهداشت و سلامت در این روستا عنوان کرد، افزود: آب آشامیدنی روستای شمشیر معمولا از فروردین تا شهریورهر سال از چشمه ‘شارا’ که در جنوب پاوه واقع شده، تامین می شود و از شهریور تا آخر اسفند نیز از چشمه ‘سرکانی’ به دست می آید.

وی معتقد است آبی که از این چشمه در نیمه دوم سال به دست ساکنان روستا می رسد دارای لوله کشی فرسوده بوده و به ویژه در فصل زمستان آبی آلوده دارد.

** دارای طرح هادی، تلفن ثابت و گاز خانگی

به گفته بهرام پور همه ساکنان روستای شمشیر از نعمت گاز برخوردارند و شبکه گاز خانگی در همه خانه های این روستا وجود دارد.

وی همچنین از برخوارداری همه اهالی به تلفن ثابت نیز خبر داد و در مورد اجرا شدن طرح هادی با بیان اینکه راه اصلی پاوه به کرمانشاه از وسط این روستا می گذرد، عنوان کرد: کوچه ها و معابر این روستا سنگ فرش شده اند و راه های داخلی این روستا نیز در قالب طرح هادی آسفالت شده ضمن اینکه روستا دارای جدول گذاری و سیستم دفع فاضلاب بهداشتی نیز می باشد.

دهیار روستای شمشیر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، از وجود دو هزار و400 نفر در قالب 670 خانوار در این روستا خبر داد و گفت: این روستا دارای 27 شهید، 37 جانباز و یک آزاده دارد و در پنج کیلومتری شهر پاوه قرار گرفته است.

** وضع آموزش و باسوادی شمشیر

براساس گفته دهیار روستای شمشیر در این روستا امکان تحصیل تا مقطع دیپلم برای دانش آموزان میسر است و یک باب دبیرستان هم در شمشیر وجود دارد.

بهرام زاده از وجود تعداد 250 دانش آموز در مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان در این روستا خبر داد و گفت: در کنکور سراسری امسال 15 نفز از دانش آموزان شمشیری در دانشگاه ها و مقاطع مختلف تحصیلی پذیرفته شده اند.

دهیار روستای شمشیر از مسوولان خواست که نسبت به وضعیت آموزشی فرزندان این روستا بویژه در مقطع متوسطه غفلت نکنند و فضایی آموزشی را برای این مقطع در نظر بگیرند و برای بازسازی مدرسه تخریب شده سه سال پیش این روستا آستین بالا بزنند.

بهرام زاده با اشاره به میزان بالای باسوادان این روستا، گفت: با وجود مشکلات بسیاری که در زمینه آموزشی در این روستا وجود دارد ولی خوشبختانه 90 درصد ساکنان روستا از نعمت سواد بهره مند هستند.
** شمار کم بیکاری و زمینه های شغلی

به گفته بهرام پور، بیشتر افراد در این روستا به دامداری و کشاورزی اشتغال دارند و گندم و جو از محصولات اصلی کشاورزی این روستاست و به همین دلیل جمعیت بیکار در این منطقه بسیار اندک است.

وی افزود: گیوه، جاجیم و موج بافی از جمله صنایع دستی است که با تلاش زنان این روستا ساخته می شود و آثارهنری بی بدیلی را به وجود می آورند.

یک پاسخ برای “‘شمشیر’ زیبا!

  • اسماعیلی در تاریخ شهریور 26, 1393 گفت:

    گزارش زیبایی است و البته روستای شمشیر هم جای تعریف دارد- با سپاس از دوست خوبم آقای معماری که زحمت این مطلب را در سایت ایرنا کشده اند.