ج 31 فروردین 1403 ساعت 19:47

تفرجگاه ویمیر و چند سوال بی جواب …؟

تفرجگاه ویمیر و چند سوال بی جواب …؟

به گزارش سلام پاوه : تفرجگاه طبیعی ویمیر بدون شک یکی از نقاط زیبا و چشم نواز شهر پاوه است که در وضعیت مناسبی به سر نمی برد . چند روزپیش با تنی چند از دوستان به تفرجگاه زیبای ویمیر سری زدیم درجاده ورودی این تفرجگاه شاهد نغاله های ساختمانی بودیم که متاسفانه در گوشه […]

به گزارش سلام پاوه : تفرجگاه طبیعی ویمیر بدون شک یکی از نقاط زیبا و چشم نواز شهر پاوه است که در وضعیت مناسبی به سر نمی برد .

چند روزپیش با تنی چند از دوستان به تفرجگاه زیبای ویمیر سری زدیم درجاده ورودی این تفرجگاه شاهد نغاله های ساختمانی بودیم که متاسفانه در گوشه ای از این جاده زیبا تخلیه شده بود وچهره زیبای مسیر را بسیار نازیبا نموده بود. و متاسفانه ازحاضران در صحنه در مورد عاملان این کار پرس و جو نمودیم اما کسی پاسخگو نبود و در اصل کسی تمایلی به معرفی کردن متخلفین نداشت .

نغاله های ساختمانی

نغاله

در ادامه برآن شدیم تا سری به جاده هانه ساو بزنیم جاده ای که چندی پیش توسط آقای محی الدین زاده تیغه زنی شده بود و این جاده که به درخواست تعدادی از همشهریان از وی و موافقت فرماندار محترم تیغه زنی شده بود جنجال و سر وصدای حامیان محیط زیست را به همراه داشت تا جایی که بیانیه انجمن پیام آوران زمین پاک و شکایت اداره منابع طبیعی ، از آقای کیهان محی الدین زاده را به همراه داشت .

به همراه دوستان مسیر جاده را بررسی کرده بودیم و از چند نفر پرس وجو کردیم که آیا این جاده تعریض شده است یا تیغه زنی ؟ صحبتها و گفته های شهروندان حاضر در صحنه و مشاهده وضعیت جاده گواه بر این داشت که این جاده تیغه زنی شده است و اصلا تعریض نشده است بهرحال این تیغه زنی جاده که نزدیک به 200 متر می باشد با شکایت اداره منابع طبیعی در دادگاه از آقای محی الدین زاده ادامه پیدا کرده است .

حال سوال ما اینجاست بدون شک نابودی منابع طبیعی و محیط زیست کاری ناپسند و رد است اما وقتی در تفرجگاه ویمیر نظاره می کنیم تخلفات و تخریبها  و حتی غصب و تسخیر منابع طبیعی را به صورت گسترده مشاهده می کنیم اما متاسفانه سکوت منابع طبیعی و انجمن های زیست محیطی در این باره جای سوال و گمانه زنی دارد.

براستی به وجود آمدن باغهای تازه تاسیس و نوپا درزمین های منابع طبیعی و بوجود امدن جاده های فرعی گسترده  تخریب محیط زیست و منابع طبیعی نیست ؟ براستی ویلا سازی های گسترده و خانه سازی بر روی منابع آب مردم شهرستان پاوه تامل برانگیز نیست ؟

کشیده شدن جاده های فرعی گسترده در این تفرجگاه برای همگان مشهود است اما سوال اینجاست چرا انجمن پیام آوران زمین پاک در این مقوله سکوت اختیار کردند و فقط در قبال آقای محی الدین زاده معترض شدند؟ چرا این انجمن که هنوز مراحل نهایی کارهای قانونی خود را طی نکرده است در قبال جاده هانه ساو سریعا واکنش نشان داد و اعتراض نمود اما این انجمن در قبال چشمه خروشان بل ، تخریبهای گسترده تفرجگاه ویمیر ، تعرض به حریم منابع طبیعی و ملی در تفرجگاه سرده ره و… سکوت اختیار کرده است و همانند جاده هانه ساو بیانیه  و اعتراض نکرده است .

بدون شک این انجمن می تواند امید بخش فعالان محیط زیست باشد و همانند انجمن های موفق دیگر در شهرهای مختلف کشور مانند انجمن چیا مریوان موفق عمل نماید اما زمانی می تواند موفق باشد که با یک دید عادلانه به همه کس و همه چیز نگاه کند اگردر مقابل فعالیت آقای ایکس معترض اند باید در مقابل فعالیت آقای ایگرگ هم معترض باشند .

شکی نیست جاده های فرعی ، ویلا سازی در بالای منابع آب شرب مردم ، آلوده کردن فضای بکر و طبیعی  این تفرجگاه با زباله های انسانی  ، به وجود امدن باغهای گسترده در زمین های ملی ومنابع طبیعی ، چرای بی رویه ی دامها و… را می توان کمترین علایم نابودی این تفرجگاه بکر و طبیعی دانست که شاید نبودن نظارت لازم و کافی از سوی مسئولان ذی ربط و سکوت فعالان محیط زیست و بخصوص انجمن در حال تاسیس پیام آوران زمین پاک  سوال بزرگی است که باید بیشتر به آن پرداخت .

پاوه

هانه ساو

متاسفانه سلیقه ای و شخصی برخورد کردن با مسائل و معضلات شهرستان پاوه یکی از آفت های عقب ماندن شهر پاوه از دیگر شهرهای استان می باشد . بارها مشاهده شده است در قبال مسائل شخصی و خلاف میل خود بیانیه ها و مسائل گسترده ای مطرح شده است که آخرین مورد آن مربوط به تیغه زنی جاده هانه ساو توسط آقای محی الدین زاده بوده است اما نمی دانیم چرا در مقابل تخریبها و نابودی هایی به مراتب بزرگتر از این سکوت انجمن ها و فعالان محیط زیست و عدم دخالت منابع طبیعی را شاهد هستیم .

شاید تیغه زنی 200 متر از یک جاده به اندازه تسخیر کردن زمین منابع طبیعی و کشیدن جاده های فرعی و گسترده در کوهستان و ویلا سازی بر روی منابع آب شرب مردم شهرستان بسیار کمتر از تخریب هایی است که مشاهده می شود. حال چرا با این موضوعات سلیقه ای برخورد می شود؟

باغهای زیادی در تفرجگاه ویمیر مشاهده می شود که عمر بسیار کوتاهی دارند و در زمنین های ملی و منابع طبیعی دایر شده اند اما دریغ از نظارت و بررسی ؟

امید است مسئولان محترم منابع طبیعی نگاه ویزه ای به منابع طبیعی و ملی داشته باشند

12 پاسخ برای “تفرجگاه ویمیر و چند سوال بی جواب …؟

  • نیما خورشیدی زاد در تاریخ بهمن 9, 1395 گفت:

    با سلام . جادهی ویمیری و زل بسیار خراب است ولی مردم بهار ها به گردش به ویمیر مروند زبالهی خود را با خود نمی آورند و این باعث بی نظمی می شود و باعث بی منظمی وطبیعت و کوه های پاوه می شود پاوه طبیعت های زیبا و فروان دارد اما مردم پاوه هیچ را عایت نمی کنند جادهی ویمیر هم در پار سال خیلی خیلی خراب بود و تا امسال با کمک باغ داران که مقداری پول دادند جادهی ویمیر را تا هانهی قلقله و یا ویمیر اصلا تا پیش باغ دارن جاده را درست نکردند جادهی ویمیر نیاز به اسفالت دارد و هانههی دیگر ویمیر هانه اورینج نام دارد ما وقتی به باغ رفتیم حدود ۵۰یا۶۰ماشین ایستاده است اگر اسفالت شود ماشین های سواری مانند پرایدبه زمین می زنند واگر اسفالت باشد اصلا به زمین نمی زند

  • کنجکاو در تاریخ شهریور 10, 1393 گفت:

    واقعا برای خودتان و سایتتان متاسفم که اینگونه یکطرفه و عجولانه افرادی را محکوم و یا شخصیت کسی را بالا میبرید همانگونه که اقای ایکس برای بازدید ویمیر همراهتان بود بهتر بود از ایگرگها هم کسی همراهتان می بود تا عادلانه تر قضاوت میکردید و اینگونه شخصیت خودتان و سایتتان را زیر سوال نمی بردید

  • امیر دارستان در تاریخ شهریور 9, 1393 گفت:

    با تشكر از نويسنده مطلب كه براستي موارد مطرح شده تهديدات بسيار جدي براي محيط زيست ما مي باشد و اين موارد مختص ويمير نبوده بلكه در جاي جاي طبيعت بكر و ارزشمند هورامان به روشني خودنمائي مي كند.
    اما دوستان ( از جمله نويسنده ) به جاي متهم كردن فلان شخص ، يا فلان انجمن و ساقط كردن مسوليت از گردن خود ، اگر نيت خير خواهانه داشته باشند بايد به فكر ريشه يابي و حل مشكل باشند
    1- فشار به مسولين جهت اجراي قوانين – اگر چه ضعف هاي مشهودي در قوانين ما از جمله در حوزه مالكيت اراضي وجود دارد با اين وجود قوانين محكم و شفافي براي جلوگيري از ادامه اين روند وجود دارد از جمله : قانون ملي شدن جنگل ها و مراتع كشور ، قانون حفظ كاربري اراضي زارعي و باغي ، قانون ايمني راه ها و راه آهن و …. كه اگر اين قوانين به درستي اجرا شوند بسياري از مشكلات فوق الذكر ديگر وجود نخواهند داشت
    2- فرهنگ سازي – بايد همه ما ياد بگيريم و درك كنيم ( به معني واقعي كلمه ) كه منافع واقعي ما در گرو منافع جمعي مي باشد و تبعات دستكاري نابخردانه طبيعت متوجه همه ما خواهد شد
    هنوز دير نيست موهبات زيادي براي حفظ كردن داريم.
    با تكشر

  • همشهري در تاریخ شهریور 8, 1393 گفت:

    كاملا حرفهاتون منطقيه
    به جاي اين شكايت ها چشماتونو بار كنيد كه دورو ورتون چه خبره ؟؟ …… زمين باباشه رفته پوينه رو تسخير كرده ؟؟ واقعا عمل كرد مسئولين ضعيفه حيف پاوه نيست …

  • حسینی در تاریخ شهریور 8, 1393 گفت:

    باغات وزمین های ویمیر همه دارای سند ثبتی هستند ودارای حق آبه از چشمه های آن تعداد معدودی از افراد که به زمین های منابع طبیعی تعرض نموده اند مشخص می باشند وبه دلیل روابط وباند بازی اداره منابع طبیعی توان برخورد جدی با آنها را ندارد ومتاسفانه اکثریت جامعه را نسبت به تمام باغداران وکشاورزان بد بین نموده .رسیدگی به تفرجگاه ویمیر وظیفه شورا وشهرداری می باشد وجواب سوالات را نمایندگان مردم در شورا جو یا باشید با تشکر

  • آرمان در تاریخ شهریور 8, 1393 گفت:

    ویمیر و سردره دو محل گشت و سیران مردمان پاوه و منطقه یادتان بخیر هانه برالو و پوینه یادتان بخیر یادتان بخیر بخدا دق کردیم دق

  • رشیدی در تاریخ شهریور 8, 1393 گفت:

    مشکلات منابع طبیعی فقط تو ویمیر نیست برید ببینید سردره چه خبره اطراف هانه برالو یه سر بزنید چند تا عکس بگیرید یه عده مخصوصا یه معلم جاده و دره را همه سیم خاردار کشیده تمام منطقه داره از بین میره آقایان انجمن به ظاهر حفاظت از محیط زیست و آقایان شورا ی شهر و ادره منا بع طبیعی . آقای فرماندار خواهشن تواین موضوع موضع بگیرید

  • آسو خان در تاریخ شهریور 8, 1393 گفت:

    ضمن تقدیر از مطلب تان
    بایستی بگویم که تیتر مناسبی برای آن انتخاب نکرده اید!
    لب مطلب شما در خصوص جوابگو بودن انجمن در حال تاسیس می باشد
    به نظر تیتر زیر مناسب تر است:
    انجمن پیام آوران زمین پاک پاسخگو باشد

  • رستمی تبار در تاریخ شهریور 8, 1393 گفت:

    احداث باغ و کاشت درخت در مسیرهای مناسب نه تنها ناپسند نیست بلکه امری است که به توسعه و کسب و کار مردم کمک خواهد کرد. آنچه در منطقه ما به امری نامطلوب تبدیل شده است متاسفانه تصرف محیط اطراف چشمه هایی است که در دامنه کوهستان خود به لطف بارندگی های مناسب شاهد آنها هستیم گرچه تغییرات اقلیمی و تبدیل شدن ریزش ها از شکل برف به باران و عدم مشاهده یخچالهای طبیعی حتی در ارتفاعات شاهو خطری است که وجود این آب باریکه های خدادادی را نیز تهدید می کند ولی اینگونه تصرف منابع طبیعی , به تملک در آوردن چشمه ها که حیات وحش بیش از ما از آنها سهم دارند واقعا ظلم است و سکوت در قبال آنها خیانت به نسل های بعد است.

  • همشهری در تاریخ شهریور 8, 1393 گفت:

    به اطلاع می رسانم که حکم قلع و قم باغات زل صادر شده اما منابع طبیعی و مسئولان از اجرای آن سرباز می زنند اقای صالحی برید این را پیگیری کنید چرا حکم اجرا نمیشه

    • ناشناس در تاریخ شهریور 8, 1393 گفت:

      اولا که باغات زل هیچ ربطی به منطقه ویمیر ندارند
      دوما باغات زل از چندین سال قبل وجود داشته اند و هیچ خطری هم برای محیط زیست منطقه ندارند
      مگر این باغ ها چند درصد از منابع طبیعی شهرستان و منطقه ویمیر را تشکیل داده اند؟ چرا برای محافظت از منطقه ویمیر هیچ طرح خاصی وجود ندارد؟ چرا زمینهای منابع طبیعی و زمینهای شخصی مشخص نمی شود که همه تکلیف خود را بدانند و هر روز یک جایی توسط یک نفر تسخیر نشود . تا طرح جامعی برای این منطقه وجود نداشته باشد امیدی به بیانیه ها و انجمن ها نیست . شهرداری یا فرمانداری یا منابع طبیعی یا هر اداره ای که متولی این کار است باید یک بار برای همیشه مشخص کند که اینها زمین های عمومی هستند یا اختصاصی در صورت مشخص شدن دیگر تکلیف همه معلوم است و در غیر این صورت وضعیت از این بدتر خواهد شد.
      اگر شخصی است پس کسی حق اعتراض ندارد اگر هم منابع طبیعی و عمومی است چه طرحی برای استفاده از آن وجود دارد؟

  • رها در تاریخ شهریور 8, 1393 گفت:

    آن‌که حقیقت را نمی‌داند نادان است ، آن‌که حقیقت را می‌داند ولی انکار می‌کند تبهکار است . .
    (برتولت برشت) .با تشکر از مطلب بجا و دلسوزانه تان